Angela wil helderheid over NPO-salaris Anna Nooshin

Angela de Jong wil helderheid over de vergoeding die BNNVARA aan Anna Nooshin heeft gegeven voor haar vierluik Mooier Wordt Het Niet, veruit de grootste NPO-flop van het jaar. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Vanwege een kritisch rapport van de Algemene Rekenkamer is er momenteel veel te doen over het gestrooi met geld binnen de publieke omroep. “Hoeveel zou Anna Nooshin hebben gevangen voor haar NPO 3-reeks Mooier wordt het niet?“, vraagt Angela zich af.

Mooier Wordt Het Niet is één aaneenschakeling van het ‘intrappen van alle deuren’ die er op het gebied van schoonheid bestaan. Dat is dus niet al te veel geld waard, vindt Angela. Ze vreest echter het ergste. “De belangrijkste influencer van Nederland is heus niet voor het minimumloon op pad gegaan.

Nooshin komt met haar programma niet verder dan 62.000 kijkers. De lineaire televisie moet maar eens stoppen met het inhuren van allerlei YouTube-jongens en -meisjes, vindt Angela. Ze wijst ook op de ‘schamele kijkcijfers’ van Britt Dekker en Nienke Plas.

De programma’s van Dekker en Plas zijn personality-driven. “De fans vinden al het huis-tuin-en keuken-getrut natuurlijk fantastisch, maar hebben alles en meer allang gezien via internet.”

Bij Anna Nooshin is het een ander verhaal. Dat is simpelweg een gemiste kans. Als je haar dan toch een programma geeft dat niks om het lijf heeft, laat haar dan ook in bikini voor de camera staan. Dan kijken die honderdduizenden Insta-volgers heus wel.

De AD-column van Angela de Jong, waarin ze ook schrijft waaróm ze vindt dat het programma niets om het lijf heeft, leest u via de AD-site.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen