DPG baalt dat LINDA. niet meer in Sanoma-boedel zit

Geplaatst op wo 11 dec 2019 om 13:25

DPG Media (voorheen De Persgroep) baalt er van dat LINDA. niet meer tot de boedel van Sanoma Nederland hoort. Dat zegt DPG-baas Erik Roddenhof, die de media van Sanoma heeft gekocht, in het AD. Roddenhof had LINDA. er graag bij gehad. “We zijn al langer bezig met de mogelijkheid voor een overname en in die periode zat LINDA. inderdaad nog bij het pakket. Toen de gesprekken deze zomer serieuzer werden, was het verkocht. Jammer, zeker, want ook LINDA. is een prachtblad.

Linda de Mol verhuisde haar tijdschrift begin dit jaar aan het mediabedrijf van haar broer John de Mol. Wel kon Sanoma nog de Libelle aan DPG Media aanbieden. Dat tijdschrift is qua bereik groter dan de LINDA., maar online stelt het niet veel voor.

Roddenhof wil met Libelle online de aanval gaan openen op LINDA. “De kwaliteit van de site van Libelle en van andere Sanoma-tijdschriften is – ik zal het eerlijk zeggen – soms matig. Het kan veel en veel beter en Sanoma vindt dat ook. Daar willen we de komende jaren dus flink in investeren, omdat we inmiddels bij onze kranten zien dat mensen best voor een digitaal abonnement willen tekenen als ze maar kwaliteit krijgen.”

De grootste catch lijkt NU.nl te zijn. Gaat die site content delen met DPG-site AD.nl? “Dat ligt totaal niet voor de hand. Want ze doen het allebei goed en brengen allebei het nieuws op een andere manier, met een andere tone of voice, en dat willen we zo houden. En nee, aan redactionele samenwerking denken we ook niet. We hebben binnen DPG al ervaring met concurrerende media zoals Trouw en Volkskrant: het blijkt geen enkel probleem.

Foto: Talpa Network
11 Reacties op “DPG baalt dat LINDA. niet meer in Sanoma-boedel zit”


 1. the pat

  ik vind het raar dat hier niks over de kijkcijfers gezegd worden over GEHEIME DAGBOEK VAN HENDRIK GROEN ??

  2,4 miljoen dat is mega veel! meer dan kopspijkers !
  wordt niks over gezegd

 2. Eric

  Mogen ze blij om zijn. Blad heeft gouden tijden al ruim achter zich liggen. “De prik is er af”.

 3. peacock and whitemen

  Ik zie nu al dat het AD en het Belgische het laatste nieuws veel artikelen delen.

 4. Gwendolyn

  Linda. Gaat ook omlaag.

 5. Kimberly

  De oplage daalt al enige jaren en daar gaat de nieuwe, vrij keurige hoofdredacteur Karin Swerink nul verandering in brengen. De verkeerde dame op de verkeerde plek.

 6. Marko

  the pat,

  Hendrik Groen had 1.636.000 kijkers op 10 dec.

 7. Feut

  Bestaat dat nog? Tijdschriften?

  Is dat niet zonde van die boom?

 8. Thymen

  Bladen als Linda, Wendy en Chantal hebben hun beste tijd gehad. Groot risico ook voor uitgevers. Alles hangt vast aan die ene persoon.

 9. Zomaar een persoon

  @Kimberly – Dat lijkt me idd niet iemand die Mien uit Schubbekutteveen (dit type vormt een aardig deel van de lezeressen) goed aanvoelt. Ivoren toren-typetje.

 10. pff

  @Eric, ik denk dat ”de prik ook al eeuwen van jou af is”. Pff.

 11. the pat

  @Marko
  klopt hahah die week ervoor hahah

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.