Gerard Joling: ‘Ik met Rutte aan tafel belediging?!’

Gerard Joling begrijpt niet waarom Sywert van Lienden het een belediging vond voor Mark Rutte dat hij woensdagavond in Pauw aan tafel werd gezet met de zanger en met Corry Konings. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd in RTL Boulevard. Van Lienden vindt het niet goed voor de statuur van Rutte dat hij met mensen als Joling aan een tafel wordt gezet, maar de zanger begrijpt die kritiek niet. Hij wijst erop dat hij niet met Rutte in debat ging of over hetzelfde onderwerp aan tafel zat.

Het ging heel ergens anders over, aldus Joling. “Van de week zat ik daar met Rutte en met Corry Konings. Dan worden we later ook weer aangevallen waarom Rutte daar dan tussen zit en dat Pauw op die manier wegzakt. Nee, dat is niet waar. Ons dingetje ging over kerstliedjes en dat van Rutte ging over het afgelopen jaar. Dat is niet met elkaar te vergelijken. Alleen er wordt van tevoren gevraagd aan de productie en hemzelf: ‘Joh, als je je ergens mee wil bemoeien, dan doe je dat. Dan val je in.’

Joling vindt het jammer dat Jeroen Pauw ermee is gestopt. “Ik vind het een moordjournalist. Wat ik zo knap aan hem vind is dat hij onder iedere situatie zo ongelooflijk rustig blijft. Je zag het toen ook met die Marokkaanse jongens. Dan zegt hij toch netjes: ‘Doe je bril af, want ik wil iemand aankijken.’ Dat snap ik dan ook. Daarbij blijft hij gewoon heel rustig. Alle vragen die hij stelt zijn ook zeer verantwoord.”

Boulevard-verslaggever Lex Uiting: “Dat vind ik ook zo goed aan Pauw. Hij kan even goed Gerard Joling interviewen en een warm gevoel geven en Frans Timmermans aanpakken op uitspraken die hij heeft gedaan. Dat vond ik wel heel knap altijd.”

Lees ook:
Mark Rutte en Gerard Joling oneens over stikstof (donderdag)
‘Belediging dat Mark Rutte aan tafel zat met Joling’ (vrijdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen