‘Belediging dat Mark Rutte aan tafel zat met Joling’

Het is een belediging voor Mark Rutte dat de redactie van Jeroen Pauw hem woensdagavond aan tafel zette met mensen als Gerard Joling en Corry Konings. Dat stelt DWDD-bekendheid Sywert van Lienden op Twitter. Pauw achtte Rutte in het verleden nog belangrijk genoeg voor een een-op-een-gesprek, maar kennelijk is die tijd nu voorbij, aldus Van Lienden. Hij keek er naar eigen zeggen best van op dat de premier tegenover een paar willekeurige volkszangers zat.

Van Lienden vond het raar. “Dat Mark Rutte daar ging zitten tegenover Gerard Joling tekent misschien wel een beetje de staat van de VVD op het moment. Niet echt passend bij het ambt van een premier.”

Hoe had het beter gekund? “Passend: eigen uitzending. Of tenminste eigen tafel. Voorheen ook gebruikelijk. Gezien de ernst van de situatie en het belang van een kraakheldere boodschap (en negatiever: de aangetaste statuur) zou ik het logischer vinden als hij 1-op-1 aan tafel zou zitten.

AD-journalist David Bremmer daarop: “Geheel eens. Als premier had hij die leverage ook altijd. Dus of zijn positie bladdert af (want Pauw wil hem niet alleen), of zijn politieke intuïtie laat hem hier in de steek (zoals wel vaker recent). Of beide. In alle gevallen is het geen goed nieuws voor de VVD.

Van Lienden: “Jouw gedachtes zijn de mijne.

Lees ook: Mark Rutte en Gerard Joling oneens over stikstof (gisteren)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen