Peter op oorlogspad: Meilandjes ook naar RTL 4?

Na compleet leeggeroofd te zijn door John de Mol en zijn vrienden van Talpa Network, laat RTL eindelijk zijn tanden zien. De tv-baas van RTL, Peter  van der Vorst, lijkt op oorlogspad nu hij de op één na grootste realityhit van de zender heeft weggekaapt: het duo Frank Jansen (73) en Rogier Smit (44). Het kroonjuweel is vooralsnog echter achtergebleven bij SBS 6: Martien Meiland en zijn familie. En het lijkt erop dat zij op geen enkele wijze zijn vastgelegd door SBS, en dus zó zouden kunnen vertrekken.

Meiland gaf deze week in de talkshow van Jeroen Pauw aan dat een derde seizoen van Chateau Meiland nog onzeker is en dat de banden met John de Mol niet bepaald warm zijn. Ondanks dat Chateau Meiland dé hit is van SBS 6, heeft hij nog niet aan de lijn gehangen bij Meiland.

Aan de ene kant krijgen types als Kim-Lian van der Meij en Wendy van Dijk langdurige topcontracten, terwijl de Meilandjes als échte kijkcijferkanonnen weinig aandacht krijgen van de grote baas.

NU.nl denkt dat Talpa niet lekker bezig is. “Met het vertrek van Frank en Rogier van die andere realityknaller van SBS6, Paleis voor een prikkie, lijkt het verstandig om Martien en consorten voor de komende vijf jaar vast te leggen, maar dat blijkt voorlopig dus uit te blijven.”

Echt treuren hoeven fans niet: als John de Mol er geen brood meer in ziet, zullen er ongetwijfeld andere zenders zijn die maar wat graag met die miljoen kijkers weglopen.

Opvallend genoeg wil Talpa desgevraagd niet laten weten of de zendergroep al rond is met de Meilandjes.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen