Abbring langstzittende Zomergasten-host sinds Van Dis

Janine Abbring zal in 2020 opnieuw het programma Zomergasten presenteren. Het is de vierde keer dat ze gastvrouw van de talkshow is. Dat heeft ze bevestigd nadat het nieuws door haar ex Arjen Lubach verklapt werd. Abbring is nu de langstzittende Zomergasten-host sinds Adriaan van Dis, die van 1999 tot en met 2002 ook vier seizoenen presenteerde. Alleen Peter van Ingen, de eerste presentator, deed er nog meer, namelijk acht seizoenen van 1988 tot en met 1995.

Het was niet de bedoeling dat het nieuws nu al naar buiten zou komen, maar Abbring bevestigt het toch al op Twitter. “Oeps, maar whoo en ik voeg daar een ‘zin in!’ aan toe.

Abbring en Lubach waren in het verleden geliefden van elkaar, maar zij verbrak de relatie, omdat ze hem niet zo gezellig vond. “Hij vindt het gezellig als ik langskwam bij hem thuis. Maar dan kwam het erop neer dat ik beneden in zijn woonkamer zat te werken en hij op zijn zolderkamer dance maakte. Dat is Arjens definitie van ‘gezellig’. Hij vindt het heel fijn dat hij lekker kan werken en dat er beneden iemand zit met wie hij af en toe een kopje koffie kan drinken.

Zo gedraagt hij zich ook bij zijn huidige vriendin Martine de Jong, weet Abbring. “Hij heeft ergens een buitenhuis en als ik daar ben, zit hij boven dance te maken, ik zit een boek te lezen en Martine is in de tuin bezig.

Zomergasten is elk jaar te zien in de zomer.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen