‘Tim Hofman, presenteer alsjeblieft in een jurk!’

Geplaatst op za 16 nov 2019 om 12:00

De innerlijke wens van Tim Hofman om af en toe naar zijn werk te gaan in een jurk wordt aangemoedigd door een Volkskrant-lezer, wiens lezersbrief is uitgeroepen tot ‘Brief van de dag’. Dat is te lezen in het dagblad. Hofman gaf vorige week nogal een openhartig interview in de krant. Hij vertelde dat zijn vriendin geen seks meer met hem wil en hij zijn geslachtsdeel daarom in de stofzuiger stopt, hij een haartransplantatie heeft ondergaan en ook nog eens in een jurk naar het werk wil.

De presentator was er serieus over. “Als ik vroeger naar een feestje ging, deden mijn beste vriend en ik weleens mascara en eyeliner op, dat vonden we mooi“, zegt hij. “Dat gevoel is wel gebleven. Soms vraag ik me af: waarom draag ik niet af en toe een jurk naar mijn werk?

Hij wil dolgraag een jurkje aan. “Er zullen best wel jurken zijn die me mooi staan. Ik denk dat ik het niet doe omdat het nog afleidt, maar ik zou het best graag willen.”

Sterker nog: Hofman wil ook hakjes aan. “Ik weet ook dat ik me niets moet aantrekken van de verwachtingen van anderen. Mag ik niet op hakken naar het Televizierringgala? Hou op man!

Is hij niet gewoon een beetje gay? “Misschien moet ik proberen met een man naar bed te gaan. Er is wel een man met wie ik laatst heb gezoend, en dat vond ik echt leuk. Ik werd er niet opgewonden van, ik wist alleen niet waarom ik het zo leuk vond.

Lezer

‘Brief van de dag’-schrijver Roland uit Almelo moedigt Hofman aan om lekker zichzelf te zijn. “Hij zou zelfs weleens in een jurk willen presenteren, maar denkt dat zoiets nog te veel afleidt. Wellicht heb je gelijk Tim, maar het zou eindelijk ook eens iets doorbreken.”

Mannen in een jurk moet gewoon kunnen, aldus Roland. “Waarom zou Ellie Lust als stoere, mannelijk gestylede vrouw wel een programma kunnen leiden, maar zou een mannelijke presentator in een jurk nog een stap te ver zijn? Kom op Nederland, laat zien hoe liberaal je bent!

In de BBC-show British Bake Off zit ook een androgyn type: Noel Fielding, aldus de briefschrijver. “Het is nu tijd om mannen de ruimte te geven de ‘vrouwenwereld’ te onderzoeken. Want als we onze dochters zonder problemen tomboy laten zijn, kunnen we onze zonen niet langer tegenhouden jurkjes te dragen.”

Tim, je zou in dit maatschappelijk proces een prima rolmodel zijn.”

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven
47 Reacties op “‘Tim Hofman, presenteer alsjeblieft in een jurk!’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Aandachtsheor zoekt aandacht.
  Latente man met homeau mag niet meer op z’n vrouw en zoekt een uitlaatklep.
  Waarom kan dat niet gewoon in de privésfeer blijven?
  Wat beweegt deze kneus om dit soort zaken in de media te brengen?

 2. Bep

  Hou eens op over die Tim.

 3. Satananana

  Ik lees liever iets over Andre en Bridget.

 4. Peter R.

  Daar gaan we weer.
  Terwijl je weet dat de hele samenleving uit man of vrouw bestaat, en er ongeveer 0,5% een afwijkend leefgedrag op na houdt komt er om de zoveel tijd weer zo’n idioot die iedereen gaat vertellen dat die 0.5% de norm is.
  Ga terug in je hoek Tim, je bent het spoor bijster en val de mensen hier niet mee lastig.

 5. Hermann Boring

  Als Tim graag jurken wil dragen moet ie dat vooral doen. Thuis.

 6. Magda

  Ik zie in Tim meer vrouwelijkheid.

  Dat “mannelijke” gespierd, tattoo’s, baard, past niet bij zijn vrouwelijke energie.

  Ik zie je graag eens opgemaakt en in een jurk met leuke hakjes.

 7. Remi

  … Dit Tim Hofman, of hoe het ook heten mag,
  wordt betaald uit ‘publieke middelen’.

  Kan dit ambtenaartje niet gewoon eens aan het wérk gaan ?
  Lekker maandagochtend om 06.00 AM het wekkertje laten aflopen …

  Produktie-industrie in Nederland schrééuwt om mensen …

  Kom op Tim, presteer eens iets !!

 8. Hij

  Als ik Tim was, zou ik mij laten stylen door Nikkie Plessen.

 9. Heleen

  Tim, als je geen heupen en taille hebt kun je er beter niet aan beginnen. Kijk maar naar Wendy v.Dijk. Ook geen gezicht.

 10. Frénk van Tilburg

  Als Tim het als zijn ultieme droom ziet om in dameskleding op het werk te verschijnen dan adviseer ik hem om binnenkort eens bij een psychiater binnen te lopen want hij lijkt mij behoorlijk in de war.
  De GGZ is onderbemand en kapotbezuinigd, echter patiënten zoals Tim den Besten hebben begeleiding en zorg nodig. En misschien een paar maanden rust.

 11. K.C.T.

  BNers zonder kwaliteiten doen alles voor aandacht,,,, stofzuiger is voor deze lamlul het hoogst haalbare zuigend genot,,, heeft fit aandachtshoertje ook ouders??? ga er van uit dat ze trots zijn op deze miskraam

 12. Anoukje

  Deze Tim kan de weelde van de roem niet dragen en kraamt daarom allemaal aandachttrekkende en provocerende onzin uit.
  Pas als je jezelf overdag tussen 12 en 2 op het marktplein vanachter laat nemen door een elftal uit Gambia dan val je weer op Tim, tot die tijd ben je onderdeel van de grijze middenmoot en zijn we niet geïnteresseerd in die plakkerige ranzige fantasietjes van jou. Zoek hulp.

 13. Mark Rutte de Musical

  Hij zou een prima zwarte piet zijn. Deze namaak mensen bedotten Nederland met fake news.

 14. Andreas

  Is hij niet gewoon een beetje gay? Werkelijk? Alsof alle homo’s het liefst in jurken rondlopen! Blijkbaar is de schrijver van dit artikel ook nog niet in de juiste eeuw beland.

 15. Enzo Voorthuijsen

  Een vrouw met een baard kan ook het songfestival winnen zonder kwaliteiten te hebben in om het even welke discipline. Dus Tim, doe je eigen dingen.

 16. TVjunkie

  Wordt gewoon tijd voor zijn coming out. Is toch allang geen geheim meer.

 17. LLRV

  STOP MC!!! STOP MET ROTZOOI EN BERICHTEN OVER TIM! OPHOUDEN!!! Bedankt.

 18. Solomon

  Meneer Hofmann komt u alstublieft toch uit uw kast vandaan of verplicht uzelf desnoods homofiel te worden als u daar toch misschien alleen maar nieuwsgierig naar bent !.. Misschien is gulden middenweg bi wel een goede optie voor u ?…
  Waar u in elk geval wel mee moet ophouden is uw Fake homo zijn continu te blijven etaleren in uw verwijfde gedragingen !.. Daar heeft u slechts alleen maar uzelf mee en niemand anders !.. U zorgt er namelijk daarmee wel voor dat u zelf niet lekker in uw eigen velletje blijft zitten waardoor de kans groot is dat u daarin vast blijft te zitten !.. Stopt u dan ook alstublieft met het door u leuk gevonden kleuter tussen oplossing van piemeltje in de stofzuigertje stoppen bij hoge nood !..
  Want dat kan echt op termijn nog eens heel gevaarlijk verkeerd voor u gaan aflopen !..

 19. Hij

  Ik zie wel een format. ‘Hetero’s’ met homo’s laten daten en andersom. Tim als eerste kandidaat.

 20. Zomaar

  Las afgelopen week ook iets van hem dat z’n vrouw nu experimenteert met een andere vrouw om te ondervinden of dat dan wel bevalt.
  Het begint te lijken op een mediastunt voor een aankomend programma.

 21. Huismaker

  Nu kan het nog. straks kijkt geen sterveling meer naar tv en is alle aandacht voor hem verdwenen.

 22. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  @ Enzo Voorthuijsen

  Het zag er raar uit, maar het was wel degelijk een mooi liedje. Terechte winnaar ook.

 23. Bertus

  Die jongen is nog zieliger dan dreetje hazes…. En wat kan deze … Eh man… eigenlijk??

 24. Uuuh

  Tim is nog jong genoeg om mee te maken dat met de islamitisering van de Nederlandse cultuur straks de helft van de Nederlandse mannen en in een jurk rondloopt. Maar zelfs met een bidkleedje onder zijn arm kan hij anno nu met gemak in een jurk door de Marokkaanse wijken wandelen. Zelfs (zoals al zo vaak gebeurt) op hakken!

 25. Uuuh

  Ik zie overigens niks liberaals in een man in een jurk. En over welk maatschappelijk proces hebben we Dan het eigenlijk? Willen ‘oude Nederlanders’ de grenzen van hun oude vrijheden nog eens opzoeken in de hoop ‘nieuwe Nederlanders’ hierin mee te nemen en zo te liberaliseren? Dat geef ik dan weinig kans. Jonge mensen kijken over het algemeen nauwelijks televisie en ‘nieuwe Nederlanders’ kijken veelal geen Nederlandse televisie.

 26. JandeHond

  Tim Hofman is een minderwaardig mens.

 27. Hoer

  Doen droeftoeter heeft nog weinig geleerd van zn bezoekje aan Nijmegen ….
  Komt vanzelf

 28. Je dikke moeder

  Oké, na al die berichten gelezen te hebben over deze man dattie geen sex krijgt van zn vriendin en nu dit weer weet ik het helemaal zeker…. Dit is echt 100% een BETA male, soyboy of cuck.

  Wat een kneus, echt niet iets om trots op te zijn…..

 29. Trudy

  Kom uit je kastje en wordt sterrendeskundige.

 30. Sender

  Mogelijk wil hij aan zijn twee broers laten zien, die ook het medium dat tv heet willen betreden dat hij een ‘gearriveerde’man in het vak is en je dan aandacht moet en kunt opeisen. Ter lering voor zijn broers.

  Aan de andere kant is hij wel eerlijk en open in het interview en legt hij zijn ziel bloot. Deep inside hebben vele ( ook de stoere) mannen en vrouwen een heimelijke fantasie en daar is niks mis mee.
  Gewoon erover praten, zou de wereld zoveel mooier en minder complex maken en de vooroordelen opzij zetten mogelijk.
  Natuurlijk is het een mooie, stoere, maar ook gevoelige jongen, tattoos zeggen iemmers niets. Dat is een buitenkant.
  En niet gelijk stickers plakken beste mensen, dat stigmatiseren moet maar eens afgelopen zijn. Het geeft meestal de onkunde en onbenul van de schrijver aan, het zegt niets over Tim en meer mensen.
  En mocht het al zo zijn dat je gay bent, dan is er niets aan de hand en is dat misschien een openbaring voor je.
  Mocht je twijfelen, dan is er ook nog zoiets als biseksueel.
  Maar leef je leven.

 31. critikast

  Laten we niet zo veel woorden vuilmaken aan deze omhooggevallen zielepiet. Kliko !

 32. FlyingLotus

  Die knakker is net zoals mij reactie, totaal overbodig.

 33. FlyingLotus

  mij is mijn

 34. TVkijker34

  Het kontje van Tim is wel erg lekker om in te rijden

 35. Magnus Dickendorfer

  Wat een idioot. Rijp voor het gesticht.

 36. Supertrashhh

  De zus van Roos.

 37. Pim

  Tim Hofman hoort thuis in een gesticht ipv op de radio.
  Wie zit er nu te wachten op een radiopresentator die duidelijk in de war is?
  Er zullen best wel mensen begaan zijn met dit verwarde schepsel, maar van mijn belastingcenten verwacht ik toch wel een beetje leuke radio, en duidelijk geen psychologisch gezever van deze gemankeerde.

 38. Johnny👀

  Er zijn landen waar ze dit soort figuren van een flat gooien, en ik zou er geen moeite mee hebben om dat hier ook te doen.

 39. Mieke

  War een overtrokken hysterisch mens en maar aandacht zoeken en het ergste is hij krijgt het nog ook 👎

 40. Danny

  Deze Tim kan beter afscheid nemen van dat frigide weijf van hem.
  Ze prijst hem de hemel in en ondertussen walgt ze van hem en z’n vieze baard.
  Wat kan je daarvan leren? Het einde komt steeds dichterbij Tim!
  Wordt wakker vent, neem je leven weer in eigen hand, er zijn nog miljoenen meisjes vrij die niet zo gek zijn als deze, beter even op pad gaan om een ander te vinden. Niet zo moeilijk doen, gewoon de stofzuiger meegeven en het theeservies en exit door de deur naar buiten.

 41. Katja

  Ha, weer zo’n graatmager modelletje dat zichzelf te serieus neemt.
  Door die anorexia is haar hele hormoonhuishouding in de war.
  Ze houdt meer van zichzelf dan van wie dan ook. Rennen Tim.
  Vlucht nu het nog kan. Deze vrouw brengt alleen maar nog meer ellende.

 42. anoniem

  Zijn midlifecrisis lijkt wat vroeg begonnen te zijn? :-S

 43. anoniem

  Ik begrijp het probleem ook wel hoor, Tim heeft een eigen pagina op Wikipedia en Lize (nog) niet.. :-)

 44. Peter R.

  Like mag blij zijn met een pagina in de Viva.
  In de rubriek ‘mijn lijf’.
  Daar kan ze lekker vertellen over dat gratenpakhuis van d’r.
  Er zijn vast nog wel potjes die een dekseltje zoeken.

 45. medusa

  St. Joris in Delft heeft nog wel een plekje voor Tim. Wat een zielige kneus, er moet toch veel misgegaan zijn in zijn leven om zo te worden.

 46. zoe

  Misschien kan hij een jurk aan van zijn vriendin??????????????????????????

 47. LD

  Gewoon doen. Uiteindelijk hebben zowel hij als z’n huidige vriedin zich laten behandelen en zijn ze Tina en Lizzo. Ik zie een format.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.