‘Tim Hofman, presenteer alsjeblieft in een jurk!’

De innerlijke wens van Tim Hofman om af en toe naar zijn werk te gaan in een jurk wordt aangemoedigd door een Volkskrant-lezer, wiens lezersbrief is uitgeroepen tot ‘Brief van de dag’. Dat is te lezen in het dagblad. Hofman gaf vorige week nogal een openhartig interview in de krant. Hij vertelde dat zijn vriendin geen seks meer met hem wil en hij zijn geslachtsdeel daarom in de stofzuiger stopt, hij een haartransplantatie heeft ondergaan en ook nog eens in een jurk naar het werk wil.

De presentator was er serieus over. “Als ik vroeger naar een feestje ging, deden mijn beste vriend en ik weleens mascara en eyeliner op, dat vonden we mooi“, zegt hij. “Dat gevoel is wel gebleven. Soms vraag ik me af: waarom draag ik niet af en toe een jurk naar mijn werk?

Hij wil dolgraag een jurkje aan. “Er zullen best wel jurken zijn die me mooi staan. Ik denk dat ik het niet doe omdat het nog afleidt, maar ik zou het best graag willen.”

Sterker nog: Hofman wil ook hakjes aan. “Ik weet ook dat ik me niets moet aantrekken van de verwachtingen van anderen. Mag ik niet op hakken naar het Televizierringgala? Hou op man!

Is hij niet gewoon een beetje gay? “Misschien moet ik proberen met een man naar bed te gaan. Er is wel een man met wie ik laatst heb gezoend, en dat vond ik echt leuk. Ik werd er niet opgewonden van, ik wist alleen niet waarom ik het zo leuk vond.

Lezer

‘Brief van de dag’-schrijver Roland uit Almelo moedigt Hofman aan om lekker zichzelf te zijn. “Hij zou zelfs weleens in een jurk willen presenteren, maar denkt dat zoiets nog te veel afleidt. Wellicht heb je gelijk Tim, maar het zou eindelijk ook eens iets doorbreken.”

Mannen in een jurk moet gewoon kunnen, aldus Roland. “Waarom zou Ellie Lust als stoere, mannelijk gestylede vrouw wel een programma kunnen leiden, maar zou een mannelijke presentator in een jurk nog een stap te ver zijn? Kom op Nederland, laat zien hoe liberaal je bent!

In de BBC-show British Bake Off zit ook een androgyn type: Noel Fielding, aldus de briefschrijver. “Het is nu tijd om mannen de ruimte te geven de ‘vrouwenwereld’ te onderzoeken. Want als we onze dochters zonder problemen tomboy laten zijn, kunnen we onze zonen niet langer tegenhouden jurkjes te dragen.”

Tim, je zou in dit maatschappelijk proces een prima rolmodel zijn.”

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen