SBS 6, Net5 en Veronica worden niet Talpa 6, 5 en 9

Geplaatst op za 16 nov 2019 om 13:00

John de Mol is niet van plan om zijn zenders SBS 6, Net5 en Veronica om te dopen tot Talpa 6, 5 en 9. Hij gelooft niet in één centraal merk voor alle platformen. Dat zegt de mediatycoon in de BMYoung Podcast. De tv-zenders van NPO en RTL hebben wel één centrale naam met nummering, maar Talpa Network ziet daar niets in. Talpa Network blijft puur en alleen de bedrijfsnaam van al zijn media-activiteiten, maar wordt niet ingezet als merk. “Talpa wordt geen consumentenmerk.

Naast veel radio- en tv-zenders profileert Talpa Network zich nu ook meer online. Het zou volgens De Mol niet sterker zijn om alles onder de naam Talpa te presenteren. “Nee, het gaat tegenwoordig om doelgroepen en je kan dus niet met één merk tien verschillende doelgroepen bereiken.”

Daar komt bij dat er ook nog een praktische reden is, vervolgt De Mol. Kijk, Facebook is begonnen in Amerika en is de wereld over gegaan en heeft binnen z’n infrastructuur een aantal nieuwe diensten ontwikkeld die nog steeds onder Facebook vallen. Talpa Network bestaat nog geen twee jaar en er werken zo’n 1.500 mensen. Het bedrijf is bij elkaar gebracht.”

Een aantal elementen waren er al. “Ik had al een belang in de televisiezenders en ik had radiostations. Vakantieveilingen is er bijgekomen, DJUKE hebben we zelf opgestart. Het zijn allemaal projecten die op een bepaalde doelgroep gericht zijn, waarbij je het logo, de naam, de marketing en de promotie probeert af te stemmen op de doelgroep die je wil bereiken. Het heeft geen zin om dat onder één naam te doen.”

De podcast met John de Mol kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS
56 Reacties op “SBS 6, Net5 en Veronica worden niet Talpa 6, 5 en 9”


 1. Enzo Voorthuijsen

  Wat maakt het uit hoe het heet, het wordt toch niets met die troep.

 2. LLRV

  MC, morgen de kijkcijfers van vrijdag en zaterdag?

 3. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Waar blijven de kijkcijfers?

 4. Reageerder

  Wat lastig voor sommige hier om voor de kijkcijfers even naar kijkonderzoek.nl te gaan.

 5. Andre

  Bovendien is de naamsbekendheid Talpa (John de Mol) sterk aan ’t afnemen door alle onsympathieke handelingen van John de Mol (ontslaan van vele medewerkers met ”houdbaarheids datums” etc. John de mol is momenteel z’n uiterste best aan ’t doen om zo onsympathiek als mogelijk over te komen en dat gaat ‘m bijzonder goed af! Kijk nog ff terug naar Jack Spijkerman bij Talpa, nadat hij was overgestapt naar Talpa, keek er geen hond meer naar ‘m!

 6. Paul

  Waarom vergeet hij het ANP te noemen als onderdeel van Talpa?

 7. peacock and whitemen

  Kan nooit luisteren naar dat bmyoung, wat een verschrikkelijk audiofilter zit daar overheen.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Mooi om te zien hoe de lethargie van de bazen de bedrijfsvoering overneemt.
  Het wordt tijd om de boel te verkopen Sjon.
  Zet die hele santenkraam op Marktplaats en ga wat leuks doen met je leven.
  De treurnis druipt ervan af de laatste tijd.

 9. Zakr

  Boycot Talpa! #freemamjo

 10. Solomon

  Eens met de Heer de Mol !.. Echter zou alleen de Nederlandse lineaire commerciële tv zenders van Talpa Network juist wél baat hebben bij 1 centrale naam zoals Talpa 1/2/3/V !.. Bij internet activiteiten en radio hoeft dat niet volgens de genoemde redenen !.. Op dit punt ben ik het niet eens met de Mol !..

 11. Youri

  Zorg dan in ieder geval dat de vormgeving er nog een beetje uitziet, John! Die van SBS6 ziet er werkelijk waar niet uit. Oogt veel te kil en goedkoop, net als de bijbehorende muziek in de idents, afkomstig van SMP Amsterdam. Ben toch wel beter gewend van Martijn Schimmer.

 12. Asjemenou

  Hernoemen heeft natuurlijk weinig zin, als het complete bedrijf binnen een aantal jaar (weer) in een keer verkocht en ingelijfd wordt door een buitenlandse megaspeler. De laatste grote jackpot voor John.

 13. Angela de Jong- ook op loonlijst RTL

  Jammer, talpa trapt niet in mijn leugens en roddels

 14. Ron

  Domste beslissing dit. Blijft zodoende rommelen in de marge zonder echte duidelijkheid en het is onbestaanbaar dat de afkorting SBS in stand wordt gehouden wat totaal niet meer relevant is. Scandinavian Broadcast System… ik bedoel maar.

 15. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  13.23: dat is niet lastig, heb ik vanmorgen om 8 uur al gedaan. Maar daar kan ik niet reageren.

 16. Mark

  Vanavond wordt het weer dringen bij de exit: RTL 4 met 2 programma’s op prime time onder 700.000 kijkers en SBS 6 met 2 programma’s onder de 400.000. Oranje op NPO 3 2,6 miljoen kijkers!

 17. Henk

  2 Mark: had Oranje op NPO 1 gedaan. Snap de gedachtegang niet waarom de ene keer op NPO1 dan op NPO 2 te zien is.

 18. Mick

  @Youri De vormgeving is sinds vorig jaar echt heel lelijk inderdaad. Die muziek uit 2006 mag wat mij betreft wel hergebruikt worden en onder mooie eigentijdse visuals gezet worden. Dat kille blauw nu met die rare geluidjes eronder is echt niet mooi uitgevoerd. Weg ermee.

 19. Bart

  Een centraal merk is niet nodig. Helemaal niet als Talpa het beste is wat hij kan verzinnen. Wel is het een feit dat de namen SBS6 (en 9) en NET5 dienen te worden vervangen. Aan de afkorting SBS kleeft een negatief imago en de naam NET5 slaat helemaal nergens en heeft ook nog eens geen enkele binding met de naam Linda.

 20. Mark

  Waar blijven de kijkcijfers? Staan allang op SKO.

  A.s. dinsdag overigens wéér een herhaling van Verslaafd op RTL 4. Zijn ze zo bang voor voetbal op NPO? Dan had ik De Sleutel ook wel herhaling of hoogtepunten gedaan. Is het soms een duur programma dat Verslaafd?

 21. Job

  Het maakt niet zoveel uit wat Talpa allemaal wel of niet doet. Dit is een stervende bedrijfstak. Veronica, SBS, NET5 of Talpa, de kijker vindt het trashmerken.

 22. Mark

  NPO 1 gaat dus dit weekend 4 x (!) Even Tot Hier uitzenden. Vanavond op de gebruikelijke tijd om half 10 en i.v.m. voetbal nog een keer om 11 uur en morgen is er geen Studio Sport om 6 uur, dus nog maar een keer en ’s avonds om half 12 is er geen Andere Tijden Sport, dus nog maar een keer.

 23. Jomanda - AD Roddelblad

  Mark
  Sat 16 Nov 2019 om 15:13

  PvdVorst ziet graag zijn eigen smoel op breedbeeld.

 24. Ton van Dam

  Een aantal elementen ‘was’ er al.

 25. A

  @mark
  Geen duur programma’s maar mogelijk komt RTL een programma tekort
  omdat ze eerder Met het spijt ze zijn gestopt ?

 26. Sjon heeft echt verstand van tv media :)

  Mooie uitspraken van een deskundige:)

 27. Wendy's dealertje

  Gewoon wel doen en gaan voor Talpa 1, 2 & 3

 28. Henk

  Eén centrale naam met toevoeging zendernummer kan Molusconi beter maar wél in geloven, maar natuurlijk met het zeer slecht bekkende Talpa erin. Ook niet met SBS, Veronica of NET erin.
  Gewoon iets nieuws, iets fris verzinnen, hoewel dat binnen de Talpa-gelederen nogal moeilijk is, getuige de tv-programma’s waar ze mee komen.

 29. Henk

  *natuurlijk NIET

 30. FlyingLotus

  Ik kijk toch niet, ook al noem je het pornhub 1, 2, 3.

 31. Paut Pielusma

  SBS 6, Net5 en Veronica zijn zenders waar in de middeleeuwen ook al niet naar werd gekeken, bij uitzondering op de camping. Naamverandering is daarom zo slecht nog niet.

 32. Ron

  Dacht wel dat John de Mol iets van marketing wist en imago building. Zijn uitspraken beweren het tegendeel nu. Hij is het helemaal kwijt, ome John…..

 33. WEST*

  Ik adviseer jullie hierboven te gaan soliciteren bij Talpa als media deskundige.
  Iedereen weet het zo goed, als John jullie zouden aannemen, nou dan is RTL niets meer, en kan wel inpakken!

 34. Hans

  Blijkbaar is de interpretatie en het kunnen luisteren MC een beetje ontgaan. John de Mol beweert nergens, in de gehele podcast niet, dat de namen niét zullen veranderen. Begrijpend luisteren is blijkbaar moeilijk…

 35. Hans

  P.s. natuurlijk gaat hij niet in een podcast met bedrijfsinformatie strooien wat nog niet aan derden bekendgemaakt mag worden.

 36. Petra

  John de Mol als zendereigenaar is een lachertje!
  Verwijfde homootjes en hinnikend paard Linda.moeten de kastanjes uit het vuur halen.

 37. WEST*

  @RON en met wat voor kennis / ervaringen / scholing ben ben jij miljardair geworden?

 38. Solomon

  Aan het begin van de naamswijziging op 19 augustus 2014 bij de Nederlandse Publieke Omroep van Nederland 1/2/3 naar NPO 1/2/3 bekte het toen niet echt !.. Anno 2019 is dit inmiddels totaal ingeburgerd en blijkt het echt een hele goede beslissing te zijn geweest voor de herkenbaarheid !..
  Talpa 1/2/3/Veronica (als vierde zender) bekt nu al heel erg goed !..

 39. Mensen toch...

  Waarom worden de kijkcijfers niet gepubliceerd? Mag niemand weten wat voor flop de SBS vrijdag is?

 40. Petra

  @18:55
  SBS/Talpa-flops zijn een standaard iets, dus dat weet iedereen sowieso wel.

 41. Hans

  Kijkcijfers staan gewoon vanaf vanmorgen al op de site van sko .

 42. Rachel

  @Petra RTL flops zijn de laatste tijd toch ook echt wel aan de orde van de dag hoor, ‘t is gewoon allemaal niet meer wat ‘t ooit geweest is.

 43. AygoNL

  Ik ben het helemaal mee eens.
  Naamswijziging is een goed idee

  SBS6 – Talpa6
  NET5 – Talpa5
  SBS9 – Talpa9

  Veronica gewoon zo laten

 44. AygoNL

  Als Talpa toch bezig is,

  Verander de logo’s van SBS6 en SBS9
  Naar de strakke en mooie logo van NET5

 45. Wyatt

  NET5 logo ziet er nog steeds niet uit. Gewoon Linda logo.

 46. bastiaan

  maakt geen donder uit hoe het heet… Talpa staat garant voor bagger, zapppp>>>

 47. Laurens

  Als ze zo nodig willen aanpassen, maak er dan TV van i.p.v. Talpa.
  TV 5
  TV 6
  TV Veronica (en Radio Veronica)
  TV Tien (en radio Tien)
  Direct een mooie koppeling tussen twee radio- en tv-zenders.

  Veronica als tv-zender verder uitbouwen met nieuws en sport. Disney overzetten naar het kanaal van Net5/TV5. Ook radio Veronica langzaam omturnen tot verlengde van TV Veronica.

  TV Tien inzetten als commerciële seniorenzender. Kijk naar de hoge kijkcijfers van Omroep Max… Ga net onder het segment van omroep Max zitten en focus je op 40+. Haal de grote sterren van vroeger binnen (Ron Brandsteder, Andre van Duin, Rolf Wouters, enz.) en zet in op quizzen, slow tv, dramaseries, nieuws. (Lingo, Trauma Centrum, HvNL, enzovoort passen allemaal in dit rijtje…)

 48. Theo

  @PETRA wat is er mis met homo tjes?

 49. Solomon werkt duidelijk voor de NPO

  @Solomon

  HAHAHAHAHAHA voor de henkenbaarheid. Lul toch niet zo dom, achterlijke geit. Klinkt werkelijk helemaal nergens naar. Jij vindt dat infantiele gewandel bij het Journaal zeker ook een fantastische vondst. Zwаkzinnig gedoe, dat is het.

 50. Mart

  @Mark
  Ze moeten wel herhalen, want de programmering is eerder gestart ivm het vroegtijdig stoppen van Het Spijt Me

 51. Minneapotroit

  Die John de Mol moet niet denken dat hij met het offline halen van het Mamjo forum de Surinaamse stem heeft kapotgemaakt. Wij zijn strijders en komen terug. Ik ga mee, en velen met mij met de mening van zaka t/m zakz en boycot alles wat
  Talpa te maken heeft. Ka-oppertata!

 52. WEST*

  RTL krijgt flinke klap van jewelste Dit moet er hard aankomen 1 T/M 10 NPO

 53. Youri

  Vind het ergens wel jammer dat RTL niet wat meer samenhang heeft in hun logo’s, behalve het lettertype dan.
  Van de huidige lichting vink ik 5 en 8 nog wel mooi. 4 en 7 ogen een stuk goedkoper.

 54. Ron

  @Youri: RTL logo’s/idents zijn ook flink aan vervanging toe. Ook die zwarte balkjes rechts bovenin wat vlak voor het eind van een programma zit waarin staat wat er komt en wat er op de andere RTL zenders komt kan echt niet meer. En kies nu eens duidelijk voor een transparant logo en laat die stationskleur eens varen die ruim 3 minuten te zien is alvorens het logo transparant wordt. Dat mag allemaal wat dynamischer.

 55. Rob

  Of logo’s wat uitmaken. Niet dus

 56. Ron

  @Rob: dan snap je niets van marketing. Geeft verder niets natuurlijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.