Ook Veronica Inside verwijt Erland en Talpa nepotisme

De mannen van Veronica Inside zijn het eens met de kritiek dat Erland Galjaard bij Talpa TV nepotisme aan het bedrijven is. De transfer van de impopulaire Ronald Molendijk van RTL naar Talpa, heeft hij enkel en alleen te danken aan hun innige vriendschap. Dat heeft Johan Derksen gezegd in de uitzending op Veronica. René van der Gijp, die Molendijk twee jaar geleden al een ‘pedante lul’ noemde, is cynisch over de overstap. “SBS is gered. Ja, we zijn klaar“, aldus de voetbalanalist.

Wat een toptransfer, aldus Van der Gijp plagend. “De vlag kan nu uit; er kan niets meer verkeerd gaan, want we hebben Ronald Molendijk binnen.”

Johan Derksen: “Die directeur van RTL hebben ze boven van het gebouw moeten halen, hè? Die wou naar beneden springen toen hij het hoorde.”

Het is een vreselijke tv-persoonlijkheid, vindt Derksen. “Ik ken die man niet, maar ik vind hem heel irritant als hij in beeld is. Hoe is het nou in godsnaam mogelijk voor een man waarvan niemand hier aan tafel weet wat zijn kwaliteiten zijn?

Dat antwoord kan Derksen zelf eigenlijk wel geven. “Het is de boezemvriend van Erland Galjaard en die haalt hem eerst bij RTL binnen en nu weer hier. Hij schijnt een versterking te zijn voor het Shownieuws-team.”

Het is allemaal vriendjespolitiek, stelt hij. “Erland heeft één hobby en dat is dj spelen en dat schijnt hij hem geleerd te hebben. Erland heeft hem binnengebracht, zijn vrouw binnengebracht en het directeurtje binnengebracht. Dat kan allemaal, hè?

René van der Gijp: “Ik ben enorm blij, dat meen ik echt. Voor mij is het echt een heel bijzondere dag. Dat is een dag die vergeet je niet meer.”

Lees ook:
Ronald Molendijk stapt over van RTL naar Talpa Network (maandag)
Angela de Jong vindt nepotisme bij Talpa onverstandig (dinsdag)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen