Angela denkt niet in beeld te zijn voor opvolging Jinek

Geplaatst op do 28 nov 2019 om 12:35

Angela de Jong denkt niet dat zij in beeld is voor de opvolging van Eva Jinek op NPO 1. Ze zou het vreemd vinden als de tv-zender bij haar uitkomt. Dat zegt de AD-opiniediva in de mediapodcast van de krant. NPO 1 is naar verluidt overgestapt op het idee om Jinek op te laten volgen door vijf verschillende duo’s. “Ik geloof niet dat ik dat kan“, laat De Jong weten in een reactie hierop. “Om Fidan Ekiz (in beeld bij de NPO, red.) te citeren: ‘Ik zou het een belediging vinden voor het vak als ze bij mij uitkomen.’

De Jong denkt dat het presenteren van vijf verschillende talkshowduo’s nog wel voor de nodige kinnesinne kan zorgen. “Het wordt een soort Idols voor talkshowhosts straks: welk duo mag het gaan doen? En: wat wordt uw favoriet dames en heren? U mag nu gaan sms’en!

Het is geen makkelijk karwei, aldus De Jong. “Volgens mij is dat ook killing voor al die mensen die het moeten gaan doen. Het worden mensen die sowieso moeten gaan wennen aan een talkshow en dan ook nog aan iemand naast zich. Je ziet bij Hendriks en Genee nu dat een duo vormen echt lastig is, tijd kost en het er bij sommige mensen echt niet in zit.”

Het is ook een heel fraai staaltje omroeppolitiek en Hilversum op zijn smalst. Al die omroepjes willen natuurlijk ook gewoon in die late night talkshow. Het mocht absoluut geen BNNVARA-dingetje worden, want die hebben er al twee natuurlijk met Pauw en DWDD. Nu moet het met de TROS, met de EO, met WNL. Het is echt heel schoolplein: ‘Nu heb jij je snoepje gehad, nu mag ik een snoepje!’”

NPO 1 heeft nog maar een maand om met een volwaardig Jinek-alternatief te komen. Als dat niet staat als een huis, zal Jinek daar op haar nieuwe thuiszender RTL 4 flink van profiteren. “Ze zal denk ik niet helemaal haar oude niveau van kijkcijfers halen, maar ze gaat het wel winnen.

Foto: WNL
20 Reacties op “Angela denkt niet in beeld te zijn voor opvolging Jinek”


 1. rotop

  Tante Truus heeft ook een mening.

 2. Chantal

  Dikke Angela begint zo langzamerhand een Peter R. de Vries-kloon te worden.

 3. Eveline

  #chantal maar in tegenstelling tot Peter R komt er bij Angela wel iets zinnigs uit

 4. Dominee Bonk

  Zij moet gecast worden als oppervarken voor een kinderboerderij in Capelle aan de IJSSEL, meer verstand dan een zwijn heeft dit wezen niet.

 5. Norvo

  Dus de nieuwe verdeling wordt 6 maanden per jaar Pauw en zes maanden met 10 verschillende gezichten die in duo’s een dagje corvee doen? Is dat wenselijk?

 6. Erwin

  Niks mis met Angela, zéker niet fatshamen, onnodig. Wie het ook wordt, de NPO zal moeten vechten tegen Jinek. Dat doe je niet met een EO-presentator, sorry. En de TROS heeft óók al niemand die het echt kan. WNL? Rick Nieman. Einde verhaal.

 7. AD roddelkrant

  Wat een arrogantie heeft vetklep bankzitter.

 8. Bram

  @NPO Kijker/AD roddelkrant: Volgens mij doet jij ook niks anders dan hele dag op de bank zitten en steeds dezelfde reacties typen!

 9. Nijl

  Strakke onderbouwde en terzake doende reacties weer hierboven van de laffe anoniempjes waar ik er een van ben. Denk dat Angela gelijk heeft over dat ze bij haar niet uit zullen komen. Schrijft gedegen en onderbouwde stukjes over wat er op tv is geweest. Ik mis echter analyses over trends, toekomst en visie. Juist zo’n discussie over quilty plaesure tv had van haar pen/stukjes moeten komen.

 10. Peter

  Als ze bij de NPO er nog niet uit zijn, laat dan gewoon Pauw nog doorlopen. Hij heeft al een keer aangegeven dit best te willen. Nou klaar toch? Ik zie werkelijk het probleem niet. Pauw door laten lopen en ondertussen goede talkshow presentatoren zien te vinden.

 11. janus

  En uiteindelijk gaat Jeroen door tot de zomer.

 12. Bart

  @Norvo Nee het is dan de bedoeling dat Pauw stopt.

 13. Bart

  Ze zou het wel goed doen denk ik. Dit werd tegen haar gezegd in de AD mediapodcast. Ze kwam er dus niet zelf mee.

  De NPO moet nog meer bezuinigen en ze gaan werken met 10 presentatoren op 1 programma. Dit kun je toch bijna niet verzinnen. 10 verschillende presentatoren in 5 duo’s is gevaarlijk om te doen. Dit is al eens gruwelijk misgegaan op NPO3. Toen waren het ook allerlei verschillende formats. Elke dag iets anders.

 14. Iemand

  Laten we over iedereen die denkt niet in beeld te zijn een artikel schrijven

 15. V.I. Sjonère

  Ivo Niehe met als sidekick een lekker jong wijf met grote prammende jetten. Lijkt jullie dat wat?

 16. KoalaNL

  Iedereen gaat er blijkbaar van uit dat Eva Jinek zo uniek is, dat ze onvervangbaar is. Wat een kermis. Overigens gaat Eva bij RTL gewoon zwaar onderuit. Reclame is dodelijk voor een talkshow.

 17. Johan

  Jinek is inderaad niet uniek. Nederland heeft heel veel voorleesmoeders, ook die zichzelf net zo belangrijk vinden als Jinek. Volgens mij is Jinek niet meer dan een slechte leerling van Jeroen Pauw.

 18. anoniemmm

  sorry

  hoor

  hoe komt

  angela de jong

  tot dit idee

  vol gevreten vrouw ga plassen

  totaal niet geschikt

  wilde bij talpa binnen komen

  om vrienddin van john te worden

  john dan maar een travestiet uit Bangkok of india.

  je krijgt het niet omhoog john

  heeft niets om op te g

  iedereen gewaarschuwd neem angela in dienst

  een verschrikkelijk lastig wijf /

 19. medusa

  ik ben geen fan van Angela de Jong, maar om haar een varken, dik zwijn of iets dergelijks te noemen geeft geen pas. Zij is een goedverzorgde vrouw met een normaal figuur, alleen moet zij niet zo vaak op de tv komen, een talkshow lijkt mij doodvermoeiend met haar maar dat vind ik ook van Eva Jinek, druk en hysterisch, zich zelf teveel op de voorgrond plaatsen. Geef mij maar Pauw een rustige man.

 20. Ivo

  Laat Jeroen Pauw gewoon blijven en anders kies ik voor Rutger van Castricum. Die lijkt mij echt wel geschikt hiervoor en heeft ook wel humor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.