Angela denkt niet in beeld te zijn voor opvolging Jinek

Angela de Jong denkt niet dat zij in beeld is voor de opvolging van Eva Jinek op NPO 1. Ze zou het vreemd vinden als de tv-zender bij haar uitkomt. Dat zegt de AD-opiniediva in de mediapodcast van de krant. NPO 1 is naar verluidt overgestapt op het idee om Jinek op te laten volgen door vijf verschillende duo’s. “Ik geloof niet dat ik dat kan“, laat De Jong weten in een reactie hierop. “Om Fidan Ekiz (in beeld bij de NPO, red.) te citeren: ‘Ik zou het een belediging vinden voor het vak als ze bij mij uitkomen.’

De Jong denkt dat het presenteren van vijf verschillende talkshowduo’s nog wel voor de nodige kinnesinne kan zorgen. “Het wordt een soort Idols voor talkshowhosts straks: welk duo mag het gaan doen? En: wat wordt uw favoriet dames en heren? U mag nu gaan sms’en!

Het is geen makkelijk karwei, aldus De Jong. “Volgens mij is dat ook killing voor al die mensen die het moeten gaan doen. Het worden mensen die sowieso moeten gaan wennen aan een talkshow en dan ook nog aan iemand naast zich. Je ziet bij Hendriks en Genee nu dat een duo vormen echt lastig is, tijd kost en het er bij sommige mensen echt niet in zit.”

Het is ook een heel fraai staaltje omroeppolitiek en Hilversum op zijn smalst. Al die omroepjes willen natuurlijk ook gewoon in die late night talkshow. Het mocht absoluut geen BNNVARA-dingetje worden, want die hebben er al twee natuurlijk met Pauw en DWDD. Nu moet het met de TROS, met de EO, met WNL. Het is echt heel schoolplein: ‘Nu heb jij je snoepje gehad, nu mag ik een snoepje!’”

NPO 1 heeft nog maar een maand om met een volwaardig Jinek-alternatief te komen. Als dat niet staat als een huis, zal Jinek daar op haar nieuwe thuiszender RTL 4 flink van profiteren. “Ze zal denk ik niet helemaal haar oude niveau van kijkcijfers halen, maar ze gaat het wel winnen.

Foto: WNL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen