Ronald Molendijk stapt over van RTL naar Talpa Network

Geplaatst op ma 25 nov 2019 om 12:55

Ronald Molendijk, de muziekkenner van RTL Boulevard, gaat aan de slag voor Talpa Network. Hij zal in elk geval te zien zijn als deskundige in SBS Shownieuws. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. De overstap van Molendijk is niet verrassend. Het lijkt erop dat Erland Galjaard weer al zijn oude RTL-vriendjes om zich heen aan het verzamelen is bij het bedrijf van John de Mol. Eerder volgde ook zijn vrouw Wendy van Dijk hem naar Talpa en nu volgt zijn beste vriend Molendijk. 

Molendijk gaat bij Talpa meer doen dan alleen Shownieuws, meent een woordvoerder. “Zijn muzikaliteit en creativiteit zal hij er op meerdere terreinen aanwenden. Ronald zal in ieder geval als expert bij Shownieuws te zien zijn, maar bijvoorbeeld ook betrokken worden bij de ontwikkeling van muzikale formats voor KIJK en de televisiezenders van Talpa Network. Daarnaast blijft hij actief als DJ en met muzikale en creatieve projecten binnen zijn eigen bedrijf.”

Marco Louwerens, de contentbaas van Talpa, zegt: “Ronald is een enorm veelzijdig mens bij wie creativiteit, muzikaliteit en onbegrensd denken elkaar versterken. Kwaliteiten die heel erg bij Talpa Network passen. Ik denk dat hij ons gaat verrassen met originele bijdragen en invalshoeken voor de programmering van onze zenders en activiteiten Talpa Network breed. Ik ben erg blij met zijn komst.

En Ronald Molendijk zelf: “Ik ben super enthousiast over het scala aan mogelijkheden die Talpa Network mij biedt. Ik kan er mijn passie voor muziek, talent- en conceptontwikkeling in alle vrijheid aanwenden en ontwikkelen. Een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat.”

Voor RTL is de overstap van Erland Galjaard naar Talpa een zegen gebleken. Onder leiding van Galjaard kreeg RTL een buitengewoon negatief imago vanwege een persvijandelijke houding, arrogantie op het scherm en aanhoudend nepotisme. Zo had Molendijk zijn baantje bij Boulevard bijvoorbeeld ook te danken aan zijn innige vriendschap met Galjaard, met wie hij een dj-duo vormt.

Dat imagoprobleem is nu met Galjaard meeverhuisd naar Talpa. Het nepotisme viert daar hoogtij: het zoontje van Wendy werd een leuke klus gegund bij Shownieuws en Molendijk mag nu overstappen met een lucratieve deal.

Foto: RTL
113 Reacties op “Ronald Molendijk stapt over van RTL naar Talpa Network”


 1. Henk

  Bah

 2. Ron

  Zat er aan te komen. Alle Erland vrindjes bij elkaar houden….Mooi dat hij vertrekt bij Boulevard. Iemand die echt een beetje teveel in zichzelf is gaan geloven sinds hij ‘deskundige’ is daar aan de desk. In het begin nog wel iemand die een frisse en vaak tegendraadse kijk op zaken had die daar besproken werden, maar de laatste jaren sloeg hij een beetje door hierin en was het meer een trol. Lekker opgehoepeld naar Talpa nu, prima.

 3. Mart

  Ook deze overstap had je kunnen aan zien komen

 4. Bep

  Nog minder kijkers voor SBS6.
  Gordon, Wendy, Ronald, de kijkers haken af.

 5. Rambo

  Opgeruimd staat netjes. Hier mist RTL/ RTL Boulevard werkelijk helemaal NIETS aan. Hij was echt een reden op weg te zappen dus deze negatieve inbrengen van hem zullen de Boulevard kijkers niet missen. Komt het programma alleen maar ten goede.

  Overigens lachwekkend hoe Erland alle vriendjes weer om hem geen verzameld bij Talpa. Herman den Blijker, Roland Molendijk etc. Wanneer wordt Thijs Römer weer creatief directeur?

 6. Henk

  Hoe help je een zender om zeep!

 7. Huh

  Het zoontje van erland en wendy bij shownieuws? Dat had ik nog niet vernomen, is die niet veel te jongen en is hij geen zij?

 8. ikweethetbeter

  Hazes werkt ook voor SBS nu Bridget nog !!!!!!

 9. Zomaar een persoon

  Waar wil ‘ie het bij Shownieuws dan over hebben? De nieuwe single van Frans Bauer? De laatste tijd bestaat dat programma bijna enkel nog uit Talpa-propaganda, volkszangers, slechte Nederlandstalige rappers en typisch roddelbladvoer als Connie Breukhoven. Een jaar terug had ‘ie hier meer kunnen doen.

 10. Ron

  Het is ook wel ironisch. Waar Erland van beticht werd bij RTL. ‘Vrienden club’ ‘Ons kent Ons’ gaat hij nu bij Talpa doen. Dat zullen veel kritische gesprekken worden onderling ter burelen van Talpa. Onder het mom vooral iedereen te vriend houden en aan de buitenkant laten zien ‘hoe leuk ze het wel niet met elkaar hebben’….

 11. Olivier

  Niet slim. Deze man heeft de anti-gunfactor. Slecht voor de zender. Niet doen.

 12. #NPO Kijker#

  Mooi, lekker alles weg jatten bij RTL!

 13. Mike

  Hahahah dit is het beste nieuws van vandaag. Wat een geschenk voor RTL. Ik was al benieuwd wanneer Galjaard zijn zin kreeg! Dit is zo’n nietsnut en heel Nederland ergert zich aan deze gast.
  SBS voegt maar kosten toe, maar het marktaandeel stijgt niet mee in relatieve zin.

 14. OoknamensMohamed

  Ze begrijpen er bij Talpa ook werkelijk niets van…,👹

 15. the pat

  prima is niet erg voor RTL

 16. Eveline

  Vreselijke irritante man, maar ja vriendje van Erland, geen gun factor bij shownieuws. Flop flop flop!

 17. Mike

  Zouden alle bezoekers van MC even terug in de tijd willen gaan? Hoeveel mensen, zoals NPO kijker, hebben zich altijd geërgerd aan het RTL clubje van Gordon, Wendy, Galjaard, Molendijk, Brard, Jandino.

  SBS is het nieuwe enge clubje!! RTL hoeft er niets voor te doen…krijgt dit gewoon in de schoenen geworpen!

 18. Jantien Visser

  Zo daar knapt BLVD een stuk van op! Het enige wat ik aan hem kon waarderen was zijn krullenbos. Veel succes bij Talpa!

 19. Peanut

  Wat een klapper voor Talpa zeg. Na Linda de Mol is dit wel de meest schokkende transfer van het jaar. John zal diep in de buidel hebben moeten tasten. Bij RTL is iedereen nu knock-out van dit grote verlies voor de zender. RTL Boulevard zal nooit meer hetzelfde zijn.

 20. Manuela

  Nu peter en bridget nog.

 21. Annoniemus

  Dat John de Mol daar intrapt verbaast me zeer , hoe haal je het in je hoofd om zo’n prul binnen te halen , de billenmaat van Erland Galjaard ook nog !

 22. Mike

  @Peanut,ik hoop dat je bericht sarcastisch bedoeld is?

 23. Jacob

  Dit is het beste nieuws van de dag! Deze man zit zo niet op zijn plek bij Boulevard.
  Komt erg arrogant over. Minder is; hij kan soms wel de gene zijn die echt kritisch is bij Boulevard, want het woord kritisch komt bij de rest niet meer voor

 24. aldus

  Erland wilde Eva Jinek en Matthijs en hij krijgt Molendijk en Blijker.

 25. Mike

  @Aldus, nou ik ben wel benieuwd of Mathijs ballen genoeg heeft om nee te zeggen tegen Talpa.

 26. Bart

  Ha Ha! De meeste kijkers haten deze man! En Talpa haalt hem binnen. Echt ongelooflijk. Ons kent ons op zijn Galjaards. Hij heeft het altijd zo gedaan. Wat heeft de Mol een enorme fout gemaakt door deze man binnen te halen.

 27. danny

  Wat een negativiteit weer!
  Ik zie liever Ronald die kritisch durft te zijn dan bv een Nick Plessen (kots) ,Aran Bade en al die andere klepperende huisvrouwen.

 28. Anja

  Nu Nikkie Plessen en Eddy Zoey nog… en dan zijn we verlost van al het kwade bij RTL Boulevard..

  Overigens wat een bedroevend niveau laat die Eddy Zoey zien. Hij heeft het gewoon niet..te nerveus, leest te letterlijk op en stelt matige vragen.

 29. Tipo

  Hmmm gelukkig maar! Hij keek de laatste tijd bij boulevard als een echte zeurpruim

 30. Joost

  Mooi zo. Mis je niets aan.

  En buiten dat: Talpa beloofd iedereen naast de presentatie nog leuke klussen binnen het bedrijf, maar niemand krijgt het.

 31. J

  Eindelijk weg bij Boulevard.

  Alleen irritante types worden verzameld bij Talpa. Wat denken ze ermee te bereiken? Dom dom dom.

 32. Anja

  Nou ik voorspel nog wel een toekomst voor Nikkie bij Talpa. Netpotisme viert hoogtij daar. Dus “de pruik” met dat te grote hoofd en te kleine lichaam zal zich spoedig aansluiten bij het enge clubje!

 33. Mike

  Hoe zouden Merel Westrik en Sandra Schuurhof zich voelen….ook binnengelokt met van alles…maar eindigen spoedig bij Hart van NL

 34. Timon

  Vreselijke persoonlijkheid maar juist daarom een toegevoegde waarde bij RTL Boulevard.
  Discussie en ophef hoort juist bij dergelijke programma’s

 35. Zomaar een persoon

  @Mike – En Sandra was toch naar SBS gegaan vanwege de scheve schaats met Erland Galjaard? Maar nu zit Erland bij SBS – daar kom je moeilijk vanaf. :D

 36. Mike

  @Timon, daar hebben je niet van die dure mensen voor nodig. Deze man wordt door niemand echt gewaardeerd. In elk geval is hij mega inwisselbaar.

 37. Alex

  Neem de rest van die deskundige ook mee naar Talpa.
  Maxim Hartman dan wat vaker in Boulevard om het spannend te houden.

 38. NPO fan

  @Mike, Ja ik denk echt dat Merel en Sandra bij Hart van NL eindigen. Triest triest.

 39. Curryworst

  Deze overstap moet een verademing zijn voor alle RTL Boulie kijkertjes.

  Nu nog ‘ik heb overal een mening over en weet alles beter’ Peter R. richting Talpa.

 40. alexh

  Dit lijkt me oprecht niet handig…

 41. Danny

  Rtl Boulevard wordt weer leuk om te kijken. Wat een kwal is deze man.

 42. anonymous

  Yes!
  Nu Bridget, Peter R en Marieke nog ophoepelen bij Boulevard.😁

 43. Norvo

  Och jee… Dan hebben ze in elk geval ook al een jurylid te pakken voor hun nieuwe, baanbrekende talentenjacht We Want More.

 44. Rik

  Gelukkig weg bij Boulevard!! Kijk toch niet naar Shownieuws

 45. Menno

  Door Molendijk keek ik geen Boulevard meer.
  Nu die Peter R er nog uitknikkeren en ze kunnen eindelijk weer een leuk programma gaan maken bij RTL

 46. Solomon

  RTL Bertelsmann zal hoe dan ook het onderspit gaan delven !.. Nederland is toe aan een pure Hollandse commerciële zendergroep in eigen beheer !.. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een land als Nederland in 30 jaar tijd niet eens in staat zal blijken om over slechts 1 binnenlandse commerciële zender te beschikken in haar eigen medialandschap !.. Geen schijn van kans Radio Telévision Luxembourg !.. Genoeg is genoeg !..

 47. danny

  Shownieuws word alleen maar beter! Met Ronald en Evert aan het roer durft er wel wat gezegd te worden! Heerlijk.

 48. El

  @Solomon: En jij denkt dat Talpa met hun pulp een goede vervanger is? RTL en Talpa, het klinkt eerder als twee zinkende schepen.

 49. Eva

  Godskolere! Want bij RTL ging alles zo goed en succesvol we kopiëren het 1 op 1 naar een andere zender.
  Wat een ongelofelijke armoede dit zeg!!

 50. Quint

  Nu Bridget Nikki en Marieke nog ff optiefen en ik ga net als lang geleden weer lekker elke dag boulevard kijken!

 51. BRAAK

  Weer een miskoop van TALPA!! Die vieze man met dat onsmakelijke uiterlijk past echter precies bij Erland en zijn TALPA bende.

 52. 123

  Doelt MC op dit bericht? Dat is nl het zoontje van Xander en Wendy, niet Erland en Wendy. 🙂

  https://www.mediacourant.nl/2019/04/nepotisme-wendy-loodst-zoontje-sem-binnen-bij-sbs-6/

 53. Narrek

  Onze huisvriend

 54. Steven

  Ik ken NIEMAND die hem mag XD

 55. Blinders

  Lekker creatief alles opkopen en alles na-apen.

 56. Flip de Beer

  Flopperdeflop

 57. MolTalk

  FLOP

 58. Maarten

  Reken maar dat Shownieuws een hele grote concurrent van Boulevard gaat worden!

 59. Solomon

  RTL en SBS zullen hoe dan ook het onderspit gaan delven !.. Nederland is toe aan zenders met goede content !.. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een land als Nederland in tijd niet eens in staat is om iets kwalitatiefs neer te zetten in het commerciele medialandschap !.. Geen schijn van kans Radio Telévision Luxembourg en Swedish Broadcasting!!.. Genoeg is genoeg !

 60. MediaPrak

  Drie gedachten bij deze media transfer van de maand: Talpa begint steeds meer “Princess” in de jaren 90 olv G Auberg trekjes te krijgen (uitgerangeerde BN’ers in te huren). Onderhand heeft Talpa meer ‘adviseurs’ dan kijkers. Volgende opmerking van een kopieer fabriek over een nw aankoop intrigeert mij “maar bijvoorbeeld ook betrokken worden bij de ontwikkeling van muzikale Formats” Is dit Talpiaans voor een look-a-like van The Mask maken?

 61. Mike

  @Maarten, Whooooo…wat een heftig uitspraak voor een paar van die roddelrubriekjes. Overgewaardeerd en uit de tijd!

 62. Connie

  Ze worden steeds gekker bij Talpa. Alles loosers van RTL binnenhalen. Wendy, Gordon en ga zo maar door!

 63. b

  Ooooh daarom hangt de vlag uit op het RTL gebouw

 64. Dennis

  Wat een goed nieuws!

 65. Bart

  Waar zou deze “man” zijn zonder Engerd Galjaard?????????

 66. Caramba

  Dit lijkt me goed nieuws voor Boulevard. De man heeft een bijzonder negatieve uitstraling, zelfs als ie zijn mond houdt, dus ik denk dat RTL daar alleen maar blij mee kan zijn.

 67. Dennis

  Ik zou graag deze setting in Boulevard willen zien:

  Vivienne van den Assem, Eddy Zoey, Nicolette Kluiver als vaste presentatie.
  Froukje de Both, Marieke Elsinga als side-kick

  Deskundige: Nikki Plessen – Mode
  John van den Heuvel – Crime
  Tim Oliehoek – Film
  En nog een voor muziek.

  Dumpen: Ruben, Peter R., Marc, Fatima, Bridget, Aran, Rob,

 68. ON

  Is Gordon nog steeds clean?

 69. Huh?!

  Dit is echt het failliet van TV. Deze man is totaal ongeschikt voor TV, in welke rol dan ook.. Dat het nepotisme hoogtij viert is nu wel heel erg duidelijk. Zal wel afgedwongen zijn door Erland bij John… Net nu Talpa een beetje opkrabbelt. Ongelooflijk!!!

 70. Sip

  Ik vind ook niet zo geweldig.

 71. Pieter

  Geweldig!! Die zijn ze mooi kwijt bij RTL.. niemand kijkt sbs., veel geluk daar. Einde “carierre” ik

 72. Ron

  Mode/lifestyle items dumpen, dus Nikkie Plessen ook.
  Meer Fatima; heeft zinnige bijdrage en is niet zo’n hittepetit en weet waar ze over praat. Dat is wel eens anders geweest bij types als Olcay Gulsen en Anna Nooshin.
  Peter R. de Vries mag voor het tegengeluid zeker blijven anders worden het alleen maar ja-knikkers.
  Dumpen: dat hijgende keffertje Aran Bade vervangen door iemand die zichzelf niet zo serieus neemt. Idem Eric de Munck en die andere zichzelfbenoemde TV kenner Ron Vergouwen.
  Vivienne bij RTL Nieuws inlijven, die past niet bij Boulevard en het type programma. Daar neemt ze zichzelf veel te serieus voor.
  Eddy Zoey vaker in zetten. Ik vind hem het goed doen sinds hij daar is.

 73. pip

  Waar is hij deskundig van hij komt soms niet goed uit zijn woorden.

 74. valerie

  Kots

 75. Ben

  Dit moet haast wel een sociaal experiment van De Mol zijn. Kijken hoe lang het duurt voordat SBS 0 kijkers heeft door iedereen aan te nemen waar tv-kijkend Nederland een hekel aan heeft.

 76. George

  Yes eindelijk weg… opzouten en snel. Wat een waardeloze nietsnut.

 77. Enzo Voorthuijsen

  Kan die molenbakker eindelijk weer samen aanknoeien met maatje Erland.

 78. Marin

  Wat geweldig, alle mensen die ik niet wil zien, vertrekken naar Talpa.

 79. Bart M.

  Sneu voor RTL, nou raakt Boulevard alle deskundigheid in één klap kwijt, maar goed ze hebben Petertje betwetertje nog, voor alle ins en outs van crimineel Nederland.

 80. Mike

  @Bart M, ik neem aan sarcastisch grapje…

 81. ron

  Boulevard zonder Molendijk , wat een heerlijk vooruitzicht !!!

 82. arjan

  Muziek deskundig laat me niet lachen het is een dombo.

 83. Guttegut

  Ronald molendijk muziekkenner hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 84. echt nieuws

  Mike; Matthijs heeft al ‘nee’ gezegd tegen Talpa. ON; ja Gordon heeft al een terugval gehad, kan ook niet afkicken in 4-6 weken, duurt minimaal 3 maanden in een kliniek en dan nog een periode van 3 maanden, voor je kunt zeggen dat er een kans is dat het gaat lukken.

 85. WEST*

  KAN OOK EEN TEKEN AAN DE WAND ZIJN ?

  Als een boekhouder een bedrijf verlaat dan is dat geen goed teken !
  En als meerdere tv persoonlijkheden naar Talpa gaan zegt dat ook wel iets!

  Er gaat ingegrepen worden, dat is zeker , en de mensen die dat weten verlaten alvast het schip .Nee het za morgen nog niet in het nieuws komen, maar dat er wat staat te gebeuren is wel zeker bij RTL NEDERLAND !

 86. Mike

  @West, hahahah wat een tekst. Nee dit zegt niets! Dit zijn de voorspelbare transfers.

 87. Anja

  TALPA blaast zichzelf op, hoge kosten, van alles een beetje doen en nergens in uitblinken. En dat marktaandeel….AU! Dat had al meerder procenten hoger moeten zijn gemiddeld genomen.

 88. de gelovige

  Is hij ook Homo???????????????????????///

 89. Mamjopie

  Talpa en zijn baas (Johnnie) is een gevaarlijke organisatie. Lekker de macht grijpen en intussen internetforums (waaronder het forum die hier waarschijnlijk op last van Johnnie niet meer mag worden genoemd) offline laten halen. Als hij maar niet denkt dat hij hiermee wegkomt! Trap niet in de dictatoriale waanzin van Johnnie en zijn organisatie!

 90. Lies

  Ik zeg go Talpa, verlos ons van Molendijk, den Blijker, Gordon en de rest! Ruimt lekker op bij RTL. Succes!

 91. WEST*

  MIKE K

 92. WEST*

  @ MIKE K heb jij dan gehoord dat het zo fantastisch gaat bij RTL
  Ook RTL heeft een flinke imago schade als je ook eens andere mediasites leest

 93. zo

  Opgeruimd staat netjes.

 94. Henk K

  Eindelijk!

 95. TVjunkie

  Oh wat heerlijk…..na Wendy, Jandino, Johnny en Gordon nu ook deze weg bij RTL. Dit is wederom goed nieuws voor RTL….

 96. Dennis

  Wat ontzettend jammer! Na het vertrek van Albert is dit echt de doodsklap voor RTL in het algemeen en BLVD in het bijzonder. :-)

 97. Janus

  Wat een zegen!!!!

 98. Alfons

  Joepie, weg met die blaaskaak 👍

 99. Michel

  Ondanks alle negatieve reacties vind ik Ronald best wel een goede maar vooral ook eerlijke muziekkenner. Wat mij betreft een prima keuze van talpa om hem als deskundige toe te voegen aan het team van Shownieuws.

 100. Actries van Houten

  Met het vertrek van die pratende scheet is Boulevard gelukkig weer een stukje minder Boulefart geworden.

 101. Holden Hairy Cox

  Ik hoef nu maar 1 kanaal te ontwijken om alle personen die ik niet op TV wil zien ook niet te hoeven zien. Perfect !

  Het is nu al een stuk rustiger op mijn TV zonder Gordon, Jandino, Wendy en de rest van die mensen die zijn geloven dat ze geboren zijn voor succes.

 102. MC bezoeker 48

  Wat heerlijk dat we hiervan verlost zijn. Shownieuws staat toch nooit op.

 103. Poes

  Doei doei geen hond gaat er na kijken zal misschien wel 150.000 kijkers halen net zo goed als mereltje. Geen me s zit op Talpa te wachten.

 104. 🐦 Meneer De Uil

  Met coke in de hand, kom je door het ganze land.

 105. G.ossip

  Het zinkende schip gaat tenonder, dank aan de debiele gedachten goed van Galbakjaard,zijn hol maatje Ronald sluit de rij voorlopig af,waarna wij straks het hele zooitje vaarwel zeggen….houdoe.

 106. daniel

  Hahaha, dus de sterren gaan niet naar SBS omdat ze talent hebben maar als vriendendienst. Ik geloof dit gewoon niet! Hoe kan het dat deze mensen die bijna niks meer presenteren op RTL als vette vis worden binnengehaald bij SBS. Ik kan nu al niet wachten op de column van Angela.

 107. Marry Hens

  Waarom nou de meest irritante man van de Nederlandse TV binnenhalen? Kom op, John; doe er wat aan!

 108. toxilogic

  Meestal verlaten de ratten niet een zinkend schip voor een ander zinkend schip, maar ja die Molendijk is nou niet bepaald een groot licht.

 109. Mick

  Olcay, Richard, Dennis, Gordon, Jandino…
  Is er niets beters te krijgen?

 110. Leo

  Dat De Mol dit allemaal toestaat.
  Ongelooflijk!

 111. tvkijker

  Nou, dat had wat mij betreft wel eerder mogen gebeuren. Opgeruimd staat netjes

 112. CB

  Is nou heel de Galjaard-aanhang weg?

 113. BRAAK

  Als muziekkenner kent deze onsmakelijke verschijning vast wel de Beatles hit, I’m a loser!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.