Ronald Molendijk stapt over van RTL naar Talpa Network

Ronald Molendijk, de muziekkenner van RTL Boulevard, gaat aan de slag voor Talpa Network. Hij zal in elk geval te zien zijn als deskundige in SBS Shownieuws. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. De overstap van Molendijk is niet verrassend. Het lijkt erop dat Erland Galjaard weer al zijn oude RTL-vriendjes om zich heen aan het verzamelen is bij het bedrijf van John de Mol. Eerder volgde ook zijn vrouw Wendy van Dijk hem naar Talpa en nu volgt zijn beste vriend Molendijk. 

Molendijk gaat bij Talpa meer doen dan alleen Shownieuws, meent een woordvoerder. “Zijn muzikaliteit en creativiteit zal hij er op meerdere terreinen aanwenden. Ronald zal in ieder geval als expert bij Shownieuws te zien zijn, maar bijvoorbeeld ook betrokken worden bij de ontwikkeling van muzikale formats voor KIJK en de televisiezenders van Talpa Network. Daarnaast blijft hij actief als DJ en met muzikale en creatieve projecten binnen zijn eigen bedrijf.”

Marco Louwerens, de contentbaas van Talpa, zegt: “Ronald is een enorm veelzijdig mens bij wie creativiteit, muzikaliteit en onbegrensd denken elkaar versterken. Kwaliteiten die heel erg bij Talpa Network passen. Ik denk dat hij ons gaat verrassen met originele bijdragen en invalshoeken voor de programmering van onze zenders en activiteiten Talpa Network breed. Ik ben erg blij met zijn komst.

En Ronald Molendijk zelf: “Ik ben super enthousiast over het scala aan mogelijkheden die Talpa Network mij biedt. Ik kan er mijn passie voor muziek, talent- en conceptontwikkeling in alle vrijheid aanwenden en ontwikkelen. Een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat.”

Voor RTL is de overstap van Erland Galjaard naar Talpa een zegen gebleken. Onder leiding van Galjaard kreeg RTL een buitengewoon negatief imago vanwege een persvijandelijke houding, arrogantie op het scherm en aanhoudend nepotisme. Zo had Molendijk zijn baantje bij Boulevard bijvoorbeeld ook te danken aan zijn innige vriendschap met Galjaard, met wie hij een dj-duo vormt.

Dat imagoprobleem is nu met Galjaard meeverhuisd naar Talpa. Het nepotisme viert daar hoogtij: het zoontje van Wendy werd een leuke klus gegund bij Shownieuws en Molendijk mag nu overstappen met een lucratieve deal.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen