Angela de Jong vindt nepotisme bij Talpa onverstandig

Geplaatst op di 26 nov 2019 om 13:35

Angela de Jong vindt het ongelooflijk dat John de Mol het accepteert dat Erland Galjaard zijn vroegere RTL-cultuur van nepotisme nu bij Talpa Network introduceert. Dat laat ze blijken in haar column in het AD. RTL kreeg op een gegeven moment een imagoprobleem toen de hautaine Galjaard mooie posities uitdeelde aan iedereen die aan zijn keukentafel in Nigtevecht zat. Ondertussen gunde hij zijn vrouw Wendy van Dijk elke show die ze wilde, denk aan Wie Ben Ik.

Nu haalt Galjaard zijn ene na zijn andere vriend binnen bij Talpa Network. In een week tijd is duidelijk geworden dat zowel zijn maat Herman den Blijker als zijn beste vriend Ronald Molendijk de overstap wagen. Daar ga je de oorlog niet mee winnen. Sterker nog: Galjaard draait het kanon 180 graden in de richting van het eigen hoofdkantoor.

Verbijsterend, vindt Angela de Jong het. “Ik vind het verbazingwekkend dat niemand bij Talpa een stokje steekt voor dit rare nepotisme. Maar wacht, programmadirecteur Marco Louwerens is natuurlijk ook een boezemvriendje van Galjaard.

Het is ook niet zo dat Herman den Blijker en Ronald Molendijk kijkcijferkanonnen of publiekslievelingen zijn. “De kale feiten zijn dat zijn kijkcijferhoogtepunt alweer een behoorlijk poosje achter hem ligt”, zegt ze over Herman.

En over Ronald, overigens net zo hautain als Erland, zegt ze, wijzend op de Dotan-rel: “Hij is zo ongeveer de meest hypocriete showbizzdeskundige van Nederland, die veilig achter de Boulevarddesk artiesten de maat durft te nemen, maar eenmaal tegenover ze verandert in een kwijlend schoothondje.

Wat denkt Talpa/SBS in hemelsnaam met die twee te winnen?“, besluit ze haar AD-column.

De grote vraag is nu nog: wanneer volgt Thijs Römer?

Foto: NPO
49 Reacties op “Angela de Jong vindt nepotisme bij Talpa onverstandig”


 1. Remi

  … Mooie foto van TV-Godin Angela !

  … en réken maar dat ze allemaal mee-lezen, de programma-direkteurtjes.

 2. AD roddelkrant

  Angela weer jaloers op haar bank na het lezen van …..

 3. Johan

  Angela slaat de spijker wederom op zn kop!

 4. Caramba

  Alweer Bingo voor Angela.

 5. Caramba

  Ik denk wel dat Galjaard nog wel even zal blijven zitten, maar dat komt vooral doordat Talpa zelf niet in staat is bij zinnen te komen.

 6. Sjaak

  Dit soort vriendjespolitiek en draaideur medewerkers zijn van alle tijden en die zie je overal.
  Mensen omringen zich toch graag met vriendjes om zich heen om te horen hoe geweldig ze zijn want stel je voor dat er echt mensen om je geven en zo af en toe eens oprecht kritisch durven zijn.
  Dat doet AU aan het opgeblazen ego

 7. Ron

  Spot on Angela. Het maakt allemaal niets meer uit. Het RTL virus reikt zelfs tot in de Talpa burelen. Totaal geen eigen visie meer daarom die maar van RTL overnemen. En zie hier het resultaat. Thijsje Römer zal nog wel volgen ga ik vanuit en naar Talpa Fictie gaan….

 8. Loes

  Een vriendenclubje nietskunners dat al het geld van De Mol doet verdampen!

 9. Jan

  @Remi, klopt mooie foto. Lijkt hier op een beetje op maxi.

 10. Bobby Eden

  Talpa kan dit doen nu het geld in de wereld bijna gratis is. Voor dat het afgelopen is verkoopt John de Mol de tent. Zo heeft ‘ie het altijd gedaan, zo zal het ook nu weer gaan.

 11. Tina

  Wie o wie kan deze twee goden weerstaan?

  https://partyflock.nl/images/artist/108737_457x357_499970/Soulvation.jpg

 12. Solomon

  Beste Mevrouw Angela de Jong van het Algemeen Fake Dagblad !.. Thijs Römer zou natuurlijk gewoon ook kunnen overstappen naar de Nederlandse commerciële zendergroep wanneer Erland en John dat zelf willen en zeer zeker niet wanneer u dat nu wel of geen goed idee zult gaan vinden !.. Of u het er eventueel mee eens bent of niet doet er verder niet toe !.. Uw mening is dus helemaal niets zeggend in deze 0% niet meer en niet minder, maar vooral zeer zeker ook niet bepalend voor wat er wel bij Talpa Network moet gaan gebeuren of niet !.. Eventueel zou zelf eens een zender kunnen gaan opstarten in samenwerking met uw Fake Dagablad om ons allen te kunnen overtuigen van uw zogenaamde deskundigheid in het opbouwen van een zender ?!.. U als meest hypocriete zelf benoemde partijdige tv columniste van Nederland zou wat dat betreft een toontje lager moeten gaan zingen !.. Want u gaat hiermee de oorlog voor uw Duitse brood Heer Bertelsmann zeer zeker niet winnen !..

 13. jan

  Voor mensen die de link niet kunnen lezen: open de link in incognito. Geld ook voor telegraaf meuk. Wat je ook kan doen is je cookies voor die site weggooien.

 14. the pat

  mee eens

 15. Roefke

  Marco Lauwerens heeft wel henny huisman binnengehaald en dat op zich is weer een topprestatie want dát is wel een leuke vent!

 16. Abdul

  Waar blijven de Schulmädchen & Hausfrauen-report series op Talpa?
  Terug naar de bron van het succes.

 17. marc

  Ze heeft elke keer gelijk. Wat een heerlijk mens!

 18. FlyingLotus

  Iemand die dik is, met een mening. Rampzalige combinatie.

 19. Jacob

  EN weer heeft Angela gelijk!!!!

 20. max

  @FlyingLotus Stompzinnigheid ten top

 21. Eveline

  Opnieuw een geweldige column van Angela !!

 22. Johnny👀

  Zeker een goede foto, lijkt sprekend op een vuilniszak.

 23. Wijze van Zion

  Wie is Erjan Galbak…..?

 24. Bibi

  Ze heeft gewoon gelijk.

 25. L.

  Tja, Angela heeft wel een punt. Dat krijg je met van die arrogante directeurtjes en leidinggevenden bij Talpa. Die types, inclusief de leiding, is toch al lang uitgerangeerd?

 26. Nijl

  @Solomon. Lang verhaal om te zeggen dat Angela gelijk heeft in deze

 27. Guttegut

  Geile foto en ze heeft natuurlijk helemaal gelijk

 28. Greet

  Prima column Angela.

 29. Rene

  Thijs Römer gaat dramaseries ontwikkelen voor Talpa. Zwager Frederik Brom en vriend Daan Schuurmans krijgen hun eigen series. Net als hun echtgenotes. Behalve de echtgenote van Thijs zelf, die is ballerina en krijgt een dansprogramma.
  Ook Wendy en Linda zullen hoofdrollen spelen in nieuwe series volgend jaar. Allemaal van het geld van Ome John en op voorspraak van Erland Galjaard.

 30. ron

  hahahahah…Ze heeft zoooo gelijk onze Angel !

  Beide non talenten voegen zo niks toe aan kijkcijfers, let maar op !

 31. MediaPrak

  Talpa begint steeds meer op het fameuze electrische keukenmeuk bedrijf “Princess” van Aad Ouburg te lijken. Aad was in de jaren 90 kampioen in het verzamelen van uitgerangeerde tv-sterren. Elke najaars presentatie van goedbedoelde keukenhulpen (welke allemaal naar keukenkastjes, braderieën en kringloopwinkel, lees:wat moeten we met die troep) Cas Spijker welke elke keer met ‘z’ n’ Princess gourmet-plaat kwam opdraven. En Willibrod Frequen welke er dan weer een reportage van maakte. Overeenkomsten te over. Eigenlijk is Talpa Princess 2.0

 32. Diane

  Haar walvislijf past al niet meer in een foto.

 33. Tijl

  Erland heeft een contract van vijf jaar dus die gaat nergens heen..

 34. Tijl

  En zal wel volledige vrijheid hebben afgedwongen want anders moet John ingrijpen dat hij zulke onbegrijpelijke keuzes maakt.

 35. Greet

  @Diane is Wendy haha. Sneu joh.

 36. Eens met Angela. Talpa gaat ten onder aan onkunde enbagger

  Angela is weer goed bezig met haar analyse. Geen speld tussen te krijgen.

  Talpa is echt een waardeloze tok kie zender van kwaliteitsloze vermogende mensen dietv z zien als een speeltje.

  Onverstandige familieleden die geen verstand hebben van hedendaagse tv.

  Denken dat ze met een incestueuze groep hielenlikkers een zender kunnen opbouwen. Gaat niet lukken.

 37. Geronimo

  Talpa zal niet de eerste organisatie zijn die tot stilstand komt door nepotisme.

 38. Bart

  @Solomon De mening van Angela is een stuk relevanter dan uw dagelijkse gelul hier. Het wordt tijd dat u weer geblokkeerd gaat worden door deze site. Dit keer voor goed en niet dat u weer onder een andere naam verder gaat.

 39. Hendrik

  Bart, voorgoed bannen bestaat niet.
  Zelfs daar heb je geen verstand van, kneu$.

 40. 🐦 Meneer De Uil

  Thijs Römer?
  Dat is toch die E-sigaret rokende (vette ruclamu) ‘dude’ uit de geflopte serie Keizersvrouwen?

  En verder… Tsja… Molendijk stapt over. Voor een lijntje in je neus, de juiste keus.

  Sneu, zeggen wij hier in het grote dierenbos.

 41. timon

  Het kan verstandig zijn om mensen om je heen te verzamelen die je vertrouwd.

 42. Nils Holgersson

  Nepotisme of necrofilie?

 43. Bart

  @Hendrik Nee dat ben jij die nergens verstand heeft en hier eigenlijk niets te zoeken heeft. Voor altijd iemand bannen kan wel hoor. Moet ik het even komen voor doen bij je?

 44. Kwelbuiskijker

  Die Molendijk heb ik nooit begrepen. Wat voegt zo’n mateloos irritante zelfingenomen nixnut in vredesnaam toe? 😭

 45. Gob Reus

  Dat er baantjes worden geregeld is niet zo erg, dat gebeurt overal. Wel is het bedroevend dat het hele nieuwe management nog geen enkel verschil heeft gemaakt. Lingo scoort een beetje, maar na het succes van Meiland en het Linda piekje is het eigenlijk weet terug bij af. Ze hebben geen idee meer voor wie ze het allemaal doen. Geen binding met het publiek.

 46. sukkel

  Geweldig geschreven weer Angela al die reetlikkers van Geiljaard wordt je toch misselijk van arrogant rotzooitje bij elkaar die maar hun zakken vullen met pulp

 47. Flits Bom

  Molendijk is een mega knuppel. Wat moet dat op de buis?

 48. Theo

  Vreselijk die Ronald Molendijk, 1 voordeel ga weer Boulevard kijken, denk ik.

 49. medusa

  wat heerlijk dat Angela overal een mening over heeft. zou zij nooit doodmoe worden van zichzelf????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.