Angela de Jong vindt nepotisme bij Talpa onverstandig

Angela de Jong vindt het ongelooflijk dat John de Mol het accepteert dat Erland Galjaard zijn vroegere RTL-cultuur van nepotisme nu bij Talpa Network introduceert. Dat laat ze blijken in haar column in het AD. RTL kreeg op een gegeven moment een imagoprobleem toen de hautaine Galjaard mooie posities uitdeelde aan iedereen die aan zijn keukentafel in Nigtevecht zat. Ondertussen gunde hij zijn vrouw Wendy van Dijk elke show die ze wilde, denk aan Wie Ben Ik.

Nu haalt Galjaard zijn ene na zijn andere vriend binnen bij Talpa Network. In een week tijd is duidelijk geworden dat zowel zijn maat Herman den Blijker als zijn beste vriend Ronald Molendijk de overstap wagen. Daar ga je de oorlog niet mee winnen. Sterker nog: Galjaard draait het kanon 180 graden in de richting van het eigen hoofdkantoor.

Verbijsterend, vindt Angela de Jong het. “Ik vind het verbazingwekkend dat niemand bij Talpa een stokje steekt voor dit rare nepotisme. Maar wacht, programmadirecteur Marco Louwerens is natuurlijk ook een boezemvriendje van Galjaard.

Het is ook niet zo dat Herman den Blijker en Ronald Molendijk kijkcijferkanonnen of publiekslievelingen zijn. “De kale feiten zijn dat zijn kijkcijferhoogtepunt alweer een behoorlijk poosje achter hem ligt”, zegt ze over Herman.

En over Ronald, overigens net zo hautain als Erland, zegt ze, wijzend op de Dotan-rel: “Hij is zo ongeveer de meest hypocriete showbizzdeskundige van Nederland, die veilig achter de Boulevarddesk artiesten de maat durft te nemen, maar eenmaal tegenover ze verandert in een kwijlend schoothondje.

Wat denkt Talpa/SBS in hemelsnaam met die twee te winnen?“, besluit ze haar AD-column.

De grote vraag is nu nog: wanneer volgt Thijs Römer?

Foto: NPO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen