Ontbijtshow momenteel geen prioriteit voor RTL 4

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 13:15

RTL 4 heeft de plannen voor een dagelijkse ontbijtshow naar Amerikaans voorbeeld voorlopig in de ijskast gezet. De komende tijd richt de zender zich op andere prioriteiten. Dat zegt beoogd presentator Jan de Hoop in gesprek met het AD. Peter van der Vorst roept al jaren dat hij graag een goede ontbijtshow zou zien op de Nederlandse televisie en nu hij de nieuwe programmadirecteur van RTL is geworden heeft hij de macht om dat te realiseren. Hij heeft er ook al plannen voor.

Van der Vorst denkt dat ontbijttelevisie ook in Nederland levensvatbaar is. “Dan zeggen ze: daar kun je geen geld mee verdienen. Ik maak er mijn persoonlijke missie van om de komende jaren te bewijzen dat dat wel mogelijk is“, zei hij in de lente.

Verslaggever Aran Bade heeft gesuggereerd dat RTL voor het ontbijtprogramma de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein in Amsterdam zou kunnen gebruiken.

Voorlopig gebeurt er echter nog niets, zegt De Hoop in het AD. “RTL heeft andere prioriteiten nu, maar natuurlijk zou ik dat leuk vinden“, laat hij kort en bondig weten.

Als Van der Vorst dit project daadwerkelijk met De Hoop als presentator wil gaan realiseren, mag hij wel opschieten. Over twee jaar gaat de nieuwspresentator met pensioen.

Lees ook:
Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4 (23 mei)
RTL 4 mogelijk met ontbijtshow vanaf Leidseplein (8 augustus)

Foto: RTL
24 Reacties op “Ontbijtshow momenteel geen prioriteit voor RTL 4”


 1. anoniem

  jan de hoop

  ga plassen

 2. Ron

  Natuurlijk gaat dit er komen, geheel naar voorbeeld van NBC’s Today. Maar er wordt hier een heel verhaal over geschreven maar dit plan is zeker nog niet in de ijskast.

 3. René

  @Ron
  volgens mij ben jij niet goed hoor.

 4. Mike

  @Ron, waarom denk je dat? En volgens mij kan dit ook geen prio hebben toch? Er zijn nu wel andere zaken om zich druk over te maken.

 5. Ron

  @Mike: RTL heeft uitzending van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat uitzending, dan moet je over de gehele linie je plannen hebben. Dat het niet goed gaat met de avond hoeft niet in te houden dat je de ochtend nu maar even moet laten voor wat het is natuurlijk, doorpakken gewoon.

 6. Geert

  Laten ze eens naar Breakfast van de BBC kijken. Daar zou Jan prima passen.

 7. Jan de Hoop kan altijd nog slager worden

  De Duitse RTL baas is zo geschrokken dat direct alle plan met Jan de Hoop zijn geschrapt.

  Tip: Ga een ochtendprogramma bij Unilever presenteren. Worst, worst, worst

 8. Mike

  @Ron, dat is ook zo, maar budgettair en organisatorisch zullen ze keihard moeten focussen en priotiseren. Ik zou, persoonlijk, dit aan de concurrent overlaten.

 9. LD

  Bij Jan vind ik meer een volwassen vorm van Mr. Rogers passen als ontbijtshow-format.

 10. robb

  Ze beginnen als Jan met pensioen gaat.

 11. Ron

  @Mike: het dan maar aan ‘de concurrenten overlaten’ is helemaal een no go natuurlijk in commercieel TV land. Dat is echt iets wat RTL n deze fase zich niet kan permitteren.

 12. Jacob

  Jammer, ik vind een ontbijtshow juist wel passen bij RTL.

 13. Peter

  In de beginjaren van RTL was er een ontbijtshow. Dat werd later vervangen door op elk heel en half uur een live nieuwsuitzending die tussen het hele en halve uur geloopt werd. En een periode met tekenfilms tussen de nieuwsuitzendingen door.

 14. Bart

  Die Ochtendshow hoeft helemaal niet zo veel te kosten. RTL werkt al veel samen met de AD. Dit kunnen ze nu ook doen door Ochtendshow to go naar de televisie te halen. Elke dag van 6.30 tot 10.00u om het half uur Ontbijtnieuws 10 minuten gevolgd door 20 minuten Ochtendshow to go. De prioriteit moet hier zeker liggen want anders gaat de Mol er mee vandoor voor op SBS6.

 15. Suzy Wang

  Meid: ga lekker bij de Dela werken.

 16. pieter

  Goedemorgen Nederland scoort plm 280.000 in de ochtend, waar de herhaalde builletins van RTL4 plm 170.000 kijkers trekken.

 17. Sander

  Jan houd hoop

 18. Moud

  Waarom naar Amerikaans voorbeeld?
  Kijk eens wat dichterbij, bijvoorbeeld naar de zenders ARD & ZDF. Gezamenlijk hebben ze (op beide zenders) een mooi ochtend programma / ontbijtshow.

 19. Peter

  @Pieter maar is het ook de doelgroep die GMNL bereikt? Daar kijken meer ouderen naar

 20. Eric

  Het is pompen of verzuipen momenteel qua sfeer bij RTL. Daar past nu helemaal geen ontbijtshow bij.

 21. Ron

  @Moud: omdat dit altijd als voorbeeld werd aangedragen mede door Jeroen Latijnhouwers en Rick Nieman destijds. Maar er zijn in andere landen natuurlijk legio aan voorbeelden. Ook ITV in de UK heeft een uitstekende ochtenshow b.v.

 22. Stoeptegelwijsheid

  Zo min mogelijk uit yankeeland overnemen. Vreselijk volk, supernep en oppervlakkig. Houd het Europees, houd het Nederlands.

 23. Donald Dumb

  18.56

  Dat is helaas al te laat. Nederland is al compleet veramerikaniseerd.
  NL wordt langzaam weggeven aan VS…

 24. MediaPrak

  Tja Jan, geld raakt op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.