Ontbijtshow momenteel geen prioriteit voor RTL 4

RTL 4 heeft de plannen voor een dagelijkse ontbijtshow naar Amerikaans voorbeeld voorlopig in de ijskast gezet. De komende tijd richt de zender zich op andere prioriteiten. Dat zegt beoogd presentator Jan de Hoop in gesprek met het AD. Peter van der Vorst roept al jaren dat hij graag een goede ontbijtshow zou zien op de Nederlandse televisie en nu hij de nieuwe programmadirecteur van RTL is geworden heeft hij de macht om dat te realiseren. Hij heeft er ook al plannen voor.

Van der Vorst denkt dat ontbijttelevisie ook in Nederland levensvatbaar is. “Dan zeggen ze: daar kun je geen geld mee verdienen. Ik maak er mijn persoonlijke missie van om de komende jaren te bewijzen dat dat wel mogelijk is“, zei hij in de lente.

Verslaggever Aran Bade heeft gesuggereerd dat RTL voor het ontbijtprogramma de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein in Amsterdam zou kunnen gebruiken.

Voorlopig gebeurt er echter nog niets, zegt De Hoop in het AD. “RTL heeft andere prioriteiten nu, maar natuurlijk zou ik dat leuk vinden“, laat hij kort en bondig weten.

Als Van der Vorst dit project daadwerkelijk met De Hoop als presentator wil gaan realiseren, mag hij wel opschieten. Over twee jaar gaat de nieuwspresentator met pensioen.

Lees ook:
Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4 (23 mei)
RTL 4 mogelijk met ontbijtshow vanaf Leidseplein (8 augustus)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen