Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4

Peter van der Vorst wil er als de nieuwe tv-baas van RTL alles aan doen om een goede ontbijtshow neer te zetten op vlaggenschip RTL 4. Dat heeft hij gezegd op een mediacongres in Amsterdam, meldt frank.news. Momenteel zendt RTL 4 elke werkdag het ietwat statische RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop uit, maar Van der Vorst ziet op de buitenlandse televisie vaak veel spannendere dingen gebeuren in de ochtend. Dat heeft hem geïnspireerd om de RTL 4-ochtend aan te pakken.

Van der Vorst wil een ontbijtshow naar Amerikaans voorbeeld, elke werkdag tussen 7.00 en 9.00 uur op zender. Jan de Hoop hoeft niet voor zijn baan te vrezen, want tot aan zijn pensioen krijgt hij daar een grote rol in, meent de nieuwe tv-baas.

De televisiebaas denkt dat ontbijttelevisie op RTL 4 haalbaar is. “Dan zeggen ze: daar kun je geen geld mee verdienen. Ik maak er mijn persoonlijke missie van om de komende jaren te bewijzen dat dat wel mogelijk is.

Ruim tien jaar geleden gaf Van der Vorst ook al aan graag ontbijt-tv te maken, toen nog als presentator. “Dat lijkt me nou leuk. Het probleem in Nederland is dat er nooit echt geld is voor ontbijt-televisie. Dan zeggen ze dat het niet meetelt voor de kijkcijfers“, zei hij toen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen