Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4

Geplaatst op do 23 mei 2019 om 11:45

Peter van der Vorst wil er als de nieuwe tv-baas van RTL alles aan doen om een goede ontbijtshow neer te zetten op vlaggenschip RTL 4. Dat heeft hij gezegd op een mediacongres in Amsterdam, meldt frank.news. Momenteel zendt RTL 4 elke werkdag het ietwat statische RTL Ontbijtnieuws met Jan de Hoop uit, maar Van der Vorst ziet op de buitenlandse televisie vaak veel spannendere dingen gebeuren in de ochtend. Dat heeft hem geïnspireerd om de RTL 4-ochtend aan te pakken.

Van der Vorst wil een ontbijtshow naar Amerikaans voorbeeld, elke werkdag tussen 7.00 en 9.00 uur op zender. Jan de Hoop hoeft niet voor zijn baan te vrezen, want tot aan zijn pensioen krijgt hij daar een grote rol in, meent de nieuwe tv-baas.

De televisiebaas denkt dat ontbijttelevisie op RTL 4 haalbaar is. “Dan zeggen ze: daar kun je geen geld mee verdienen. Ik maak er mijn persoonlijke missie van om de komende jaren te bewijzen dat dat wel mogelijk is.

Ruim tien jaar geleden gaf Van der Vorst ook al aan graag ontbijt-tv te maken, toen nog als presentator. “Dat lijkt me nou leuk. Het probleem in Nederland is dat er nooit echt geld is voor ontbijt-televisie. Dan zeggen ze dat het niet meetelt voor de kijkcijfers“, zei hij toen.

Foto: RTL
36 Reacties op “Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4”


 1. Johan

  Goed idee van Peter! Ben benieuwd naar de invulling.

 2. Jelte

  En Goedemorgen Nederland dan?

  Als ik Peter was zou ik eerst de avond maar weer eens steviger neerzetten voordat je de concurrentie aangaat op een ander tijdstip.

 3. Ron

  Dat vind ik nou eens een vooruitstrevend doel voor RTL 4. Ik zou dan wel Jan de Hoop houden voor het nieuws, maar verder daar 2 andere anchors op zetten die in een gezellige setting gasten ontvangen. Alleen moet het niet een soort van Koffietijd worden want dat is er al en lijkt een beetje op ontbijt TV.

 4. Jacob

  Top idee! Dit is wat je mist op de tv. Vraag mij al heel lang af waarom wij dat niet hebben. Je moet er wel voor zorgen dat het geen RTL Boulevard in de ochtend wordt.
  De kern moet wel het actuele nieuws zijn

 5. anymousin

  @Jelte, Goedemorgen Nederland stelt niet echt veel (meer) voor. 2de uur is een herhaling van het 1ste uur.

  Bestaande uit 4 blokken van elk 20 min. waarvan 10 minuten tijd voor de gast, Die krijgt amper de kans om zijn of haar verhaal te doen.

  Ik zeg Peter van der Vorst ga ervoor, mijn zegen heb je.

 6. Alex

  De zaterdag en zondagavond zijn ook armoedig.

  Ik weet niet of je Carlo en Irene op die tijd moet zetten, maar voor het publiek wat die dagen toch thuis zit (ouders met kinderen), is er na 10u ’s avonds niks meer op tv.

 7. ★★Onbekend💥💥

  RTL 4 is om de 10 min 8 min reclame, dus ik kijk niet.

 8. Anny

  @★★Onbekend💥💥, overdrijven is ook een kunst.

  Veel reclames klopt, maar niet elke 10 minuten.

 9. Trudy

  Peter vd Vorst doet het goed beter dan die Geiljaard!!

 10. Paolo

  Peter, je wil wel eens meer. De nieuwe man moet zich natuurlijk ook waarmaken en doet van allerlei pogingen om nog iets van die zender te maken. Tja.

 11. Paul

  Het ideetje van vd Vorst is in Nederland commercieel gezien helemaal niet interessant.

 12. west**

  Dat is een taak voor de p.o., niet voor een amusementszender
  en het naapen van zenders die een ontbijtshow hebben is ook niet orgineel
  en hoe wou men het noemen ? 7 to 9 o` clock show ?

 13. Mic

  Dertig jaar geleden begon RTL ook met een Ontbijtshow. De presentatoren waren Catherine Keyl en Marc Jacobs met om het hele en halve nieuws gelezen door Jan de Hoop. Zou wel interessant als dit een nieuw leven wordt ingeblazen.

 14. Ray

  Kan leuk zijn als het goed gedaan wordt. In de VS hebben ontbijtshows een veel grotere status dan hier. Daar hebben ze interviews met echt grote sterren. Of de premiere van trailers van nieuwe Hollywood-blockbusters, zoals die van Marvel.

 15. TopofFlop

  Ook zaterdagochtend is er geen ochtendprogramma. De Nederlandse televisie is echt pover.

 16. Sven L.

  De koffietijd villa?

 17. Henk

  goed idee! Skip Editie NL! Stefan en Robin van Editie NL naar de ochtend. evenals de dames. een poule van diverse presentatoren en bv jan de hoop en nog een nieuws lezer als vaste nieuws anchors.

 18. Sven L.

  @ Henk; Ik vind Editie NL ook geen toegevoegde waarde hebben. Althans, niet op dat tijdstip.

  RTL zou er slim aan doen om dat te integreren in de nieuwe avond ‘talkshow’ (wat het dan ook precies gaat worden). Boulevard naar 18:15 uur en inkorten tot 19:00.

  Dan ontstaat er ruimte voor andere dingen. GTST naar voren halen bijv of een dagelijkse quiz.

 19. Bart

  alsjeblieft GEEN Robbie Kammeijer dat vind in zo’m slappe dweil 1e klas!
  Als hij bij Editie NL zit zet ik ‘m af, en laatst zag ik ‘m ook al bij het ontbijt nieuws.
  Die nicht komt niet geloofwaardig over.

 20. Bart

  RTL werkt al samen met het AD. Ik zou AD’s Ochtendshow to go verder uitbreiden met meerdere blokken tot van 6.20u tot 9.30u Ieder half uur Ontbijtnieuws gevolgd door live Ochtendshow to go. Dan wel zonder Kees Tol.

 21. Mark

  NPO 1 heeft veel meer reclame! M is bv. elke dag al om 19:48 afgelopen, daarna komen 12 min. (!) reclame en soms wel 6 promo’s voor NPO programma’s.

  Moet je eens ’s nachts op NPO 3 kijken. Dan wordt er zeker niet gecontroleerd of de NPO zich wel aan de regels houdt. Heb wel eens 15 min. reclame en promo’s achter elkaar gezien. Zoals een promo van 5 minuten over een nieuwe NL-serie.

 22. Wil

  Leuk een ontbijtshow, maar ik zou eerder beginnen
  Voor de avond wat betere programma’s te geven .
  En vooral in het weekend is het prut . Ben een beetje zat die talentenjachten , geef eens iets meer toneel , musicals en mooie series .En de zomer komt er aan dus weer veel herhalingen bah .

 23. Betsie

  Top idee want de kleuters op NPO 1 zijn ook geen aanwinst.

 24. Betsie

  Bedankt voor de reactie maar we leven in een vrij Nederland en wij mogen onze mening delen.

 25. Roen

  Top idee. Goedemorgen Nederland is geen ontbijt show. Ik krijg daar mijn brood niet bij weg. Ook veel te politiek.

 26. ano@niem.nl

  Ooit begin RTL Veronique met de ontbijtshow… Dus dit is wel iets wat dan weer terugkeert. Ik ben ook van mening dat het kijkers trekt.

 27. henk

  Ook tijd voor een nieuwe huisstijl voor RTL Nieuws. Huidige is ingevoerd op 5 mei 2014.

 28. Dennis

  @ henk: Ook hoog tijd voor een nieuwe huisstijl voor RTL 4. Al zou ik het ook erg leuk vinden als de huisstijl uit begin jaren 90 weer terugkeert. Dat blijft voor mij nog altijd de mooiste vormgeving en kan wat mij betreft zo weer de buis op.

 29. XXXX

  Ontbijtshow goed idee,dan slaap ik dus dan hoef ik ook niet naar dat domme gezeur te luisteren.

 30. west**

  @ Dennis Wat een flauwekul, huisstijl van vorige eeuw is geen goed idee ,
  Moet gelijk denken aan het liedje van Paul van Vliet , Papa is blijven hangen in de sixties ! je moet in tv land vooruit , niet achteruit, dat is een teken van gebrek aan ideeen , en daar heeft RTL wel een handje maar, het is allemaal zo cliche wat ze uitzenden, al tig keer gedaan door andere zenders, RTL bazen zijn ouwe zakken
  met denkbeelden van vroeger ! Als het aan de leiding lag ,zouden ze Peton place
  nog terughalen, omdat her vroeger ook een succes was !

 31. Robert J

  En alles wat west** hier iedere dag brabbelt is niet cliché. Haha
  Wat een trut is dat zeg!

 32. west**

  ER ZIJN MEERDERE GRAPPENMAKERS OP DEZE SITE DIE ZICH WEST** NOEMEN
  Ze zijn ook de leukste thuis zeker?

 33. Mick

  Je hebt Goedemorgen Nederland al, het RTL Ontbijtnieuws is een prima programma.

 34. dan wilson

  Goed idee van Peter, want het huidige aanbod is zwak, vooral die kakelende en overal doorheen pratende kippen van Goedemorgen Nederland zijn hoogst irritant. Hoop dat Peter nog eens goed kijkt naar het fameuze Good Morning Sweden, de moeder van alle ontbijtshows.

 35. aloha

  goedemorgen nederland is pulp. Kletsende wijven, al jaren hetzelfde inspiratieloze regie-team. Er moet eens een frisse wind door dat gebabbel tv waar opeens een vraag tussen zit…

 36. Erwin

  Leuk! Doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.