RTL 4 mogelijk met ontbijtshow vanaf Leidseplein

Het zou goed kunnen dat de ontbijtshow die RTL 4 in de pijplijn heeft zitten met onder meer Jan de Hoop zal worden uitgezonden vanaf het Leidseplein in Amsterdam, net als RTL Boulevard. Dat heeft Aran Bade, verslaggever van de showrubriek, woensdagavond gezegd op RTL 4. De nieuwe RTL-baas Peter van der Vorst heeft aangegeven dat hij een ontbijtprogramma naar Amerikaans voorbeeld wil gaan neerzetten op RTL 4. “Misschien hier op het Leidseplein“, aldus Bade.

Boulevard-collega Luuk Ikink omschrijft het als ‘een soort Koffietijd, alleen wat vroeger’. Koffietijd wordt sinds vorig jaar ook uitgezonden vanuit Amsterdam, maar dan vanuit het hoofdkantoor van afzender de Postcode Loterij.

De Hoop zou het in elk geval leuk vinden, zei hij tegen Bade. “Heel erg leuk, ja. Als het nieuws maar een belangrijke rol blijft spelen.

Is zo’n ontbijtshow wel te betalen? “Dat moet hij uitzoeken. Er zijn altijd wel sponsors te vinden, denk ik.

Hij wijst op de mooie kijkcijfers van het RTL Ontbijtnieuws. “Ze denken altijd: ’s ochtends zit je aan de randen van de televisie, maar wij staan rechtstreeks tegenover het NOS Journaal in de zomer en het is onaardig om te zeggen tegen de collega’s, maar ze worden verpletterd nu.

Lees ook: Peter van der Vorst wil goede ontbijtshow op RTL 4 (23 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen