Astro TV zag tv-exit al aankomen: ‘Jazeker’

Bij Astro TV zagen ze het besluit van Talpa Network om te stoppen met de astrobagger al aankomen. Dat heeft Clair, een van de mediums van het platform, gezegd op Radio 538. Astro TV raakt per januari zijn vaste plek op Net5 en de overige Talpa-zenders kwijt. Zag Clair dat aankomen? “Jawel, jawel, jawel. Ja, want er komen zó weinig telefoontjes nog binnen en het heeft wel met telefoonlijnen en met KPN te maken en met SBS die geloof ik de huur wilde verhogen.”

Het loonde niet meer, aldus Clair. “Nou, ik vind het oké dat het stopt. Maar goed, als medewerker zou je dat niet moeten vinden, maar ik heb er geen probleem mee nee. Er komen weer andere dingen.”

Leidt het tot ontslagen bij Astro TV? “Nee, mensen nemen ontslag, mensen gaan gewoon weg, die hebben andere banen dan. Nee, het is geen ramp denk ik.”

Veel mensen vinden het goed dat deze oplichterij van de buis verdwijnt. “Nou, weet je, als het echt oplichterij is, dan bellen mensen niet meer. Je hebt natuurlijk altijd vaste mensen die bellen en er wat aan hebben en die blijven ook bellen. De bellijnen gaan ook niet weg, alleen het tv-programma gaat weg.”

Critici vinden dat Astro TV geld uit de zakken van laagopgeleiden klopt. “Weet je wat het is. Daar wordt het accent opgelegd en dat mag best hoor, als je vindt dat je opgelicht wordt, maar het is natuurlijk al zo veel jaar. Je gaat me niet vertellen dat je je al tien jaar laat oplichten, toch? Mensen hebben er dus wel degelijk iets aan. Anders gaan ze niet bellen.”

Maar die voorspellingen zijn toch de grootste onzin? “Luister lieve schat, het hoeft helemaal geen voorspelling te zijn, maar het kan ook zijn dat je praktische oplossingen hebt. Als iemand bijvoorbeeld een scheve rugwervel heeft, dan kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Je moet naar een orthomanuele arts of naar je dokter.’ Die mensen komen er niet op. Je kunt dus ook als verwijzer optreden. Die mensen blijven bellen, Frank.”

Al loopt het wel wat terug. “Vroeger had ik 800 gesprekken per maand en nu zal ik er 200 hebben ofzo.”

En nu verdwijnt Astro TV ook nog van de buis. “Het is helemaal niet erg, want ik werkte helemaal niet met televisie. Dat zijn andere mensen.”

Lees ook: Talpa stopt met AstroTV: ‘Past niet meer bij Net5’ (1 november)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen