Wilfred Genee vond Art Rooijakkers vervelende gast

Wilfred Genee heeft zich in het eerste seizoen van Café Hendriks & Genee behoorlijk geërgerd tijdens het interview met Art Rooijakkers. Dat vertelt de presentator in het AD. Genee was tijdens het vraaggesprek zichtbaar geïrriteerd. “Wat een gast als Art Rooijakkers vervelend deed: hij zei ja en nee, maar vertikte om antwoord te geven. Raakte ik geïrriteerd. Dacht ik: hallo, je bent hier te gast omdat je binnenkort je eigen talkshow hebt, ga je zó doen. Werd ik iets feller“, zegt hij.

Rooijakkers werd tijdens het tv-interview in juni geconfronteerd met zijn imago als de Pinokkio van RTL. Hij heeft aantoonbaar en meermaals gelogen in de rel rondom het ontslag van Dennis Weening bij Expeditie Robinson.

Genee confronteerde Rooijakkers hiermee, maar hij kwam niet verder dan erg korte antwoorden. Helaas besloot Hélène Hendriks ineens om het schurende gesprek af te kappen, maar dat schuren gaat Hendriks in het nieuwe seizoen niet langer uit de weg, meent Genee. “Dat gaat Hélène ook doen, hoor, let op.

Het is geen geheim dat Genee destijds niet blij was met de komst van Rooijakkers naar RTL. “Toen ik bij RTL Twan Huys zag binnenkomen, en vervolgens Art Rooijakkers, dacht ik: krijg nou wat? Zij gaan allemaal dingen die ik ook leuk vind“, aldus de presentator destijds.

Hij doelde op het feit dat RTL de grootste non-personality’s in huis haalde voor de late talkshow, terwijl – destijds – het grootste interviewtalent van de zendergroep, Genee, gepasseerd werd.

Het was een van de redenen voor Genee om over te stappen naar Talpa, waar hij nu twee talkshows presenteert op Veronica én een dagelijks radioprogramma op Radio Veronica.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen