Henny Huisman: ‘Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee’

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 9:00

Henny Huisman heeft het volledig aan Wilfred Genee te danken dat hij volgend jaar, vijf jaar na het Surprise Surprise-debacle (foto), weer terugkeert op de buis bij SBS 6. Dat zegt hij vandaag in het AD. Huisman komt met een Glamourland-achtig programma, getiteld Waar Is Dat Feestje. Hij heeft er veel zin in. “Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee. Die heeft zijn nek uitgestoken voor mij, zowel in zijn programma als intern bij Talpa. Henny moet terug op televisie, vond hij“, aldus de tv-dino.

Genee probeerde Huisman eerder nog een item te geven in Veronica Inside. Daar kwamen ze zelfs nog over vertellen in DWDD. “Dat was een opportunistisch idee. Ik zou een bloemetje brengen bij de mensen die ze in het programma hadden beledigd“, legt hij uit.

Als Huisman dan langskwam, vroegen de mensen waarom Johan Derksen er zelf niet was. “En Johan zat er zelf ook niet op te wachten. Op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat dit niet ging werken.

Gelukkig voor hem bleef Genee zich hardmaken voor een tv-comeback. “Hij bleef in mij geloven. Met Willem Groeneveld heb ik een formatbedrijfje. Pitchen we allerlei ideeën. Zoals Waar is dat feestje? Wilfred is daarmee gaan lobbyen en koppelde mij aan Marco Louwerens, die enthousiast was.

Het grappige: zelf ben ik niet zo’n feestganger. Mijn manager zegt het meeste af waar ze me voor vragen. Anders kun je elke avond wel ergens naartoe. Maar ik ben wél geïnteresseerd in feestgangers.’

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Henny Huisman terug bij SBS met spin-off Glamourland (maandag)

Foto: SBS
34 Reacties op “Henny Huisman: ‘Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee’”


 1. the pat

  ik vind het leuk welkom terug!

 2. Willfred

  Nu nog een tattoo met het Talpa logo zoals beloofd.

 3. Erik

  @Willfred: zou het niet doen. Over 2 jaar heb je er niets meer aan.

 4. Marq

  Er worden mensen ontslagen omdat ze te oud zijn….en dan nemen ze deze bejaarde in dienst.schiet mij maar lek.wie zit er nou nog te wachten op deze seniele kwal die zonodig in the picture moet staan?flopperdeflop.

 5. Flauwe Kul

  Leuke foto! Jammer van die 2 side-kicks, links en rechts. ☺

 6. Suzy Wang

  ouwe pony.

 7. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Angela gaat het echte nieuws missen zoals de terugkeer van Henny Huisman bij de concurrent van RTL.

 8. HansR

  Genee heeft er verstand van, kijk maar naar dat cafe van hem, wat een kijkcijfer hit!

 9. Flauwe Kul

  Het schijnt, dat Fred Oster en Ted de Braak benaderd zijn door John de Mol om spelshows te presenteren in het weekend….

 10. Mick

  Surprise Surprise een debacle? De kijkcijfers waren voor SBS6 goed. Als ze oude De Surprise Show zouden doen zou dat prima lukken, met alleen Henny.

 11. Paul

  @ Mick
  Jij bent toch dat dementerende oudje dat het ook elke keer over Rolf Wouters terugbrengen heeft?
  Neem gewoon je medicijnen op tijd in.

 12. Bart

  @Mick Ja zou zeker werken. Hoeft niet alleen maar met Henny. Kan best met een team van presentatoren op locatie die Henny er vanuit de studio op uit stuurt. Dom was 5 jaar geleden dat ze andersom gingen doen. Do die Henny er op uit stuurt. Was natuurlijk gedoemd om te mislukken. Had Henny nooit moeten pikken.

 13. Solomon

  En nu kei en keihard Bertelsmann met zijn Fake Nederlandstalige vierde zender vanuit Luxembourg uit het Nederlandse Medialandschap knallen Henny !..
  #De zoet wraak van Henny Huisman

 14. TV Kijker

  Haal gewoon Henny´s Superiseshow weer terug, zonder Do en Airen tijdens kerst en oud en nieuw. Dan heeft SBS6 een kijkcijfertopper in huis.

 15. Anja

  @Solomon, ze bibberen gewoon bij RTL denk ik….
  Laat me raden….de score straks….600 a 700 duizend kijkers. Net als ALLES bij SBS. Wederom geen aardverschuiving en geen verhoging van het marktaandeel.

 16. Anja

  @TVkijker, Dat mag niet van Linda…die gaat er nu weer met een “eigen” Surpriseshow vandaar gaan. Hoe creatief he;)

 17. Caramba

  Wel netjes dat Huisman dat nog even heeft recht gezet. Maar dat fragment bij de Quote 500 party doet het ergste vrezen. Geniet Henny, zo lang het nog kan.

 18. Johnny👀

  Op een paar zwakzinnigen na zit niemand op hem te wachten..

 19. Whitedog

  Hij was dankzij Beau een paar jaar geleden ook terug op TV, maar ton voond hij het nodig om presentatie co-host Do in de pers zwart te maken. Dat krijg je dan als dank.

 20. Werner

  @Whitedog; Ach hou toch op over Beau die telt al niet meer mee in tv land.

 21. Mick

  @Paul Nee Rolf Wouters is voor mijn tijd, maar het is heerlijk om terug te zien. Die man weet hoe hij een show moet maken.

 22. Ron

  Mits het een beetje goed geprogrammeerd staat kan dit best wel een succesje worden op 6.

 23. Kayleigh

  Waarom mag deze ouwe zak met verlopen kop wel op tv terwijl 2 presentatrices van Hart van Nederland eraf moeten omdat ze 50 zijn…..Da’s leeftijdsdiscriminatie en dat is strafbaar!

 24. Einde TV

  @Kayleigh, omdat John niets anders dan op nostalgie probeert te leunen. De oudere kijker, de baby boomer is blijkbaar makkelijker te verleiden. Lingo, Man bijt Hond, Hart van NL, ik hou van Holland en nu Henny weer terug.

  John probeert snel het martktaandeel te verhogen met de oudere kijker (geen waardeoordeel) en zal daarna zsm de boel proberen te verkopen.

 25. Einde TV

  En Hart van NL is een losse emotie van John, hij wil graag een frisse nieuwshow op zijn zender. Dat het niets past bij SBS Nostalgie (nieuwe naam binnenkort ;) ) dat heeft hij niet zo door.

 26. Peter Wingender

  Iets als Glamourland is geknipt voor Jort Kelder, Henny is daar veel te aardig voor.

 27. Sip

  Ik vind Henny over de datum, zeker voor zo’n programma.

 28. Wendy's dealertje

  Henny=Held

 29. cafeine

  Ik vond en vind Henny nog altijd leuk en wens hem heel veel succes!!
  Vriendelijk en veel humor die gast. Daar zouden er wel eens meer van mogen zijn.
  Hij verdient het niet-zoals door sommige hier-zo neergezet te worden.

 30. Karin

  Henny is gewoon een vakman, klaar punt uit, ik vind dit een heel goede zet van de Mol! let maar op.

 31. Bibi

  Akelige man met megalomane trekjes. Dat weet iedereen die hem persoonlijk heeft meegemaakt. Hij heeft ook zo lelijk gesproken over zijn Surprise-collega Do. Eikel.

 32. Karin

  daar heeft Do het wel naar gemaakt he, wat een verschrikkelijk divagedrag heeft die zeg, echt een loeder van een meid met haar ene cover hitje en dan zo’n spatsies

 33. Walter W.

  Ik ben cameraman bij die shows geweest, het was idd een drama met die Do, wat een verbeelding en ze kon echt niet presenteren

 34. Marjon Hanse

  Ik krijg altijd een beetje een triest gevoel over Hennie Huisman…die man is veels te lang uit de camera schijnwerpers gehouden, en waar voor eigenlijk?!…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.