Henny Huisman: ‘Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee’

Henny Huisman heeft het volledig aan Wilfred Genee te danken dat hij volgend jaar, vijf jaar na het Surprise Surprise-debacle (foto), weer terugkeert op de buis bij SBS 6. Dat zegt hij vandaag in het AD. Huisman komt met een Glamourland-achtig programma, getiteld Waar Is Dat Feestje. Hij heeft er veel zin in. “Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee. Die heeft zijn nek uitgestoken voor mij, zowel in zijn programma als intern bij Talpa. Henny moet terug op televisie, vond hij“, aldus de tv-dino.

Genee probeerde Huisman eerder nog een item te geven in Veronica Inside. Daar kwamen ze zelfs nog over vertellen in DWDD. “Dat was een opportunistisch idee. Ik zou een bloemetje brengen bij de mensen die ze in het programma hadden beledigd“, legt hij uit.

Als Huisman dan langskwam, vroegen de mensen waarom Johan Derksen er zelf niet was. “En Johan zat er zelf ook niet op te wachten. Op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat dit niet ging werken.

Gelukkig voor hem bleef Genee zich hardmaken voor een tv-comeback. “Hij bleef in mij geloven. Met Willem Groeneveld heb ik een formatbedrijfje. Pitchen we allerlei ideeën. Zoals Waar is dat feestje? Wilfred is daarmee gaan lobbyen en koppelde mij aan Marco Louwerens, die enthousiast was.

Het grappige: zelf ben ik niet zo’n feestganger. Mijn manager zegt het meeste af waar ze me voor vragen. Anders kun je elke avond wel ergens naartoe. Maar ik ben wél geïnteresseerd in feestgangers.’

Het AD-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Henny Huisman terug bij SBS met spin-off Glamourland (maandag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen