NU.nl beledigt Chantal Janzen: ‘Ben je over the hill?’

Geplaatst op wo 20 nov 2019 om 9:30

NU.nl-ster Chris Helt heeft RTL 4-ster Chantal Janzen tijdens zijn rijdende talkshow min of meer gevraagd of ze niet een beetje over the hill is. Dat is te zien op de populaire nieuwssite. Na een aantal succesvolle seizoenen van Chantal Blijft Slapen, was haar show Chantals Pyjama Party onlangs niet zo’n groot succes. Helt begon het gesprek heel vleiend. “Ik ben heel zenuwachtig, want jij bent voor mij wel echt Champions League. Ik heb al een paar keer gevraagd of jij mee wilde en dat lukte steeds niet.

Waarom weigerde ze hem steeds? “Omdat je het gewoon niet nodig hebt, laten we eerlijk zijn“, zei Helt zelf.

Janzen: “Nou ja, niet nodig hebt… Kijk, hoe leuk ik jouw interviews ook vind, ik zit liever niet ’s ochtends al zo te praten. Ik vind het lekkerder om ’s ochtends gewoon ergens naartoe gebracht te worden, snap je?

Helt vervolgens: “Waarom ben ik nou zenuwachtig? Ik moet jou overtuigen dat ik je tijd waard ben. Snap je dat? Is dat overdreven?

Janzen: “Ja, maar het is wel lief dat je het zo vertelt. Het is wel eerlijk, maar het is natuurlijk niet zo.

Over the hill

Niet heel veel later kwam Helt met zijn over-the-hill-vraag. “Het kan ook zo zijn dat de vraag naar jou afneemt. Als ik even plagerig ga doen: Chantal Blijft Slapen begon met vrij hoge kijkcijfers, het seizoen daarop werd het iets later en Chantals Pyjama Party is ook weer lager. Denk jij dat je televisie op tijd zal kunnen loslaten?

Janzen: “Nou, televisie denk ik niet, maar ik weet wel bijna zeker – en dat is best gevaarlijk om te zeggen – dat ik goed kan loslaten als ik denk: daar ben ik niet meer zo goed in.”

Helt: “Is dat met het programma &Chantal gebeurt bijvoorbeeld?

Janzen: “Je moet nooit hoogzwanger voor het eerst een soort personalityprogramma gaan beginnen. Dat is volledig op mijn conto te schrijven. Dat is echt zo dom.”

Ongemakkelijk

Aan het eind van de rijdende talkshow presteerde Helt het opnieuw om de boel behoorlijk ongemakkelijk te maken. “Beantwoord nou eens mijn vraag? Waarom doe ik dit? Waarom ben ik zo geïnteresseerd in jou? Waarom doe ik mijn best? Waarom geef ik jou een podium en voelt het ook totaal geoorloofd om me in te lezen en vragen te bedenken?

Janzen: “Maar waarom doe ik dit en is het geoorloofd zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen, dus wat wil je het liefste weten dan? Waarom je dit zo leuk vindt?

Helt: “Wat zijn we aan het doen allemaal überhaupt?

Janzen: “We zijn mensen aan het vermaken. Daar doe je dit toch voor?

Helt: “Ik denk dat veel mensen een soort artiestendom nastreven omdat ze dan denken dat hun leven logischer aanvoelt.”

Janzen: “Iedereen wil gezien worden en sommige mensen, zoals ik maar jij blijkbaar ook, hebben ook nog de drang dat dat voor een camera gebeurt en dat heel veel mensen dat zien, omdat dat toch iets is wat hen aantrekt. En waarom je dit doet? Ik mag hopen dat je er gelukkig van wordt. Ik word echt dolgelukkig als ik een show mag doen. Of dat nou in het theater is op tv. Ik wil mensen gewoon plezier brengen.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl
21 Reacties op “NU.nl beledigt Chantal Janzen: ‘Ben je over the hill?’”


 1. Jomanda

  Chantal Blijft Slapen is van Talpa en Chantals Pyjama Party is gejat van Talpa

  Ja, en dat pikt de kijker niet.

 2. Wilfred

  Wanneer kom je eens bij mij slapen?

 3. Charlotte

  Het gaat Chantal alleen om gemakkelijk veel geld te verdienen. Van mij mag ze maar overdaad schaadt. En dat punt heeft ze inmiddels wel bereikt. Te vaak en te veel met haar snufferd op tv.

 4. Mike

  Als Chantal over the hill is…wat zegt dat dan over Linda en Wendy….
  Nee Chantal kan.nog jaren mee!

 5. Gwendolyn

  Ik heb nog niet gekeken, maar volgens mij is die Helt een beetje verliefd op Chantal.

 6. Japio

  Heel televisieland is over the hill.
  De toekomst zit op YouTube.

 7. Minder of Mirjam

  Chris Helt heeft weer flink plakplaatjes bij de lokale buurtsuper gespaard zie ik. Wat een lelijke armen en kapot geblondeerd Greet Wilders haar heeft hij.

 8. Gordon

  Verander het programma in “Chantal komt spuiten en slikken.” Geheid, dat er weer kijkers worden getrokken!

 9. anonymous

  Chantal is idd over the hill.
  Elke weer hetzelfde kunstje.
  We weten het nu wel.

 10. Bep

  Ik ken Helt niet maar zo te lezen moeten we dat ook maar zo houden.

  Chantal kan haar tijd beter gebruiken lijkt mij.

 11. Caramba

  Waarschijnlijk een voorbeeld van ‘Kijk, dit is nou wat televisie met je doet”, maar deze keer vanuit het perspectief van een kijkert.

 12. B-noniem

  De rijdende talkshow is altijd ongemakkelijk om naar te kijken. Niemand lijkt zich op z’n gemak te voelen naast Chris Helt.

 13. Marko

  Gordon,

  Waar is je bron ?? Zuig niet altijd alles uit je duim!!!

 14. By the way

  Domme vragen, intelligente antwoorden.

 15. jan

  nu.nl is over the hill.

 16. Je dikke moeder

  Nu.nl is een vette bagger site, nujij was al zwaar irritant met al die betweters maar nu de redactie van nu.nl zeer zware censuur toepast in de reacties onder het mom van “beschaafd reageren”, blijven er enkel ontzettend grote mietjes en slijmballen over die reageren; dat heeft niks met fatsoen te maken.

  Echt verschrikkelijk.

  Weg met nu.nl, opdonderen! Ga maar lekker die website runnen in de volksrepubliek van China ofzo; daar past dit gedrag wat meer thuis.

 17. Je dikke moeder

  Man man, ik heb het net even gelezen en wat een perverse vent is die Helt zeg… Wat een ontzettende slaafse hielenlikker, past precies bij zo’n shit website als nu.nl!

  Als deze man de doelgroep van nu.nl moet aanspreken dan pas ik er echt keihard voor om nog langer nu.nl te lezen (deed ik toch al niet meer overigens).

 18. Sip

  Chantal was leuke vrouw, maar is nu teveel op tv met losse Flodder programma’s.

 19. Arie Schoenlepel

  Chantal, er zijn meer manieren om iemand een plezier te doen… maar niet alles zal je doen om dat plezier (aan de man) te brengen. Wanneer maak je dan onderscheid in het soort van plezieren?

 20. Wendy

  nu.nl is een schande voor de nieuwsjournalistiek, en het vrije woord van de reaguurder.

 21. Suzy Wang

  @Marko, jammer dat het je duim is he?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.