NU.nl beledigt Chantal Janzen: ‘Ben je over the hill?’

NU.nl-ster Chris Helt heeft RTL 4-ster Chantal Janzen tijdens zijn rijdende talkshow min of meer gevraagd of ze niet een beetje over the hill is. Dat is te zien op de populaire nieuwssite. Na een aantal succesvolle seizoenen van Chantal Blijft Slapen, was haar show Chantals Pyjama Party onlangs niet zo’n groot succes. Helt begon het gesprek heel vleiend. “Ik ben heel zenuwachtig, want jij bent voor mij wel echt Champions League. Ik heb al een paar keer gevraagd of jij mee wilde en dat lukte steeds niet.

Waarom weigerde ze hem steeds? “Omdat je het gewoon niet nodig hebt, laten we eerlijk zijn“, zei Helt zelf.

Janzen: “Nou ja, niet nodig hebt… Kijk, hoe leuk ik jouw interviews ook vind, ik zit liever niet ’s ochtends al zo te praten. Ik vind het lekkerder om ’s ochtends gewoon ergens naartoe gebracht te worden, snap je?

Helt vervolgens: “Waarom ben ik nou zenuwachtig? Ik moet jou overtuigen dat ik je tijd waard ben. Snap je dat? Is dat overdreven?

Janzen: “Ja, maar het is wel lief dat je het zo vertelt. Het is wel eerlijk, maar het is natuurlijk niet zo.

Over the hill

Niet heel veel later kwam Helt met zijn over-the-hill-vraag. “Het kan ook zo zijn dat de vraag naar jou afneemt. Als ik even plagerig ga doen: Chantal Blijft Slapen begon met vrij hoge kijkcijfers, het seizoen daarop werd het iets later en Chantals Pyjama Party is ook weer lager. Denk jij dat je televisie op tijd zal kunnen loslaten?

Janzen: “Nou, televisie denk ik niet, maar ik weet wel bijna zeker – en dat is best gevaarlijk om te zeggen – dat ik goed kan loslaten als ik denk: daar ben ik niet meer zo goed in.”

Helt: “Is dat met het programma &Chantal gebeurt bijvoorbeeld?

Janzen: “Je moet nooit hoogzwanger voor het eerst een soort personalityprogramma gaan beginnen. Dat is volledig op mijn conto te schrijven. Dat is echt zo dom.”

Ongemakkelijk

Aan het eind van de rijdende talkshow presteerde Helt het opnieuw om de boel behoorlijk ongemakkelijk te maken. “Beantwoord nou eens mijn vraag? Waarom doe ik dit? Waarom ben ik zo geïnteresseerd in jou? Waarom doe ik mijn best? Waarom geef ik jou een podium en voelt het ook totaal geoorloofd om me in te lezen en vragen te bedenken?

Janzen: “Maar waarom doe ik dit en is het geoorloofd zijn natuurlijk twee totaal verschillende dingen, dus wat wil je het liefste weten dan? Waarom je dit zo leuk vindt?

Helt: “Wat zijn we aan het doen allemaal überhaupt?

Janzen: “We zijn mensen aan het vermaken. Daar doe je dit toch voor?

Helt: “Ik denk dat veel mensen een soort artiestendom nastreven omdat ze dan denken dat hun leven logischer aanvoelt.”

Janzen: “Iedereen wil gezien worden en sommige mensen, zoals ik maar jij blijkbaar ook, hebben ook nog de drang dat dat voor een camera gebeurt en dat heel veel mensen dat zien, omdat dat toch iets is wat hen aantrekt. En waarom je dit doet? Ik mag hopen dat je er gelukkig van wordt. Ik word echt dolgelukkig als ik een show mag doen. Of dat nou in het theater is op tv. Ik wil mensen gewoon plezier brengen.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen