Wilfred en Henny komen niet uit de verf in DWDD

Wilfred Genee en Henny Huisman kwamen woensdagavond niet echt uit de verf in De Wereld Draait Door. Ze zaten er om te vertellen over hun nieuwe samenwerking, maar daar hebben ze zelf nog niet eens over gesproken. Dat bleek tijdens de uitzending op NPO 1. Veronica Inside communiceerde gisteren dat Huisman brandjes gaat blussen voor de mannen van VI. DWDD-gastheer Matthijs van Nieuwkerk vroeg om wat concrete voorbeelden, maar die kwamen er niet uit.

Van Nieuwkerk op een gegeven moment: “Wilfred heeft er spijt van. Die denkt: waar ben ik aan begonnen?

Genee: “Toen we het bedachten aan tafel was het heel leuk, maar als jij dit zo zit te vertellen, dan denk ik: ja, ik moet het zien. Ha ha ha.”

Het grappige is wel – en daar geloof ik nog steeds in – dat je het niet uit kunt leggen aan tafel. Je moet gewoon kijken of het werkt. Morgen gaat Henny voor het eerst op pad. Er is nog niemand geregeld.”

Is de door VI afgeslachte Jan Versteegh een optie? Huisman: “Nee, daar heb ik niks mee.”

Het idee is ontstaan na de haatmail van André Hazes jr. richting Genee. Genee: “De kern is dat het toen tot stand kwam. We zeiden: ‘We moeten Henny even bellen.’ En toen is het een beetje ontploft en daarom zitten we opeens bij De Wereld Draait Door met een format dat nog helemaal niets is.”

Van Nieuwkerk: “Omdat het overal te lezen was en ik vond het een bijzonder idee. Maar ik begrijp nu: de grondverf is nog nat.”

Huisman: “Het is nog niet eens gegrond.”

Genee: “Het lullige is: mij werd verteld dat we over de Gouden RadioRing zouden gaan vertellen. Dus toen zei ik: ‘Nou, dan ga ik er even bij zitten.’ Vervolgens zitten we te praten over een format dat er nog niet is.”

Van Nieuwkerk: “Het woord is nu twee keer gevallen. Wil je iets kwijt?

Genee: “Er is een stemming nu, hè? Nee, daar ben ik echt heel trots op. The Friday Move bestaat nu tien jaar en we zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing. Ik zou dat voor de organisatie fantastisch vinden.”

Het item werd snel afgesloten, maar Genee kon het lachen niet bedwingen. “Wat is er Wilfred?“, aldus Van Nieuwkerk.

Genee: “Ik zit bij De Wereld Draait Door over iets te praten wat nog helemaal niks is. Ha ha ha ha ha!

Daarmee stond DWDD vlak na het techdiarree-drama opnieuw een beetje voor schut.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen