GTST-producent ontkent ontslaan slechte acteurs

Geplaatst op do 14 nov 2019 om 9:30

De grote schoonmaak bij GTST is begonnen: acteurs Britt Scholte en Floris Bosma zijn op straat gezet. Het nieuws werd vrijdagavond onthuld door RTL Boulevard, dat sprak over een ‘grote ommekeer’ bij de soapserie, die volgens Luuk Ikink wordt geplaagd door een ‘veel te jonge en niet zo goed acterende cast’. Door die opmerking is het beeld ontstaan dat Britt en Floris eruit liggen omdat ze niet kunnen acteren, maar dat klopt volgens producent EndemolShine helemaal niet. 

Het staat er los van, aldus EndemolShine. “Het klopt dat we afscheid hebben genomen van Britt en Floris. We hebben besloten om de karakters Kimberly en Rover uit de serie te schrijven. Dat heeft overigens niets met hun acteerkwaliteiten te maken.

Is hun vertrek dan geen reactie op de felle kritiek dat GTST tegenwoordig iets te veel neigt naar kinderseries als Brugklas en SpangaS? “Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen en daarbij kijken we ook continu naar de samenstelling van de cast“, zegt EndemolShine erover.

Om nieuwe impulsen door te voeren, zijn veranderingen soms noodzakelijk en ontkom je er helaas niet altijd aan dat je ook mensen moet teleurstellen.”

Lees ook:
RTL 4 ontslaat matige GTST-acteurs in hoop tij te keren (9 november)
Eerste slachtoffer grote schoonmaak GTST baalt stevig (12 november)

Foto: RTL
32 Reacties op “GTST-producent ontkent ontslaan slechte acteurs”


 1. Mickey77

  Alsof GTST een kraamkamer is van acteurs…. Zo uit mijn hoofd kan ik geen acteurs noemen die tot groot acteur/actrice zijn doorgegroeid. Nee echt goed acteren kan vrijwel niemand in deze serie. Dus het ontslag kan daar niets mee te maken hebben.

 2. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Angela: O, ik zat er naast maar ……….

 3. Joost

  @Mickey77

  Die zijn er wel degelijk, zoals Angela Schijf, Isa Hoes, Babette van Veen, Reinout Oerlemans (in een andere tak van sport), Katja Schuurman en ongetwijfeld nog een aantal anderen.

  Dus zeggen dat er geen enkele is doorgegroeid, daar ben ik het zeker niet mee eens. Het is voor velen een leuke springplank geweest, met name in de vroegere jaren.

 4. Suzy Wang

  Kijk maar naar het sterrekoppel Ludo en Janine. Goed voor n oscar. mmwwwoeoehaha

 5. Norvo

  @mickey77: Wat dacht je van Angela Schijf? En Isa Hoes kan ook heus wel wat.

  En natuurlijk zegt RTL niet dat het komt omdat ze slecht acteren, dat is nodeloos zout in de wond strooien.

 6. P0epveegpiet

  Isa Hoes en acteren…
  De enige reden dat zij af en toe nog op de buis verschijnt is om te babbelen over haar ex.
  Als deze eeuwige weduwe bv. een boekje heeft geschreven na de zelfmoord.

  Laten we het ovet de acteerprestaties van Babette van Veen of Katja maar helemaal niet hebben.

 7. Curryworst

  @ Mickey77: Georgina Verbaan, Angela Schijf, Katja Schuurman, Isa Hoes, Paul Groot, Mark van Eewen, Cas Jansen, Victoria Koblenko, Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Fajah Lourens en ga zo maar door hebben allen nog steeds een behoorlijke carierre hoor.

 8. M

  angela schijf
  babette van veen
  paul groot
  isa hoes
  viktoria koblenko
  reinout oerlemans
  katja schuurman
  lieke van lexmond
  georgina verbaan
  antonie kamerling
  patrick martens

 9. Eveline

  Nou als deze twee eruit moeten weet ik nog wel een paar van die jonge vloggers en andere instagrammers die niks bijdragen want de jongeren kijken sowieso geen GTST.

 10. P0epveegpiet

  Katja komt alleen maar op tv omdat ze bekend is van tv.
  Daar heb je haar weer met haar pronte plastic b0ezem met aan haar zijde haar jongere keukenprins.

 11. Rotterdammer

  @Curryworst: maar of ze goed kunnen acteren is een tweede. In een landje als Nederland heb je namelijk al snel een carrière.

 12. Anny

  @Eveline, inderdaad. Weet er ook nog wel enige te noemen, die ik liever had zien vertrekken dan deze 2.

 13. Hij

  Grappig dat Ikink deze acteurs brandmerkt als ondermaats, maar Wendy die de voor presentatoren belangrijke gunfactor kwijt is, beschermt. Eng ventje. Willeke Alberti, Willeke van Ammelrooy, Barry Atsma, Peter Faber en Marjolein Keuning: genoeg talent.

 14. Heit en Mem

  Gtst kan beter naar Max overgaan. Nu komt Robert weer terug, die man is al 73 wat moet die nu weer voor rol gaan spelen. Iets met Linda weer? Het lijkt me beter om te stoppen met Gtst de klad zit er in, het is mooi geweest. Als we terugkijken naar oude afleveringen denk ik zaten we hier nu al die jaren na te kijken?

 15. Ron

  Het downplayen van de beslissing is al weer begonnen en dan komt er gelijk weer een overijverige woordvoerder weer met een belerend vingertje aanzetten. Natuurlijk waren ze niet heel erg goed die 2, maar er zijn nog wel meer jonkies die ondermaats zijn zoals JoJo en Valentijn b.v.

 16. Rtl kijker van het eerste uur

  Foute zet om Britt Scholte eruit te halen, van de jonkies haf zij nog het meeste ‘acteertalent’

 17. Ron

  @Heit en Mem: “Nu komt Robert weer terug”. Bron?

 18. Anny

  @Ron, ad.nl
  en op meerdere (fan)site.

  https://www.ad.nl/show/wilbert-gieske-keert-terug-in-gtst-als-robert-alberts~a4b42f8c/

 19. Ron

  @Anny: dat is me ontgaan dan. Maar zoals altijd met de oude garde die terugkomt, is dat maar tijdelijk juist net als je weer aan het personage begint te wennen als kijker. Daar hebben de makers een irritant handje van…

 20. Eva wolfse

  Laat me niet lachen lieke van lexmond en Jan kooiman groote acteurs 😂😂😂 vreselijk die glad jakker van een kooiman moet bekend zijn van het dansen ik ken hem alleen uit gtst en lieke van lexmond ook.. Nooit eerder van hun gehoord en bekende acteurs volgens mij acteren hun niet eens.. Ja de rest klopt

 21. Sven L.

  Twintig jaar geleden kón GTST een springplank voor je zijn. Nu niet meer. Ingehaald door YouTube en Insta.

  EndemolShine zou er goed aan doen om te stoppen met het influencen via de soap. Dat wekt alleen maar irritatie op en resultaten behaal je toch niet.

  Maak gewoon een echte soap. Kijk naar Britse en Amerikaanse soaps. Mooie mensen, volwassen acteurs. Sterke verhaallijnen. Ben ervan overtuigd dat GTST er wel weer bovenop komt.

 22. Max

  Het zijn helemaal geen slechte acteurs, wat een stemmingmakerij. (Wat overigens het doel is van deze site) Er komen en gaan wel vaker acteurs.

 23. gtstfites

  @Curryworst
  Er zijn geruchten dat Cas Jansen terugkeert.

  @Max
  Vorig jaar was het echt een rommelig jaar met komen en gaan.

 24. sorbo

  Waar is Katja Schuurman gebleven, ze ging toch heel veel moeie programma’s maken voor natuurlijk rtl4?

 25. Bart

  Allemaal heel logisch dat deze 2 er dan uitgeschreven worden. Om te beginnen had dit natuurlijk als eerste moeten gebeuren met Ferry Doedens. Die acteert niet alleen slecht maar is ook nog eens een anti reclame voor alle LHBTI mensen. Die veranderingen hadden trouwens al anderhalf jaar geleden moeten worden doorgevoerd.

 26. Ron

  Brekend: Cas Jansen terug in GTST bron: RTL boulevard.

 27. Esmeralda van Laaren

  wow, die zag ik niet aankomen Ron,

  kan leuke lijnen opleveren met Robert en Laura

 28. Bart

  Cas Jansen dus. Erg leuk! De kans dat Katja Schuurman als Jessica terug gaat keren is redelijk groot. Waarschijnlijk zijn die onderhandelingen nog niet rond. Ik hoop toch echt nog op Casper van Bohemen als Hans van Houten en met zijn nieuwe gezin en Jack en Wiet.

 29. Nils Holgersson

  Ze kunnen best aardig acteren. Ze zijn alleen over hun houdbaarheidsdatum heen.

 30. Donald Dumb

  Het gebeuren rond deze achterhaalde soap is een soap op zich geworden.
  Ermee kappen is m.i. de beste optie…

 31. Britt Scholte Lover

  Nu Robin Martens nog terug in GTST, misschien kan ze een crimineel spelen?

 32. Kijkcijfers

  Julian met Schanti. Robert wil Billie, maar die zal wel niks van hem moeten hebben eerst. Misschien kan Julian ook foto van oom govert hebben, zodat ze soort na gedachtennis aan Wik Jongsma kunnen doen met wat flashbacks. Zodat iedereen weet wie hij is. Dat hij kunst geschiedenis studeert in Utrecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.