Chantal Janzen wil na vijf jaar stoppen met slaapshow

Geplaatst op za 09 nov 2019 om 13:00

Chantal Janzen wil na vijf jaar stoppen met haar slaapprogramma’s. Ze heeft het inmiddels wel een beetje gezien met haar bezoekjes aan BN’ers. Dat zei de RTL 4-ster vrijdagavond in Beau. Na vier uiterst succesvolle seizoenen van Chantal Blijft Slapen, deed opvolger Chantals Pyjama Party het de afgelopen maanden een stuk minder goed. Die ingestorte kijkcijfers zullen vast een rol hebben gespeeld in de beslissing van Janzen, maar zelf gooit de presentatrice het op de intensiviteit van de opnames.

De hele lange draaidagen zijn pittig te combineren met het gezinsleven, vindt Janzen. “Ik vind het wel een heftig programma om te doen en ik moet zeggen: ik vind het steeds zwaarder worden. Ik zou me kunnen voorstellen dat dit misschien wel een keer het laatste seizoen zou kunnen zijn geweest. Ik heb weleens eerder gezegd dat ik het niet meer doe en dan sta ik het een jaar later toch weer te doen, maar nu had ik het wel iets meer.”

Het is tijd om te stoppen, vindt ze. “Dit is nu het vijfde seizoen. Ik vind het ook leuk om nieuw talent dat te laten doen.”

Chantal Blijft Slapen is gestopt, omdat John de Mol het format mee heeft genomen naar SBS 6 om het daar door een andere presentator te laten doen. Janzen was er zeer verdrietig over, maar herpakte zich en kwam met het – uiteindelijk minder succesvolle – Chantals Pyjama Party.

Heeft de ruzie met Talpa iets te maken met het besluit om nu helemaal met de slaapshows te stoppen? “Er is eigenlijk nooit ruzie geweest. Ik was gewoon zo stom geweest om niet te zeggen: ‘Ik wil ook een aandeel hiervan of iets op papier hebben.‘”

Het is all good en het is volledig op mij af te schrijven dat ik dat niet goed geregeld heb. Er is verder ook geen ruzie ofzo. Dan ga je een eigen versie maken, maar het blijft toch een heftig programma om te doen. Ik merk wel dat mijn aandacht een beetje verschoven is. Dat ik denk: misschien vind ik andere dingen belangrijker. En als je het doet met zo’n afsluiter in de Ziggo: hoe kan ik daar dan nog overheen?

Foto: RTL
41 Reacties op “Chantal Janzen wil na vijf jaar stoppen met slaapshow”


 1. daniel

  Je kan zeggen wat je wil maar deze meid heeft wel een goed zelfinzicht. Stoppen met het tenenkrommende Kees & Co en nu met de niet geslaagde variant op Blijft Slapen. Zij komt er wel!

 2. Norvo

  De vraag is of ze daar ook zo over had gedacht als Pyjamaparty dezelfde 1 miljoen+ kijkers had gescoord als Blijft Slapen. Chantal heeft wel de luxe om zelf te bepalen wat ze wel en niet doet, dus niemand kan haar dwingen.

 3. Chiel

  @Daniel, dat kwam meer door haar. Ze was gewoon vrij slecht in Kees en co. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen was vrij hilarisch.

 4. Tv junkie xl

  Volgend seizoen is ze sowieso minder op tv aangezien ze voor minimaal 3 maanden het theater in gaat.

 5. Tijl

  Als je een week van te voren nog je Ziggo Dome show moet promoten loot het dus totaal niet..

 6. Mieke Mossel

  Ze mag van mij nu al stoppen hoor, ze is veel te vaak op die tv, gelukkig kunnen we zappen.

 7. Mark

  Wie gaat Blijft Slapen dan doen bij SBS 6? Toch geen Wendy… Doe dan maar Britt, want die moet 3 programma’s voor Talpa maken. Die is er zeer geschikt voor, kan nog leuke spontane tv opleveren. Chantal Blijft Slapen is gemaakt. En als Wendy het doet ook.

 8. Peter

  Chantals Pyjama Party was gewoon weer één van de zoveelste RTL floppen van dit seizoen niet meer en niet minder. Het gaat gewoon niet goed met RTL.

 9. Marc

  In bed begon ze een zin in de trant van “het is tijd om plek vrij te maken voor jong talent..”, maar toen begon Beau er dwars doorheen met een onzinnige vraag over haar man. Mogelijk wordt het programma dus met een andere presentatrice doorgezet, zoals Geraldine Kemper.

 10. Jomanda

  Chantal is net zo fake als Jomanda en Angela

  Weg met het RTL plebs

 11. Kusje

  Ze had gewoon moeten stoppen toen ze Chantal blijft slapen niet meer mocht doen

 12. Greet

  Chantal heeft een enorme zelfkennis en is absoluut niet dom.Peter v d V moet zijn handjes dichtknijpen met haar.Liever Chantal dan Wendy.

 13. Annoniemus

  Chantal Janzen is echt niet die leuke , lieve ,aardige en spontane mevrouw die ze overal acteert als er een camera draait !

 14. Eveline

  Dat ziggo dome spektakel staat stijf van de sponsors en het grootste deel van de kaarten gaat daar naar toe om uit te delen aan personeel en relaties. Daar gaat toch geen mens een kaartje voor kopen?

 15. Vibrator-Johnnie

  Chantal Janssen is vergane “glorie”, verzuurde en ranzig.

 16. Mick

  De naam van de talkshow van Eva Jinek is nu ook officieel bekend. PilotStudio spreekt op hun website over: ‘Jinek’.

  Heel verassend nieuws!

 17. Jomanda - AD roddels

  De slaapshow is gejat van Irene Mors

  Naar bed met Irene – SBS6

  Het plebs van RTL kan alleen maar jatten en snuiven

 18. Jomanda - AD roddels

  Mick
  Sat 09 Nov 2019 om 16:18

  Ook gejat en niet van Talpa maar van de NPO

 19. Discuswerper

  Jomanda: Chantal blijft slapen was er eerder dan die zoveelste SBS flop van die cokesnuivers op 6

 20. Discuswerper

  Wat zijn die SBS fanboys toch een zielig volk. Twee of 3 man die hier de hele dag onder verschillende namen leugens en onzin zitten te verkondigen. Voor jullie is een bagger zender als SBS gemaakt. Dat jullie het zo geweldig vinden geeft aan wat voor kansloos achterbuurtvolk jullie zijn.

 21. Discuswerper

  Er is hier maar 1 h o e r en dat ben je zelf NPO kijker

 22. Wilhelmus

  Discuswerper
  Sat 09 Nov 2019 om 16:41

  Pas als het kunst is, is het echt.

  RTL plebs is geen kunst dus …..

 23. Dennis

  Goede berichten!
  Rot maar op met dat kinderlijke gedoe, het past meer bij Talpa en hun rotzooi.
  Welterusten.

 24. Lies

  Programma was alleen leuk het eerste seizoen. Het komt inmiddels te geforceerd en puberaal over. Als ik Chantal was zou ik dat hoofdstuk ook afsluiten.
  Dat het een Talpa format is, niet van wakker liggen: gaat um toch niet worden als iemand anders er mee aan de haal gaat.

 25. Ron

  Verstandig. Maar ook met een andere presentatrice is het format wel een beetje klaar. Overigens was haar programma zo leuk juist om Chantal. Zelfs bij de minst boeiende BN’ers wist ze er toch altijd weer een leuke aflevering van te maken. Dus dit moet je niet nog eens gaan doen met een andere presentatrice dus. Ook niet bij Talpa…

 26. Suzy Wang

  Wat n mazzel. Ik heb nooit geweten of zi nou iets meent of niet als ze praat.

 27. @Ron

  Oprotten!

 28. Wendy

  De mensen zijn er langzaamaan achter aan het komen dat het eigenlijk een heel vervelend, arrogant en achterbaks monster is. Met flaporen.

 29. Peanut

  Het lijkt soms of hier best veel mensen reageren. Maar aan de schrijfstijl zie je dat sommigen steeds onder andere namen posten. Waarom is me een raadsel, daar moet een psychiater zich maar over buigen. Maar om heel eerlijk te zijn, is het aantal echte reageerders dus bijzonder laag.

 30. Footguy

  Chantal heeft mooie voetjes. Yum yum :)

 31. pienut

  Ik schrijf ook onder een andere naam

 32. Anoniem

  Ik schrijf vrijwel altijd onder andere namen.

 33. Johan

  De weg is nu vrij voor het programma Britt blijft slapen nu Chantal ermee stopt.

 34. 🐦 Meneer de Uil

  “Ik vind het ook leuk om nieuw talent dat te laten doen.”

  Henny Huisman!!!

 35. Meneer Kaktus

  Met Chantal in de caravan kan ik je één ding verzekeren: dan wordt er niet geslapen!

 36. Eric

  Wat heel Nederland al lang weet dringt nu ook door bij Chantal. Stop met je slaapshow. Voorbij. TV 2014.

 37. renee froger

  Goedendag,Ik kom voor een multivocaaaaaaaaaaale bril ik ga naar eye looooooooooooooooöoooooooooooooooove

 38. WiseMose

  Het probleem is dat RTL Chantal echt voor alles inzet. Bij gebrek aan alternatief moet zij de gaten vullen en de reparaties doen. Bij The Voice vind ik haar een verademing! Wees zuinig opbaar RTL want voor je het weet is ze opgebrand!!

 39. Mark Rutte de Musical

  super.

 40. Alotta Fagina

  @ Rene(e) froger, als jij dat zingt tijdens de reclame zet ik het geluid meteen stil! Niet om aan te horen.

 41. Peter Wingender

  Zo zie je maar weer; het is maar net hoe je het uit legt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.