Angela de Jong verwijt Linda de Mol beginnersfout

Angela de Jong vindt het raar dat Linda de Mol er zo van overtuigd was dat ze haar programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel mee mocht nemen van RTL 4 als SBS 6. Als ervaren tv-vrouw had ze van de hoed en de rand moeten weten. Dat heeft de AD-diva gezegd op NPO Radio 1. De Mol is er woest over dat RTL 4 de verhuizing tegenhoudt. Er moest een rechter aan te pas komen; die bepaalde dat RTL volledig in zijn recht staat door de shows voort te zetten met een nieuwe host.

De tv-koningin is er boos over. Dat is volgens De Jong niet alleen hypocriet, maar ook nog eens heel erg vreemd. “Ik weet niet zo goed wat er bij die Linda-programma’s nou helemaal mis is gegaan, want Linda is natuurlijk niet de eerste de beste en ze is ook niet een heel jong vogeltje dat net op de televisiemarkt komt.”

De Mol had haar zaakjes beter moeten regelen, stelt De Jong. “Als iemand met zo veel ervaring claimt die formats zelf bedacht te hebben, dan zou ik zeggen: zorg dan ook dat je het zodanig vastlegt. Bij andere formats kon dat blijkbaar wel.”

De overstap van De Mol naar SBS 6 hing al jaren in de lucht, dus ze had er bij het bedenken van programma’s voor RTL makkelijk op kunnen anticiperen. “Dan moet je gewoon zorgen aan de voorkant dat je het op die manier vastlegt.”

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Linda de Mol liegt over formatruzie’ (17 oktober)
85 procent lezers vindt Linda de Mol hypocriet (gisteren)

Foto: WNL, RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen