John de Mol wint kort geding tegen Facebook

Facebook moet er per direct voor zorgen dat nepadvertenties waarin John de Mol bitcoins of andere cryptovaluta aanprijst voortaan worden geweerd van het sociale medium. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald in een kort geding. Ruim vijf maanden na het aangaan van de rechtszaak heeft de rechter de belangrijkste eisen van John de Mol toegewezen. Zo moet Facebook ook tegen zijn wil in de gegevens van de afzender van de advertenties aan De Mol verstrekken.

De Mol hoopt dat deze uitspraak er voor gaat zorgen dat Facebook nu eindelijk de hoognodige maatregelen neemt om de consument te beschermen tegen misleidende bitcoinadvertenties met gebruik van zijn naam en beeltenis en die van anderen.

De mediamagnaat laat weten: “Ik ben heel blij dat de rechter mij in het gelijk heeft gesteld en dat Facebook de door mij geëiste maatregelen moet nemen om misleidende bitcoinadvertenties met mijn naam en/of beeltenis van haar platformen te weren. En dat het bedrijf mij de gegevens van de afzenders van de advertenties moet verstrekken.”

Ik mag hopen dat deze uitspraak voor Facebook aanleiding is om zo snel mogelijk maatregelen te nemen, waardoor onschuldige mensen niet meer met de nep-bitcoinadvertenties kunnen worden opgelicht. Ik hoop bovendien dat niet alleen ik, maar ook alle andere bekende Nederlanders die zijn misbruikt voor deze nepadvertenties profijt gaan hebben van deze uitspraak en de opgedane kennis.”

Mijn juridisch adviseurs en ik zullen nauwlettend volgen of Facebook nu ook daadwerkelijk snel maatregelen neemt tegen dit bedrog.”

Andere BN’ers die last hebben van nepadvertenties op Facebook zijn Humberto Tan, Alexander Klöpping, Jort Kelder, Eva Jinek en Marco Borsato.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen