John de Mol wint kort geding tegen Facebook

Geplaatst op ma 11 nov 2019 om 17:25

Facebook moet er per direct voor zorgen dat nepadvertenties waarin John de Mol bitcoins of andere cryptovaluta aanprijst voortaan worden geweerd van het sociale medium. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald in een kort geding. Ruim vijf maanden na het aangaan van de rechtszaak heeft de rechter de belangrijkste eisen van John de Mol toegewezen. Zo moet Facebook ook tegen zijn wil in de gegevens van de afzender van de advertenties aan De Mol verstrekken.

De Mol hoopt dat deze uitspraak er voor gaat zorgen dat Facebook nu eindelijk de hoognodige maatregelen neemt om de consument te beschermen tegen misleidende bitcoinadvertenties met gebruik van zijn naam en beeltenis en die van anderen.

De mediamagnaat laat weten: “Ik ben heel blij dat de rechter mij in het gelijk heeft gesteld en dat Facebook de door mij geëiste maatregelen moet nemen om misleidende bitcoinadvertenties met mijn naam en/of beeltenis van haar platformen te weren. En dat het bedrijf mij de gegevens van de afzenders van de advertenties moet verstrekken.”

Ik mag hopen dat deze uitspraak voor Facebook aanleiding is om zo snel mogelijk maatregelen te nemen, waardoor onschuldige mensen niet meer met de nep-bitcoinadvertenties kunnen worden opgelicht. Ik hoop bovendien dat niet alleen ik, maar ook alle andere bekende Nederlanders die zijn misbruikt voor deze nepadvertenties profijt gaan hebben van deze uitspraak en de opgedane kennis.”

Mijn juridisch adviseurs en ik zullen nauwlettend volgen of Facebook nu ook daadwerkelijk snel maatregelen neemt tegen dit bedrog.”

Andere BN’ers die last hebben van nepadvertenties op Facebook zijn Humberto Tan, Alexander Klöpping, Jort Kelder, Eva Jinek en Marco Borsato.

Foto: Talpa
31 Reacties op “John de Mol wint kort geding tegen Facebook”


 1. Ron

  Mooi zo.

 2. Pieter

  Dit kan mega effect hebben op de verantwoordelijkheid van Facebook, mega overwinning. Petje af.

 3. Jan

  Hij zal nu wel proberen im de dader leeg te zuigen…

 4. Supertrasssh

  De duivel werkt hard maar John de Mol werkt harder.

 5. Gerrit

  Ik zag laatst ook Ali B verschijnen bij zo’n gezellige reclame over investeren in bitcoins

 6. Pieter

  Het liefst mag alles bij hem mislukken, maar deze uitspraak hoort ook gewoon zo te zijn. En Facebook censureert nog meer dan Talpa… Ja dat kan

 7. Britt Dekker

  Gefeliciteerd

 8. Ron

  Brekend: Coen Swijnenberg stopt met radio.

 9. Je dikke moeder

  Zuckerberg haalt zijn schouders op en gaat verder waar hij gebleven was… Een rechtertje in Amsterdam…. In Nederland….. Yeah right……..

 10. Moud

  Natuurlijk goede zaak. Proficiat.

  Maar ook even één kanttekening, als je maar geld hebt, om te kunnen procederen, zeker tegen Facebook. Niets mis mee, maar is niet voor iedereen weggelegd. Van de andere kant, er profiteren hopelijk ook anderen van. Dat dan weer wel.

 11. Oja

  Alsof de mol juridische dingen doet die allemaal door de beugel kunnen. Not. Rupsje nooitgenoeg. Das zo jammer.

 12. Solomon

  Van Harte gefeliciteerd Meneer de Mol !..
  Hoop van harte dat u de Heer Bertelsmann in Nederland zult gaan overwinnen !..

 13. Zakz

  Dictatoriaal mannetje! Eerst media overnemen en ze vervolgens offline laten halen (zoals hij met het Mamjoforum heeft gedaan) maar intussen wel huilen als anderen zijn naam en faam gebruiken.

  Trap niet in zijn onzin en boycot Talpa!

  #freemamjo

 14. COSA NOSTRA

  Goed nieuws!

 15. jan

  Facebook slaat die str0ntvlieg dood en gaat gewoon door.

 16. Minder of mirjam

  Goed zo! Recht heeft gezegevierd. Ik snap wel waarom De Mol de gegevens van die adverteerders wil hebben, hij kan ze dan aanklagen voor oplichting en misbruik van zijn portretrecht.

 17. anoniem

  Fijn, ik kom dhr. De Mol ook niet graag tegen op Facebook… :-)

 18. Gerrit

  Gelukkig wordt die Lul kleine vervangen door Ronnie Flex.

 19. Sjors van Kempen

  Gaan wij reaguurders Sjon aanklagen vanwege oplichting i.v.m. die schimmige sms-constructies bij talentenjachten, waarvan al lang en breed vaststaat wie doorgaat en wie naar huis mag?

 20. Ook iemand

  Heerlijk nieuws. Ik hoop dat hij ook er bovenop blijft zitten en dat tuig aanpakt

 21. Mark Rutte de Musical

  Ik feliciteer je John de Mol,
  Groetjes
  Mark

 22. Je dikke moeder

  Die talentenjachten worden onder andere gebruikt om nieuwe artiesten te lanceren; gewoon een groot promotieprogramma voor een deelnemer, die dan wint, en dan “ineens” beroemd is, die sms constructie is gewoon een extratje.

  En jullie slikken dit als zoetekoek en vinden het heerlijk; dus eigenschulddikkebult!

 23. René van Gellekom

  Hyves gaat nog eens heel groot worden in Nederland.

 24. Je dikke moeder

  Ik ben benieuwd hoeveel misselijkmakende, schreeuwerige, racistische tokkie reacties vandaag de dag geplaatst zullen worden door jullie volkswijk bewonende bodemvreters die altijd maar weer slachtoffer zijn van anderen mensen….

  Verras mij!

  Scootmobieltjes opgeladen? Halve litertjes koud? Zware shag in de aanslag? Let’s go! De dag is weer begonnen; tijd om wat haat berichten te plaatsen!!!!

 25. Mick

  Lingo GTST ver voorbij gisteravond, ook zonder Chateau Meiland erna. Britt zeer weinig ondanks dat het trending topic was.

 26. Geert

  Ik gebruik de app Friendly for Facebook. Nooit meer advertenties gezien.

 27. Maarten

  Facebook lacht zich helemaal kapot. En dat kunnen ze omdat zoveel mensen die schande spreken van wat Facebook nu weer doet (of eigenlijk laat) tegelijkertijd gewoon op Facebook blijven komen om hun nutteloze fotootjes en boodschappen de wereld in te smijten.

 28. Erwin

  @Mick Word je niet eens moe van die kijkcijfers checken elke ochtend? Je weet dat die cijfers nergens op slaan, toch? Gemeten volgens prehistorische methoden, totaal niet representatief en in het voordeel van de NPO vanwege de doelgroepkeuze. Even nadenken.

 29. Inge Pinge

  Hoe dom en egoïstisch ben je als je überhaupt nog op Facebook zit? Facebook heeft onlangs nog aangegeven dat ze politieke advertenties niet op waarheid gaan screenen. M.a.w. je mag de meest grove leugens verkondigen en je tegenstanders ten onrechte in diskrediet brengen — en een land dus een nieuwe leider geven op grond van onwaarheden, misleiding en bedrog, met alle gevolgen van dien — en Facebook vindt het oké, want er komt geld in het laatje. Als je die Mark Snikkеlberg aanspreekt over het gebrek van moraliteit van deze beslissing staat hij harder te stamelen dan Waldemar Torenstra en Sanne Hans bij min dertig.

 30. Patty

  Mij niet gezien ik blijf gewoon lekker op Hyves.

 31. anoniem

  angela de jong ad

  john valt niet op je

  second hand lovers is no loveeeeeeeeeeeeeeeee

  angela ga plassen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.