Angela de Jong: ‘Kopiegedrag SBS 6 heel armoedig’

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 9:30

Angela de Jong vindt het verbijsterend dat het enorme team van creatives bij Talpa niet verder komt dan schaamteloze tv-kopieën als Wij Emigreren. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1 en in haar AD-column. De Jong, zo’n beetje de keurmeesteres van alles wat er op tv verschijnt, vindt dat Wij Emigreren echt veel te veel lijkt op Ik Vertrek. “Het was een een-op-een-kopie. Ik heb echt met open mond zitten kijken. Ze hebben zó goed gekeken dat het niet van Ik Vertrek te onderscheiden was.

Het was wat dat betreft prima tv, aldus De Jong. “Nee, dat niet, maar je zat wel een beetje in dubio als kijker, merkte ik, want aan de ene kant dacht ik: ik kan hier heel moeilijk over gaan lopen doen, maar die verhalen van mensen die naar het buitenland gaan en zich niet zo heel erg goed voorbereiden en dan tegen allerlei dingen aanlopen, blijven natuurlijk heel leuk om naar te kijken.”

Armoedig is het volgens haar natuurlijk wel. “Wat een armoe als je denkt dat je de grootste zender van Nederland kunt bouwen op kopietjes van de publieke omroep. Het moet je eer te na zijn.”

Het is niet de enige SBS-kopie. “Dennis en de Vrije Geesten is de zoveelste variatie op Showroom. Daar wordt dan nog een soort draai aan gegeven dat we nu in een hectische tijd leven en dat er mensen zijn die zich aan de maatschappij onttrekken.”

Ook wijst De Jong op Man bijt Hond, Lingo, Cash or Trash (Van Onschatbare Waarde) en Het Mooiste Liedje (Beste Zangers). “Tamelijk armoedig.”

Het verbaast De Jong dat dit alles is wat SBS te bieden heeft. “Als je bedenkt wat er in de creatieve leiding van Talpa zit op dit moment qua creatieve breinen en wat voor salarissen zij opstrijken… Dan zou ik toch als ik John de Mol was heel boos zijn.”

Eén advies voor een zoekende tv-tycoon en het is nog gratis ook: met dit soort trucs koop je misschien een paar extra kijkers, maar je verliest een hoop respect.”

Rip-off

Haar collega-tv-kenner Ron Vergouwen denkt er net zo over. “Soms heb je een kopie waarvan je denkt: daar is een leuke twist aan gegeven, zoals met De Reünie, maar zaterdag begon een programma… Nou, daar is het woord rip-off voor uitgevonden: Wij Emigreren. Je denkt: doe het op een leuke, eigen manier met een eigen insteek, maar de sfeer is hetzelfde. Het unieke element van Ik Vertrek is dat de kandidaten een camera meekrijgen en ook zelf gaan filmen. Is ook hier overgenomen.”

Ik vind het er toch wel erg sterk op lijken. Ook het stramien wordt helemaal gevolgd. De familie heeft een hoopvol emigratieplan, vervolgens komt er een tegenslag en uiteindelijk komt het allemaal goed of gaan ze terug naar Nederland.”

Lees ook:
SBS 6 verdedigt Ik Vertrek-kopie Wij Emigreren (29 oktober)
AvroTros ziet Ik Vertrek-kopie SBS 6 als compliment (30 oktober)

Foto: Omroep MAX
93 Reacties op “Angela de Jong: ‘Kopiegedrag SBS 6 heel armoedig’”


 1. Angela weer gelijk

  citaat Angela: Het verbaast De Jong dat dit alles is wat SBS te bieden heeft. “Als je bedenkt wat er in de creatieve leiding van Talpa zit op dit moment qua creatieve breinen en wat voor salarissen zij opstrijken… Dan zou ik toch als ik John de Mol was heel boos zijn.”

 2. Sjors van Kempen

  Dit soort creatieve armoede wordt veroorzaakt door de angstcultuur die John de M. veroorzaakt in zijn bedrijven. Dat perst alle creativiteit eruit en leidt ertoe dat werknemers op zeker spelen (gevolg: dit soort schaamteloze kopieën). Om iets unieks te bedenken moet je vrij in je hoofd zijn en niet bang zijn voor de zweep of ontslagbrief van de grote baas.

 3. Angstcultuur binnen Talpa

  Niemand durft, John bepaalt alles, je ziet het resultaat!!

 4. Martien Meiling

  Chantal blijft slapen
  Vetklep Paul
  Bauertjes
  Tensen
  etc etc etc

  Creatieve armoede OOK bij RTL

  Alles gepikt van Talpa en de NPO

 5. Linda de Mol

  Ik kom in het nieuwe jaar met een Surprise show voor ouderen. 6 weken mag ik 2 uurtjes per week SBS helpen aan een hoger marktaandeel. Wie doet dat de overige uren…WIE?? HELP? WIE?

 6. Linda de Mol

  @Martien, wil jij “oud en vetklep” niet meer noemen in je berichten? Ik denk steeds dat het dan over mij gaat.

 7. Loes

  Lang zal het allemaal niet duren.

  Cash or Trash (Van Onschatbare Waarde) is niet correct..

  En dit is een mediasite?

 8. xandertje

  Weet je wat het op een gegeven moment is? De kijker gelooft niet meer in een goed programma van een zender en geeft het geen kans meer en kijkt niet meer, ook al zou het programma ‘potentie’ hebben.

  Net als die ene oom op je verjaardag die altijd met een mop komt aanzetten. Je hebt nog nooit om de mop hoeven lachen en je vermijdt de oom om de stomme mop aan te horen.

 9. Misutoria

  Angela de Jongh heeft weer voor de zoveelste keer compleet gelijk als het aan mij ligt.

 10. Mark2

  Ik denk dat iedereen van iedereen dingen kopieert en afpakt. Het is een harde markt waar momenteel niet heel veel te verdienen is. Steeds minder kijkers. Je moet dus wel gegarandeerde goedlopende programma’s hebben om de rest te kunnen uitproberen. RTL doet exact hetzelfde!

 11. Mike

  @Loes, dit ie een artikel! Niet door MC geschreven. En zelfs als het waar is wat je zegt blijft het een feit dat SBS NIETS vernieuwends brengt. Talpa en RTL maken zichzelf en elkaar sneller kapot dan wij denken.

 12. Greet

  @Xandertje, klopt, ik ga niet eens meer kijken, ik lees de volgende dag wel hoe slecht gejat het weer was.

 13. Erwin

  John bedenkt slappe pap voor simpele leeghoofden en verdient daar tonnen mee! Het ligt niet aan hem dat het merendeel van de bevolking bestaat uit TROS-tokkies en te dikke Telegraafpleurken uit achterstandswijken! Het is de grootste doelgroep, dus geld!

 14. potmeter

  Ik vraag mij weleens af hoeveel zij betaald krijg van RTL om Talpa af te kraken,

 15. Loes

  @Mike en wordt klakkeloos overgenomen door iemand van een ‘mediasite’.
  En ik heb zeker gelijk!

 16. 🌻Ingrid

  Ben het niet altijd eens met Angela,maar hierin heeft ze wel gelijk!
  Begrijp echt niet welke koers de Mol wil,maar wat hij nu wil met SBS 6 is niet te volgen. Wil hart v Nederland ombouwen naar een andere nieuwsrubriek. Ontslaat de dames maar voor het gemak! Verkeerde inschatting! Krijgt hij spijt van.
  Wie adviseren hem in godsnaam ! Kwispelende fazallen?

 17. Einde TV

  @MArk2, al vind ik niet dat RTL helemaal hetzelfde doet, zie ik wel dat ook zij bagger uitzenden. Maar als je weet dat er steeds minder kijkers zijn…dan ga je daar toch wat mee doen? Nee we smeren straks nog liever 3 kijkers per zenders nog uit, vanwege de ouderwetse Niche/doelgroepbenadering. De zogenaamde vrouwenzender scoort slecht op alles wat er speciaal voor vrouwen is, maar Harry Potter scoort wel. Waarom? Die niche/doelgroepbenadering is ouderwets! MINDER ZENDERS,MEER SAMENWERKEN EN ZO DE TV KIJKER NOG EEN AANTAL JAREN VASTHOUDEN IPV WEGJAGEN.

 18. Loes

  @Erwin tonnen verdienen? Er moet op deze manier eerder geld bij.

 19. Einde TV

  @Potmeter, ze spaart RTL ook helemaal niet!! Dus dat is onzin. Ze hekelt het niveau van Talpa en RTL

 20. Televisiefreaks

  Talpa zond eerst teveel gladde eigengemaakte studioshows uit die voor geen meter scoorden. John de Mol ziet met programma’s van andere producenten zoals Chateau Meiland, Lingo, Man Bijt Hond en Wij Emigreren wel in dat hij hiermee meer succesjes behaald bij de doorsnee volkse SBS-kijker.

  John de Mol zou pas echt een meesterzet doen als hij de TROS over zou kunnen halen om commercieel te gaan. Al de programma’s van de TROS, zoals Ik Vertrek, TV Show, Beste Zangers Van Nederland en Flikken Maastricht passen perfect op het volkse SBS6! Alleen Antoinette Hertsenberg valt met Radar niet goed bij adverteerders en mag bij de AVRO achterblijven, waar ze sinds de gedwongen fusie van AVRO TROS toch al is ondergebracht.

 21. radioman

  wat ben ik blij dat mijn favoriete zender RTL dat nooit doet, die zijn al 30 jaar heel origineel ! En dat vinden alle reagerders op MC ook!!

  Ja wij RTL fanboys vinden RTL nog steeds de beste !

 22. karin van

  Mee eens
  Wederom liefde loos gemaakt door sbs

 23. Sander

  Voor Hetzelfde Geld van RTL is ook een soort van slap aftreksel van Droomhuis Gezocht

 24. Einde TV

  @radioman, je mist het punt. het gaat haar om het erbarmelijke niveau van programma’s van RTL en TALPA. Van de week schreef ze over RTL en nu over Talpa.

  En er zijn geen fanboys meer, op 1 of twee zielige figuren na hier. Hé Nachash met al je aliassen bijvoorbeeld.

 25. Einde TV

  radioman, je mist het punt. het gaat haar om het erbarmelijke niveau van programma’s van RTL en TALPA. Van de week schreef ze over RTL en nu over Talpa.
  En er zijn geen fanboys meer, op 1 of twee zielige figuren na hier. Hé N.achash met al je aliassen bijvoorbeeld.

 26. Mike

  Precies!! het gaat over Talpa en RTL!!!! ze gaan het niet redden op deze manier.

 27. Zakc

  Boycot Talpa! #freemamjo

 28. M.

  RTL DUITSLAND het hufter bedrijf waar Angela de Jong voor werkt is wat kopiegedrag echt kampioen in het Nederlandse media geschiedenis. Wij Emigreren, vind ik echt schandalig, ik ga niet eens kijken, SBS heeft wat creativiteit betreft alles in huis, maar Wij Emigreren heeft mijn sympathie niet.

 29. Einde TV

  @M. onzin, ANGELA SCHRIJFT NET ZO OVER RTL ALS TALPA

 30. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Ze moet ergens haar hamsterwangen mee vullen.

  De reet van alle RTL snollen likken verdient goed.

 31. Einde TV

  onzin, ANGELA SCHRIJFT NET ZO OVER RTL ALS TALPA

 32. Wout

  Triest. Triest. Triest.

 33. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Een oproep van snol Angela in het AD van zaterdag:
  Wie was er getuigen toen Youp onwel werd. Stuur me een mailtje

  Lager kan het tuig van het AD niet zien. De oliebollentest was er niets bij.

 34. Solomon

  De creatieve leiding van Talpa is op dit moment gezamenlijk creatief druk bezig om programma’s te ontwikkelen voor de komende jaren, …dat hoort nu eenmaal bij een lange termijn planning Mevrouw de Jong !.. U heeft weliswaar met open mond zitten kijken naar Wij Emigreren die u net zoals Ik Vertrek heel erg goed gemaakt vond, … maar ook even leuk vond om naar te kijken !.. Als elitair truttebol zou u beter voortaan uw mond dicht kunnen houden en u slechts bezighouden met het kijken en beoordelen van diepgaande programma’s van de NPO !.. En geeft u voortaan vooral geen gratis advies meer aan John de Mol alstublieft, …want die gaat namelijk bij Talpa Network direct de prullenbak in !.. Logisch natuurlijk wanneer u deze eervolle man een tijdje terug nog vals heeft proberen te beschuldigen van seksisme !..

 35. Peter

  Angela kan beter aan RTL gratis advies geven, zullen ze onderhand wel hard nodig hebben!

 36. Knettergek

  @xandertje,zo zie je maar een nieuwsbericht
  toch maar even 2 x checken , normaal gesproken
  laat ik me door medere nieuws site s informeren,
  dit geeft inderdaad een heel ander beeld.
  Dank voor je reactie.

 37. Jan

  Boycot Fake RTL!

 38. shrink

  Het succesvolle Ik Vertrek was zelf ook een kopie van het Engelse programma No Going Back, in Nederland uitgezonden onder de titel Het Roer om.

 39. Angstcultuur binnen Talpa

  Niemand durft, John bepaalt alles, je ziet het resultaat!!!

 40. Bennie

  Ze heeft helemaal gelijk.

  Maar..

  Ergens is het ook een beetje hypocriet. Haar krant, het Algemeen Dagblad, is de koning van het kopiëren. Hun hele website staat vol met berichtjes die van andere sites en Instagram hebben gehaald. Alles voor de kliks en niet de inhoud.

  Over creatieve armoede gesproken.

 41. Mike

  @Solomon, het team van Talpa is altijd bezig, dan doen ze al jaren. Ze mogen en kunnen gewoon niet zoveel. Zolang de Mol twee tegenstrijdige drijfveren heeft zal het nooit een succes worden. Het bouwen van een Nederlandse TV zender en formats ontwikkelen voor een internationaal publiek. Qua profilering van de zender zit je dan altijd mis. Nu gokt SBS vooral op de oudere kijker met LIngo, Meiland, Ik hou van Holland. Niets mis mee, maar dan heb je gewoon geen publiek voor shows al DDD, Superkids, We want More en al die andere bagger die nog gaat komen. Allemaal door de trots van John de nieuwe wereld weigert te (h)erkennen.

 42. aldus

  JdM doet al 30 jaar niet anders. Nu heeft hij een zender en valt het ook bij de buitenwereld op.

 43. GW

  Hoewel ik het volledig eens ben met Angela mis ik nog steeds de primeurs van de TV-kenners.

  Zoek nou eens tot de bodem uit WAAROM er zoveel creatieve armoede heerst bij SBS6. WAT is er gaande bij SBS6? Waar is de analyse?

  Je kan ook op je klompen aanvoelen dat Mark Koster (die met een boek bezig is over de de Mol-fam.) een compleet kritiekloos boek gaat schrijven.

  Wat dat betreft heerst er ook creatieve armoede bij de showbizz-journalisten; nul nieuwe feiten, nul primeurs… het blijft bij meningen.

 44. anoniem

  angela probeerde

  binnen de mol familie in te trekken

  alleen john zegt nee

  je bent mijn type niet

  je armen zijn dik

  en nu gaat het feesje beginnen

  angela gaat pesten

  ze pest hans de nep olie bol koning van AD.

  elke dag

 45. critikast

  Angela for president! Wat een vrouw!

 46. xandertje

  @knettergek

  Jeetje ik heb me vergist het bericht gaat over totaal iets anders. Jij dacht ook dat het over hetzelfde ging? Haha, wat raar.

 47. Klaas

  Angela is te partijdig om nog serieus genomen te worden, wat dat betreft moet men haar mening voortaan maar met een korreltje zout nemen!

 48. Bert

  @Anoniem

  John probeerde Angela
  binnen de Mol familie te trekken
  alleen Angela zei nee
  je bent mijn type niet
  je bent te narcistisch
  en nu gaat het feestje beginnen
  Nachash gaat weer pesten
  hij pest RTL als een nep olie bol
  elke dag

 49. Bert

  @Anoniem
  John probeerde Angela
  binnen de Mol familie te trekken
  alleen Angela zei nee
  je bent mijn type niet
  je bent te narcistisch
  en nu gaat het feestje beginnen
  Nachas.h gaat weer pesten
  hij pest RTL als een nep olie bol
  elke dag

 50. Bert

  @Klaas, partijdig?? Ze schrijft anders ook behoorlijk heftig over Peter en de armoedige TV van RTL. Maar ook over Talpa. En de waarheid is voor sommigen nou eenmaal hard

 51. Ron

  Ik heb dat Wij Emigreren niet eens gezien, maar wist bij voorbaat al dat het een rip-off van Ik Vertrek zou worden, en dat blijkt nu dus ook.
  Talpa zou weer eens met een grote klapper moeten komen, iets origineels a la Big Brother of TVOH maar dan geen zang talentshow of sowieso een iets waar je talenten voor een jury moet tonen. Dat groepje creatives wat daar elke week aan het brainstormen is kan toch wel eens met echt een ‘Eureka’ moment komen maar al jaren is het een sleetse bedoeling waarbij ik me afvraag of dat groepje creatives nog wel bestaat want ze hoeven alleen maar een andere draai te geven aan goed lopende programma’s van andere zenders en, there you go, weer een nieuw programma, alhoewel; nieuwe titel. Wat een sleetsheid!

 52. Peter

  Maar Angela kiest blijkbaar wel voor RTL!
  Hoe onafhankelijk is zij dan?
  Is het wel waar dat John haar heeft gevraagd?
  Deze vrouw is gewoon te onbetrouwbaar om nog serieus genomen te worden als recensente of columniste, het AD zou moeten gaan oppassen met deze valse vrouw!

 53. Bennie

  Ik ben het helemaal eens met GW.

  Het is natuurlijk makkelijk roepen vanaf de lijn, maar onafhankelijke, goed geinformeerde stukjes zijn er nooit. Het AD heeft mediaverslaggevers maar die laten zich volledig leiden door een hele keur aan bekende nederlanders die altijd goed zijn voor een citaatje.

 54. Peter

  @Peter, het maakt niet meer uit wie nou wie heeft gevraagd. Angela zegt wat iedereen vindt, Talpa en RTL zenden voornamelijk bagger uit!

 55. Victor Klootwijk

  Eens met Anoniem. Mooi verwoord. Het rijmt alleen voor geen meter.

 56. Bertus

  Nou het was pas de eerste kritische column over een RTL programma sinds het begin van dit tv seizoen. Ze deelde de ene sneer na de andere uit aan programma’s van Talpa en beschuldigde John zelfs vals!

 57. Mike

  Ze heeft alle talkshows van RTL de grond in geschreven, RTL boulevard ook, is kritisch op Peter vd Vorst etc etc. Ze is alle behalve PRO RTL. En Talpa vraagt er toch ook om?

 58. Anja

  Niemand is objectief, dat blijkt wel uit bovenstaande reacties. Maar Angela is kritisch op het wanbeleid van TALPA EN RTL. Niets mis mee, de kijker is het hier mee eens, zoals je kunt zien aan de kijkcijfers!

 59. Peter

  Het blijft wel uitmaken dat zij onbetrouwbaar is geworden om dit werk objectief te kunnen blijven doen, haar naam is en blijft wat dat betreft besmeurt en dat krijgt zij niet zomaar even schoon! Het AD heeft een blunder begaan om deze vrouw carte blanche te geven, dit zal de geloofwaardigheid van het AD niet ten goede komen!

 60. Peter

  Nou Beau heeft ze de hemel in geprijsd en zelfs voorzien van een belachelijk advies om een tafel neer te zetten! En dat ze dat ook nog eens blind zijn gaan opvolgen daar bij de zender leiding zonder enig resultaat overigens! Wordt wakker Nederland en laat u niets meer wijsmaken door charlatan de Jong!

 61. Martien Meiland

  Ze heeft willen boeken in mijn kasteel maar heb haar persoonlijk geweigerd.

  Roddelnichten die werken voor RTL wens ik niet over de vloer.

  Vetklep is nu beledigd.

 62. Cobweb

  Helemaal gelijk, was mij ook al opgevallen. Die John de Mol is echt een zielig oud mannetje aan het worden.

 63. MediaPrak

  VdVorst werkte als producent nou met KopieerJohn samen. Dat zie je terug in de programmering van RTL. Gevolg horror cijfers voor SBS en RTL.

 64. Jan

  Het wordt nu langzaam aan tijd dat Angela de Jong zelf kapot geschreven moet gaan worden om haar tegen zichzelf te beschermen.

 65. Einde TV

  Of Angela gelijk heeft of niet, objecties is of niet, zij vertaald de mening van de kijker. Zoals net ook gezegd werd, kijk naar de cijfers! Angela zegt wat de kijker denkt!

 66. Linda de Mol

  @Martien, ik had je nog gevraagd de term vetklep niet meer te noemen. Nu voel ik me weer aangesproken!

 67. Bert

  Het verschil is dat Angela vooral voor de buis zit en helaas Linda op de buis te vinden is… van mij mag Angela emo eten, als Linda er maar mee stopt. Het is gewoon niet professioneel.

 68. John

  Maar het is toch niet hetzelfde nieuwsbericht of mis ik iets? het ene speelt zich af in het stadhuis van Rotterdam, het andere in een bar in Den Haag?

 69. Klaas

  Angela zegt vooral wat zij denkt en dat is zeker niet wat ik denk.
  Ik bepaal namelijk zelf waar ik naar kijk, laat staan dat ik mijn kijkgedrag ga aanpassen aan het aantal kijkers dat gekeken heeft of het te verwachten aantal kijkers dat gaat kijke? Angela de Jong speelt daarin geen enkele rol, dat zou de media ook eens moeten gaan doen, deze vrouw niet meer uitnodigen om haar mening overal maar te verkondigen! Deze vrouw heeft eerder een verstorend effect op de commerciële tv markt in Nederland!

 70. Positief

  Angela heeft zoals altijd helemaal gelijk. Mooi verwoord in haar AD column. Wat een armoede om programma’s te kopiëren met zoveel duur personeel.

 71. Bart

  @Televisiefreaks Dat laatste zou echt een goede zet zijn en is ook al meerdere keren over gesproken. Al voor dat de Mol volledig eigenaar van SBS was. Steeds ging het niet door vanwege de directeur die er op dat moment zat en de raad van bestuur. Nu wordt het tegengehouden door Eric van het Stade. Die wil gewoon niet terug naar SBS of hij zal er gezien de vele baasjes bij SBS/Talpa gewoon uitvliegen. Eric zou dit los moeten laten en moeten kijken naar wat het beste is voor AVROTROS en dat gene waar de merken los van elkaar voor staan. Dan kun je niet anders concluderen dat de rol van AVRO en TROS binnen het publieke bestel steeds meer is uitgespeeld en dat ze gewoon commercieel moeten gaan. Onder Talpa met tv en radiozenders in huis en online en nieuws verder in opbouw lijkt me dat het meest logisch. Dit had eigenlijk al jaren geleden moeten gebeuren.

 72. Olivier

  Cash or Trash is gewoon internationale aankoop; Duits format Bares fur Rares. Slordig, AdJ

 73. Einde TV

  @Bart, zolang er voor de TROS geen enkel voordeel te behalen valt en ze voornamelijk hun eigen identiteit zullen verliezen is een overstap geen optie. Geen zender binnen de NPO zal met het huidige landschap voornemens zijn om een commercieel uitstapje te gaan maken.

 74. Solomon

  Zolang Angela de Jong niet de baas is over mijn afstandsbediening kan ze schrijven of zeggen wat ze wil, …ze heeft daar namelijk gelukkig 0% invloed op !…
  Alle zender leiders zouden zich niets meer moeten aantrekken van het grootste gedrocht ooit in de Nederlandse media geschiedenis Angela de Jong genaamd !… Zij zouden deze extreem narcistische vrouw niet meer moeten uitnodigen op welke tv of radio zender dan ook, .. zij kan niets anders dan stoor zendertje spelen en dat allemaal ten bate van haar eigen aandachts stoornis waar zij chronisch aan lijdt !..

  Weg met Angela de Jong !…

 75. Einde TV

  @Solomon, niemand laat zich leiden door Angela, die invloed heeft ze niet. Alleen omdat ze wel rake dingen zegt en ook veelal blootlegt waarom kijkers afhaken krijgt ze veel aandacht. En jij wil toch ook je mening opleggen op een Mediasite? Wat maakt jou dan anders dan Angela? Iedereen heeft een mening, of je er wat mee doet is aan jezelf.

 76. Bert

  @Einde TV, pas op je krijgt zo vast een lelijke sneer….Inhoudelijke discussies worden niet op prijs gesteld hier ;)

 77. StefanV

  De NPO zendt ook meer dan genoeg aangekochte formules uit. Denk aan Heel Holland Bakt, Dit Was Het Nieuws, Verborgen Verleden en Maestro. En je kunt programma’s als “Beste Zangers” wel als origineel betitelen, maar ze borduren gewoon voort op het concept van “mooi kunnen zingen” en “andermans bestaande liedjes zingen”, zoals dat groot is gemaakt in onder meer Idols en The Voice.

  Het is dus geen eenrichtingsverkeer, zoals Angela de Jong suggereert. TV-zenders jaten over en weer van elkaar; ze apen elkaar na.

 78. B

  Xandertje en knettergek, zou het kunnen zijn dat het om 2 totaal verschillende zaken gaat?

 79. Quality

  wat een armoede op SBS 6 sinds de Meilandjes weg zijn gaat deze zender zijn ondergang
  tegemoet . Allemaal programma’s uit de oude doos en werkelijk niet om aan te zien met o.a.
  Britt met haar paarden .Hoe verzin je zulke programma’.

 80. Eddie

  Schrijven over tv programma’s. Dat is wel een origineel format.

 81. Donald Dumb

  John de Mol, de rijkste BN ner volgens Quote.
  Alleen mevr Heineken is nog rijker.
  Dat gaat hand in hand volgens mij. Met een biertje van mevrouw in de hand op de camping lekker kijken naar de bagger van De Mol…

 82. Marjon Hanse

  Als het zoals nu doorgaat is er straks geen hond meer die nog tevee wil kijken..hmmm

 83. Anton Van den Hoed

  Geen nieuws vroeger stond bij Reinout Oerlemans het kopieer apparaat aan en nu al bijna twee jaar bij John de Mol

 84. Anton Van den Hoed

  Wat is nieuw eerst heeft Reinout Oerlemans het kopieer apparaat aan g3zet en nu al bijn drie jaar Talpa 1,5 jaar SBS

 85. aammehoela

  Ze heeft volkomen gelijk. Het belangrijkste verschil is dat de programma’s nu worden onderbroken door die achterhaalde stompzinnige irritante reclameblokken.

 86. toxilogic

  @ ammehoela Het echte treurige aan de CO is dat de reclameblokken vaak leuker zijn…

 87. Discuswerper

  Kan solomon een ip ban krijgen? Je kunt zn nicknames wel op de verboden lijst plaatsen maar hij blijft terugkomen zo

 88. Rob

  Die zit op vpn, dus ip ban heeft geen zin.
  Gewoon negeren, is een kneusje.

 89. BRAAK

  John de Mol jat en steelt en pikt en ga zo maar door!!!!!!

 90. Jos van Daal

  Soms vraag ik me wel eens af hoe serieus het creatieve team de kijker eigenlijk neemt.
  De ene naar de andere herhaling en alleen nog maar reallifesoap zijn te zien .
  Ik snap adverteerders niet dat ze daar nog geld aan spenderen.
  Nu wordt Net5 ook nog omgetoverd door het zgnaamde creatieve team.
  Hebben we weer een zender erbij die het aankijken niet waard is.
  Het is bagger TV en niet anders de kwaliteits programma’s zijn heel ver te zoeken

 91. Japio

  ik vraag mij af of alle genoemde programma’s wel kopiëen zijn. Lingo en Man Bijt Hond dragen zelfs de namen van de vroegere publieke omroep programma’s , dus volgens mij zijn dat gewoon, door John De Mol gekochte formats. Dat neemt niet weg dat het creatieve armoe is en niet slim voor het opbouwen van de SBS stal.

 92. Japio

  Een tip voor deze omroepgroep: Maar een sportzender van Veronica.

 93. Japio

  Maar= Maak

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.