RTL Boulevard gaat door met saaie Cordaid-week

Geplaatst op di 05 nov 2019 om 9:00

Er was een tijd dat televisie over goede doelen, en dan vooral grote shows met BN’er-panels, hoge kijkcijfers opleverde, maar die tijd is voorbij. Door overkill van al die betrokken BN’ers op televisie zapt de kijker tegenwoordig juist weg als er wordt opgeroepen om geld te doneren. Ondanks dat RTL Boulevard wegzappers momenteel heel erg slecht kan gebruiken, gaat de showrubriek door met de jaarlijkse Cordaid-week, waarbij grote delen van de uitzendingen over ellende gaan. 

RTL Boulevard voert in de week van 18 november weer actie voor de hulporganisatie. Centraal thema is dit jaar: ‘Help 10.000 meisjes naar school’. “Veel meisjes in de allerarmste landen ter wereld gaan namelijk niet naar school.

Vier RTL Boulevard-vrouwen, namelijk Marieke Elsinga, Bridget Maasland, Miljuschka Witzenhausen en Nikkie Plessen, steunen de actie door workshops te geven, respectievelijk over radiomaken, koken, presenteren en stylen.

Kijkers kunnen helpen door zich op te geven voor deze workshops. “In de actieweek zijn naast alle reguliere Boulevard onderwerpen verslagen van deze workshops te zien, net zoals reportages uit Congo.

Verder worden de kijkers dagelijks opgeroepen om SCHOOL te sms’en naar 3669 voor een eenmalige donatie.

Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat RTL Boulevard in actie komt voor Cordaid. Vorig jaar was het thema ‘Help Kindgezinnen overleven’. Met behulp van Boulevard leverde de actie toen bijna 100.000 sms’jes op.

Foto: RTL
28 Reacties op “RTL Boulevard gaat door met saaie Cordaid-week”


 1. White Angel

  Wanneer word er eens geld opgehaald voor de Nederlandse kinderen die zonder eten naar school moeten omdat er geen geld voor is.?

 2. Kas

  Saaie? Ze doen tenminste wat dan alleen maar zeiken zoals MC

 3. Pieter

  Ze kunnen beter geld inzamelen om Boulevard van de buis te halen

 4. Snake Charmer

  White Angel Nederlandse kinderen die zonder eten naar school gaan is een taak van de kinderbescherming.

  Als je in dit land niet eens voor eten voor je kinderen kan zorgen dan moet jeugdzorg ingrijpen want dan doe je echt iets zwaars verkeerd dat.

 5. Wanny

  Er zullen in Nederland genoeg mensen zijn die weinig te besteden hebben, maar als je gebruik maakt van de vele sociale regelingen die er zijn, hoef je je kinderen echt niet zonder eten naar school te sturen. Maar dat is ook een keuze die je maakt.

 6. Snake Charmer

  Beetje geld inzamelen voor Man Bijt Hond achtige tokkies in Nederland die is helemaal gek geworden ze gaan maar lekker werken.

 7. Klaasje v

  Ik vond het altijd een prima idee om een woordje te sms-en en zo een kleine bijdrage te kunnen doen aan een aktie. Maar het gevolg ervan is dat je erna regelmatig gebeld wordt om je over te halen meer te geven of maandelijks te doneren. En dat zijn vervelende telefoontjes, heel drammerig en vasthoudend. Dus ik doe dat nu nooit meer, wat eigenlijk best jammer is. Denk dat het bedelen erna veel mensen weerhoudt om een sms te sturen.

 8. Familie Bol

  Wij kijken echt nooit meer tv, ik denk dat ik hem ga verkopen.

 9. anymousin

  @Klaasje v, helemaal mee eens, juist om die uitermate vervelende telefoontjes er na geef ik niet meer via een sms-actie.

  En je vervolgens, op het einde, ook nog eens wijzen op het bel-mij-niet register. Ik ben daar aangemeld, maar blijkbaar trekken ze zich daar niet veel van aan.

 10. Hans

  ‘Koffietijd!’ in 2006 met Hans en Mireille:

  https://www.youtube.com/watch?v=1GPapWMy6zE

 11. A.M.

  Vorig jaar ook een sms’je gestuurd voor Cordaid met als gevolg dat ik , vorige week, door die organisatie opgebeld werd om lid te worden om elke maand geld te storten. Dat gezeur aan de telefoon vind ik minder leuk.

 12. Televisiefreaks

  Bij Goede Doelen op tv kun je nog wegzappen, maar als er iemand voor de deur staat is het lastiger om ze af te wimpelen.

 13. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Gewoon zeggen dat je geen interesse hebt en de deur dichtdoen!

 14. Robin Martens Lover

  Ik wil best een ”workshop” met Nikkie Plessen mmmm wat is dat een lekker vrouwtje zeg

 15. Robin Martens zelf

  @Robin, koop eens een bril. Of een zwabber…die lijkt ook op Nikkie.
  #botox#haaralseenzwerver

 16. Wanny

  Gewoon de ouderwetse collectebus waar je een eurootje of twee in stopt. Dat is prima en alle goede doelen (mits bekend) krijgen ook iets als ze bij ons aanbellen.

  Dat gezeur met maandelijkse vaste bijdragen en het verkopen van kerstkaarten a 10 euro per pakje doen we niet aan.

 17. Albert

  Let op als je sms stuurt dan geef je toestemming dat ze je daarna mogen bellen om alsnog vaste donateur te worden

 18. Adrian

  Uitstekend initiatief.. Enigste zender die die probleem onderkent. NPO heeft wel reportages en zogenaamde talkshows (nietszeggend) maar geeft vrijwel geen steun aan arme landen

 19. Marianne

  Die welgestelde dames moeten niet anderen oproepen om te geven maar zelf bijdragen.

 20. Pauline

  Ik kijk niet naar programma’s waarin Bridget Maasland of Peter R. de Vries voorkomem. Deze figuren vervullen mij met zoveel walging dat ik niet in staat ben om mij op het onderwerp te concentreren…

 21. Pißwasser

  Wie is die trafo?

 22. Remi

  “Inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering is het bruto jaarsalaris van Kees Zevenbergen, de algemeen directeur van Cordaid, € 118.068.”

  … Dit zijn heel wat gevulde collectebussen ;)

 23. MediaPrak

  Dit soort tv acties doet mij zo denken aan bedelacties van werkstudenten in de steden met een Intercity station (de plastic jasjes met logo). De harde werkelijk is dat de gevraagde bijdrage van het 1e jaar volledig naar het comm wervingsburo gaat.

 24. Remi

  Kennen we déze nog nog nog ??
  Hilárisch !!

  https://www.anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/59/Help-de-Russen-de-winter-door

 25. Alotta Fagina

  @hans haha

 26. Alotta Fagina

  Geld blijft meestal aan een andere strijkstok hangen, Marieke mag dan weer op reis om elke dag een korte repo te laten zien.

 27. Nuchtere Nico

  Anders storten ze even de helft van hun eigen riante salaris ipv de hardwerkende belastingbetalende burger lastig te vallen. En waarom moet het weer in okkietokkieland, waarom niet je eigen bevolking helpen?

 28. Anton Van den Hoed

  Heel mooi dar RTL goede doelen steunt maar in Nederland is er ook nog wel wat te doen bijvoorbeeld Kika of Villa Pardoes

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.