RTL Boulevard gaat door met saaie Cordaid-week

Er was een tijd dat televisie over goede doelen, en dan vooral grote shows met BN’er-panels, hoge kijkcijfers opleverde, maar die tijd is voorbij. Door overkill van al die betrokken BN’ers op televisie zapt de kijker tegenwoordig juist weg als er wordt opgeroepen om geld te doneren. Ondanks dat RTL Boulevard wegzappers momenteel heel erg slecht kan gebruiken, gaat de showrubriek door met de jaarlijkse Cordaid-week, waarbij grote delen van de uitzendingen over ellende gaan. 

RTL Boulevard voert in de week van 18 november weer actie voor de hulporganisatie. Centraal thema is dit jaar: ‘Help 10.000 meisjes naar school’. “Veel meisjes in de allerarmste landen ter wereld gaan namelijk niet naar school.

Vier RTL Boulevard-vrouwen, namelijk Marieke Elsinga, Bridget Maasland, Miljuschka Witzenhausen en Nikkie Plessen, steunen de actie door workshops te geven, respectievelijk over radiomaken, koken, presenteren en stylen.

Kijkers kunnen helpen door zich op te geven voor deze workshops. “In de actieweek zijn naast alle reguliere Boulevard onderwerpen verslagen van deze workshops te zien, net zoals reportages uit Congo.

Verder worden de kijkers dagelijks opgeroepen om SCHOOL te sms’en naar 3669 voor een eenmalige donatie.

Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat RTL Boulevard in actie komt voor Cordaid. Vorig jaar was het thema ‘Help Kindgezinnen overleven’. Met behulp van Boulevard leverde de actie toen bijna 100.000 sms’jes op.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen