Youp zwijgt over gezondheid: ‘Conference gaat door’

Youp van ’t Hek wil niet zeggen waarom hij afgelopen weekend tijdens zijn voorstelling in Rotterdam van het podium afstapte om afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. Er wijst echter niets op dat zijn Oudejaarsconference in 2020 in gevaar is. Dat heeft hij gezegd in VI op Radio Veronica. Nu Van ’t Hek voor de tweede keer een show heeft moeten afbreken vanwege gezondheidsredenen werpt zich de vraag op of hij wel fit genoeg is voor NPO 1’s traditionele conference.

Zelf ziet hij echter geen obstakels. “De oudejaarsshow is pas volgend jaar. Dit jaar doet Claudia het. Daarna heb ik er tien jaar gedaan en dat lijkt me heel mooi.

Wat er precies met hem aan de hand is, wil Van ’t Hek niet zeggen. “Het licht ging uit. Ik liep het toneel op en ik werd niet lekker. Ik werd gewoon ziek en dat voelde ik eigenlijk al een uur ervoor, maar toen ik begon te praten ging het niet meer. Ik moest een klein loopje naar het midden doen en dat ging ook al niet. Na tien minuten heb ik gezegd: ‘Dit ga ik niet redden en dit is voor alle partijen niet goed.‘”

Hij werd direct naar het ziekenhuis afgevoerd. “Gezien mijn geschiedenis ben ik meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar zagen ze al heel gauw dat het iets simpels was. Een splinter in mijn voeten. Nee, nee. De dokters weten wat het was en daar houden we het bij. Mijn vrouw weet het ook.”

Was het opnieuw zijn hart? “Ik heb een hartoperatie gehad, maar het had niets met mijn hart te maken. Er was wat en dat is nu helemaal goed. Ja, het kan bij iedereen wel weer terugkeren. Ik hou het een beetje vaag. Het is iets medisch en dat is tussen mij en de dokter. Punt.”

Ja, het valt heel erg mee. Ik voel me alweer helemaal goed. Ik dacht even: daar gaan we weer, maar ik voelde al wel meteen dat het niet mijn hart was.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen