‘Erica Terpstra moeder van MAX, Tineke de koningin’

MAX-baas Jan Slagter kan zich best vinden in de stelling dat Erica Terpstra inmiddels de moeder van zijn omroep is, maar wijst er tegelijkertijd op dat Tineke de Nooij daar nog wel een stapje boven staat. Dat is te lezen in De Telegraaf. Slagter moet lachen als hem gevraagd wordt of hij haar een beetje als de ’moeder van MAX’ ziet. “De koningin-moeder bij ons is Tineke de Nooij (78). Maar ik durf best te zeggen dat Erica (76) de moeder van Max is, ja“, aldus de omroepbaas.

Hij vindt dat Terpstra een geweldig boegbeeld is. “Zij laat zien dat je ook voorbij een bepaalde leeftijd nog dromen kunt realiseren. Ik weet nog goed dat zij op een dag op mijn kantoor kwam met de vraag of ze dit mocht gaan doen. Ik zag het gelijk zitten. En het heeft goed uitgepakt.”

Voorlopig wil Slagter dan ook niet zonder zijn reispresentatrice. “Ze heeft een uitstraling die natuurlijk helemaal bij MAX past. Ze is open en neemt mensen mee op reis alsof je er zelf bij aanwezig bent. Erica is gewoon Erica, puur natuur.

Terpstra is waar de kijker anno 2019 meer dan ooit naar verlangt, aldus Slagter. “Mensen willen echte mensen, dat is het succes van Erica op Reis.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen