‘Erica Terpstra moeder van MAX, Tineke de koningin’

Geplaatst op ma 18 nov 2019 om 9:30

MAX-baas Jan Slagter kan zich best vinden in de stelling dat Erica Terpstra inmiddels de moeder van zijn omroep is, maar wijst er tegelijkertijd op dat Tineke de Nooij daar nog wel een stapje boven staat. Dat is te lezen in De Telegraaf. Slagter moet lachen als hem gevraagd wordt of hij haar een beetje als de ’moeder van MAX’ ziet. “De koningin-moeder bij ons is Tineke de Nooij (78). Maar ik durf best te zeggen dat Erica (76) de moeder van Max is, ja“, aldus de omroepbaas.

Hij vindt dat Terpstra een geweldig boegbeeld is. “Zij laat zien dat je ook voorbij een bepaalde leeftijd nog dromen kunt realiseren. Ik weet nog goed dat zij op een dag op mijn kantoor kwam met de vraag of ze dit mocht gaan doen. Ik zag het gelijk zitten. En het heeft goed uitgepakt.”

Voorlopig wil Slagter dan ook niet zonder zijn reispresentatrice. “Ze heeft een uitstraling die natuurlijk helemaal bij MAX past. Ze is open en neemt mensen mee op reis alsof je er zelf bij aanwezig bent. Erica is gewoon Erica, puur natuur.

Terpstra is waar de kijker anno 2019 meer dan ooit naar verlangt, aldus Slagter. “Mensen willen echte mensen, dat is het succes van Erica op Reis.

Foto: MAX
7 Reacties op “‘Erica Terpstra moeder van MAX, Tineke de koningin’”


 1. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Beide dames worden wel erg oud voor de omroep. Het wordt hoog tijd dat ze ruimte maken voor een jong en fruitig meisje. Oude mensen kijken ook liever naar zo’n lekker strak ding.

 2. Alexander

  Je doet je naam geen eer aan VeronicaDoet@, weet je eigenlijk wel wat de Veronica was? natuurlijk niet tokkie.
  Tineke is een kanjer, ik heb met haar in de jaren 60 nog op de Veronica gezeten, zij heeft die zender mede groot gemaakt.

 3. Bart

  Jammer dat Tineke nu in stilte gestopt is.-zo lijkt het als je goed naar Jan rietman heb geluisterd- Erica houdt dit nog wel vol, reizen, en dan vervolgens een half jaar niks doen.

 4. FlyingLotus

  Enige dat ik zie is een hoog BMI.

 5. dennis

  Voor Tineke heb ik alle respect, maar dat vette VVD varken Terstra, mens ga rentenieren, wil maar leuk gevonden worden, met haar pret reisjes.

 6. Joop55

  Erica is inderdaad de koningin van MAX, iedere weegschaal heeft zwaar letsel opgelopen (zo niet zijn ze overleden) gedurende haar post-zwemsport carrière.

 7. Kayleigh

  Kan die Terpstra van tv al….lijkt wel een geestelijk gestoorde tegenwoordig

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.