RTL-pand in Hilversum staat niet op instorten

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 11:30

RTL 4 wordt op prime time inmiddels op de meeste avonden ingehaald door SBS 6, Goede Tijden Slechte Tijden stikt half in het kijkcijfermoeras en de nieuwe leading lady van de zender Chantal Janzen wordt op zaterdagavond afgemaakt door de oude leading lady van de zender, maar toch staat het gebouw van RTL Nederland in Hilversum niet op instorten. Wel zijn de corridors van het achterste gedeelte van het RTL-pand hermetisch afgesloten, omdat het plafond daar grove gebreken vertoont.

De corridors zijn ‘tot nader order afgesloten’, mailde RTL maandag aan zijn werknemers. “Vandaag is hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek zijn bouwkundige gebreken ontdekt. De corridors blijven daarom gesloten totdat veilige doorgang kan worden gegarandeerd. Tot die tijd zijn de corridors verboden gebied.

Een woordvoerster van RTL laat aan De Gooi en Eemlander weten dat werknemers elders in het gebouw geen gevaar lopen. “We hebben de deuren afgesloten en mensen moeten nu via de parkeergarage naar hun werkplek lopen. We zijn liever safe than sorry en zorgen ervoor dat niemand door dat deel loopt.

Ik weet niet precies wat er mis is, maar aan het plafond was iets te zien wat niet normaal was. Op die manier zijn wij erachter gekomen dat er iets aan de hand was“, aldus de zender. “Nee, het staat niet op instorten.”

Foto: Google
29 Reacties op “RTL-pand in Hilversum staat niet op instorten”


 1. Erwin

  Tja, metaforen enzo. Prettige dag verder.

 2. Gwendolyn

  Wat zijn corridors? Gewoon gangen toch?

 3. aldus

  Dat jullie, MC iedere dag de leugens herhalen over de kijkcijfers maakt het nog niet waar. Ga eens goed kijken naar de algemene kijkcijfers tussen 1800en 2400 over de laatste 4 weken, met uitgesteld kijken, en kom dan tot de conclusie dat RTL/RTL 4 alle avonden wint, behalve CL voetbal en Chateau Meiland. En dat jullie na al die jaren nog niet snappen dat het gaat over doelgroepen is helemaal triest, want als je die gaat bekijken wordt het verschil nog groter. Lastige dingen: feiten.

 4. Jan

  RTL4 gaat naar de verdommenis, maar gelukkig hoeven we ons over het gebouw geen zorgen te maken….ik voel me dan ook helemaal gerustgesteld…

 5. "VeronicaDoet@?....Beter!";

  De zender staat wel op instorten

 6. zucht

  MC krijgt opdrachten van John de Mol om vervelende en stompzinnige berichten te plaatsen, dat wordt steeds duidelijker.

 7. Eric

  In een vervallen gebouw, past een vervallen zender.

 8. Olga

  SAVE?????????

 9. Karin

  Sinds Wendy en DJ Galjaard het pand hebben verlaten staat het op instorten

 10. Michael Jackson ( R.I.P. )

  Het is letterlijk en figuurlijk einde oefening voor deze quasi Nederlandse media groep, het staat zelfs op instorten! Het in de steigers zetten zal niets uitmaken, de oer-Hollandse zender groep van de Mol zal het uiteindelijk met een Mokerslag binnen niet al te lange tijd doen instorten!

 11. Zoef

  Olga, ja dat krijg je als Nederlands zo nodig stoer moeten doen met vreemde talen. Die beheersen ze niet voldoende en dus maken ze heel domme fouten.

 12. Erfgooier

  Zoef: Nederlands is ook moeilijk hè? …. als Nederlands?….

 13. Wyatt

  Wat als miljoenenjacht en IHVH zijn afgelopen? Dag SBS6.

 14. Dennis

  de oprichter van MC krijgt grote gevolgen als hij niet doet wat Talpa hem opdraagt…Ludo Sanders effect

 15. Wouter

  “liever save than sorry” Of de notulist kan geen engels of de voorlichter kan geen engels.

 16. Rambo

  Ongekend hoe MC van RTL Nederland een zinkend schip maakt.

  Ja inderdaad primetime maandag tot donderdag loopt momenteel erg slecht maar er zijn ook successen. The Masked Singer gaat met uitgesteld kijken naar de 1.8 miljoen
  (DDD op SBS nog niet eens de helft). Expeditie Robinson is een stabiele factor op de zondagavond met 1.5 miljoen kijkers en met uitgesteld richting de 2 miljoen. Vooravond van RTL4 doet het ook goed (RTL Boulevard en Editie NL zitten regelmatig weer op 700.000+ en Half 8 nieuws altijd rond de miljoen)

  Beau heeft duidelijk last van de dramatisch scorende half 10 programma’s die momenteel uitgezonden worden maar ik ga er vanuit dat hij omhoog krabbelt als er hier beter scorende programma’s geprogrammeerd staan.
  Vanaf deze week en de daaropvolgende weken komen er als vanouds goed scorende programma’s terug op 4. O.a. Verslaafd, Het Perfecte Plaatje, nieuwe daklozenprogramma De Sleutel van Beau en Rooijackers over de vloer. Hier gaat Beau van profiteren vermoed ik.

  SBS6 wordt momenteel op deze site de hemel in geprezen maar hoe terecht is dat? Ja ze hebben overduidelijk succes met de Meilandjes (overigens heel terecht dat ze de ring gewonnen hebben) en Linda de Mol maar hier kan je als zender niet een heel jaar op leunen. A.s. zondag gaan de kijkcijfers vermoedelijk halveren aangezien Miljoenenjacht weer gestopt is.
  Feit is overigens dat Linda erg veel kijkcijfers inlevert t.o.v. haar RTL4 tijd. Als IHVH namelijk rond de één miljoen kijkers zou scoren op RTL werd het hoe dan ook door MC op flop genoemd (omdat het daar altijd 2 miljoen scoorde) dus dat programma heeft ook duidelijk kijkers ingeleverd.

  En wat betreft GTST; dit trekt langzaam aan weer omhoog, wie uitgesteld kijken bekijkt ziet dat ze soms weer op 800/900.000 kijkers zitten. Gewoon prima en de inhoudelijke veranderingen zullen binnenkort ook zichtbaar worden zoals ons beloofd is.

  dus MC; RTL is alles behalve ten dode opgeschreven, ik snap dat jullie hier van balen gezien jullie gekleurde berichtgeving (ten goede van SBS).

 17. Harry

  Beter blo Jan dan do Jan!

 18. west

  @Rambo Je kunt je eigen voor de gek houden, maar uit betrouwbare bron weet ik dat het goed fout zit bij RTL , Maar dat zullen ze niet zo gauw naar buiten brengen
  Maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken, als je tot de bodem aan toe in de puree bent gezakt , kan je je altijd weer omhoog uit de puree geraken !

 19. Ronnie

  Als je de ECHTE cijfers bekijkt, dus met kijken via Videoland en RTL XL erbij opgeteld zijn alle programma’s gewoon nog goed bekeken. SBS6 heeft meer 55+ kijkers en die kijken lineair. RTL heeft een iets jongere kijker en die kijken ook veel via Videoland of online.

  Voor de TV adverteerder tellen natuurlijk de kijkcijfers op TV, maar RTL verdient aan de achterkant natuurlijk ook veel omzet aan Videoland. De vraag is alleen of de kosten niet veel te hoog zijn om dit relevant te houden.

 20. west

  @ RONNIE Videoland kost alleen maar geld daar is nog geen euro aan verdiend
  Het was te horen op BNR , Wat wel waar is , is dat ze nu rond de 600.000 abonnees hebben, incl de 1 eurocent,voor 14 dagen , maar hoeveel dat er dan weer zijn zeggen ze niet, dus kan ook zwaar tegenvallen !

  Ook het verhaal dat SBS6 , de 55 plusser aantrekt is niet waar , de meeste oude vrouwen kijken toch RTL 4 RTL is de vrouwenzender en kan me niet voorstellen dat jongeren naar RTL kijken dat is al bewezen dat jongeren steeds meer afhaken vooral 12- 24 jarige , zij beleven hun tv wereld op videosites !
  Onder het kopje 25- tot en met de senioren , die zitten gewoon bij alle zenders

 21. Bobby Eden

  Problemen met breedplaatvloeren, zoals op zoveel plekken in Nederland

 22. Tvkijker

  Waar is de onafhankelijkheid? Deze website haalt het niveau naar beneden door te sensureren, te blokkeren. De opmerkingen die gegeven worden door deze site…niet noemenswaardig

 23. Nils Holgersson

  De deuren op slot.
  Zo voorkomt RTL dat nog meer sterren overstappen.

 24. michiel

  Frappant detail: Dit pand was ooit gebouwd door en eigendom van John de Mol Producties :)

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat is er eigenlijk met dat dronken mokkel uit gtst gebeurd die een politieagent in elkaar heeft geslagen en vervolgens is gearresteerd en een paar dagen in hechtenis heeft gezeten?
  Is ze inmiddels gedagvaard en zo ja wanneer dan?

 26. Margreet Walraven

  Martens moet 19 november op een officiële hoorzitting verschijnen.
  Ze wordt verdacht van zware mishandeling.
  Volgens ons hoort ze 10 jaar celstraf te krijgen voor haar gebrek aan acteertalent.
  En minstens hetzelfde voor de poging tot doodslag op een politieagent
  die z’n werk probeert te doen. Of mínstens 240 uur schoffelen in het park. P

 27. Bertus V.

  Gelukkig maar!

 28. De Waarheid

  Leuk extra detail… Dit pand is het oude pand van John De Mol Producties…

 29. discuswerper

  Typisch. Zelfs een fatsoenlijk gebouw neerzetten kan JdM niet. Alles wat hij doet en maakt gaat fout of kapot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.