Sjors Fröhlich stopt bij BNR, wordt burgemeester

Geplaatst op do 10 okt 2019 om 8:30

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij is benoemd tot de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Dat heeft de radiozender laten weten. Fröhlich begon in januari 2013 bij BNR en werkte de afgelopen jaren hard aan innovatie en digitalisering van het radiostation. Nu stopt hij met radio. “Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt Sjors Fröhlich per direct terug als hoofdredacteur“, laat de zender weten op zijn website.

Vanuit haar functie als adjunct zal Mireille van Ark de taken van Fröhlich overnemen. De directie van de FD Mediagroep is voornemens om haar voor te dragen als definitieve opvolger.

Eugénie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep, zegt: “Het is heel jammer dat Sjors BNR gaat verlaten, maar we gunnen hem zeer de nieuwe positie. Onder Sjors is BNR op de kaart gezet als één van de meest innovatieve mediabedrijven van Nederland. Ik ben heel erg blij dat we met Mireille van Ark een geweldige beoogde nieuwe hoofdredacteur in huis hebben. In haar functie als adjunct heeft Mireille een groot aandeel gehad in het succes van BNR.

Sjors Fröhlich: “Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen.

Mireille van Ark: “BNR is echt een geweldige club om leiding aan te mogen geven. Ik dank de directie voor het vertrouwen in mij en ben er trots op dat BNR straks als eerste landelijke nieuwsorganisatie een vrouwelijke hoofdredacteur heeft.

Lees ook: Sjors Fröhlich sluit verkoop BNR aan Talpa niet uit (30 maart 2018)

Foto: NPO Radio 1
22 Reacties op “Sjors Fröhlich stopt bij BNR, wordt burgemeester”


 1. Roy020

  Kans voor BNR om een minder links karakter aan te nemen! En zich te onderscheiden.

 2. Sjaak

  Waarom is Sjors Fröhlich geen democraat en wordt hij aangewezen burgemeester?

 3. Jos

  The magic burgemeester. Gefeliciteerd.

 4. Richard

  @ Roy020:

  BNR is ook al links. Alles is links, blijkbaar. Luister je ooit naar BNR of is het links want “nou, gewoon.”, en dan kan je over links zeuren op een artikel dat apolitiek is?

 5. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  n totaal waren er 23 sollicitaties binnengekomen op de vacature voor burgemeester van Vijfheerenlanden. Het ging om 21 mannen en twee vrouwen. Zes van hen hadden al ervaring met het burgemeesterschap.

  21-2 man-vrouw verhouding, bijzonder

 6. Henk

  Heb laatst wel met verbazing naar BNR zitten luisteren. Een gast beweerde dat er geen gymnasium was in Zuidoost omdat er gedacht werd dat de mensen van kleur niet kunnen leren. Dan beweer je eigenlijk dat er nooit autochtonen hebben gewoond in de Bijlmer en dat deze wijk gebouwd is voor mensen van kleur. Er was geen tegenspraak. Is dit de nieuwe koers van BNR?

 7. Ouwe tak

  Dat vrouwengezeur…..
  Hou eens op mensen…

 8. Richard

  @ Henk:

  Blijkt te kloppen: https://www.redpers.nl/2019/09/07/ze-dachten-dat-een-gymnasium-in-zuidoost-niet-nodig-was/

  Dit was begin september. Best bijzonder dat het zo was.

 9. jack

  Henk

  Wat heeft dit te maken met zijn aanstelling als burgemeester

 10. Henk

  Heeft Noord een gymnasium Richard? Heeft dus met inkomen te maken, niet met kleur.

 11. StefanV

  Brrrr…. mensen die het extreem-linkse taalgebruik “mensen van kleur” overnemen; triest.

  On-topic: bijzonder dat een nieuw ontstane gemeente kiest voor iemand zonder bestuurlijke ervaring. Niettemin wens ik Fröhlich succes.

 12. Ron

  Voor welke partij wordt hij burgemeester? Je moet toch altijd aan een partij gelieerd zijn lijkt me.

 13. critikast

  Nitwit Fröhlich wordt burgemeester. Hopelijk gaat hij eerst langs bij de logopedist. Hoe diep kan een land zinken ?

 14. MediaPrak

  DE media-transfer van het jaar. Al reactie van Henk Westbroek?

 15. Realist

  @Roy020: inderdaad sinds Fröhlich er zat is de zender linksaf geslagen.
  Heb steeds vaker de neiging om radio 1 aan te zetten om tot de conclusie te komen dat dit nog erger is.
  Dan maar radio 4, maar ook daar zijn er presentatoren om ongepast hun politieke voorkeur te verkondigen (zoals Niels Heithuis).

 16. Bertus

  Hahahaha…. Dit wordt natuurlijk een schertsvertoning ….

 17. critikast

  Hoop dat ik snel weer een vriendin heb. Misschien word ik dan wat minder zuur!

 18. Fox Mulder

  Kan hij weer net als vroeger alles van papier oplezen. Tragic Friend

 19. Sum Ting Wong

  Dit is democratie in Nederland. Een radiopresentator zonder enige ambtelijke of bestuurlijke ervaring, maar die de gevestigde orde wel gunstig gezind is, wordt zonder inspraak of democratische besluitvorming benoemd tot burgemeester.
  Dit is anti-democratisch. En maar schelden op de VS, maar daar hebben ze tenminste wel democratie: de burgemeester moet gekozen worden door de bevolking, net als de politiebaas. Zelfs in het corrupte Belgie maken de inwoners van een gemeente zelf uit wie hun burgemeester wordt.

 20. Nuchtere Nico

  Walgelijke linkse man. Wat een ellende.

 21. Leo

  Ik wens hem veel succes maar BNR op de kaart zetten is toch wat anders dan politiek. Ik vraag me dan oprecht af wat de afweging is geweest om voor hem te gaan.

 22. Meneer de Uil 🐦

  Specifiek vraag ik me af hoe nu de relatie is tussen Peter P. en tante Sjors.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.