Nicolette propageert gezond eten, tenzij ze betaald krijgt

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 14:55

Nicolette Kluijver laat haar principes graag varen als de sponsor de portemonnee trekt. Terwijl ze normaal gesproken altijd gezonde voeding propageert, poseert ze op Instagram met een ongezond ontbijtproduct. Dat is te zien op het sociale medium. Er is steeds meer ergernis over BN’ers die hun Instagram-volgers gebruiken om extra inkomsten te generen, vooral als het er dik bovenop ligt dat die ster eigenlijk helemaal niets heeft met het product dat hij of zij aanprijst.

Kluijver is daar een voorbeeld van. Breed lachend prijst ze afgelopen weekend het ontbijtproduct Cruesli van Quaker aan, terwijl het algemeen bekend is dat zo’n pak overloopt van de toegevoegde suikers. In een family pack zit zo’n 100 gram pure suiker.

En toch is Kluijver razend enthousiast. “Een mooie nieuwe dag…die ik graag start met een lekker ontbijt… hoe leuk is het creëren van je eigen Cruesli via cruesli.nl? Weet je in ieder geval zeker dat ie van jou is…😉. En dat is handig met een hele dierentuin en drie kids die willen ontbijten! #MyQuaker #QuakerCruesli #ad

Een paar dagen voor die post loopt Kluijver in Veronica Magazine nog leeg over hoe gezond ze wel niet is, naast dat ze aangaf niet zo merkgeil te zijn als Caroline Tensen.

Kluijver roept in het tv-blad zelfs dat ze op reis altijd een slowjuicer in haar koffer stopt: “Er gaat een slowjuicer in de koffer, want ik start elke dag met een gembershot. Ik ben heel erg bezig met m’n gezondheid en gember schijnt goed te zijn tegen ontstekingen en andere kwaaltjes.

Kritiek

Heel erg bezig zijn met je gezondheid en zogenaamd wel je dag beginnen met ontbijtgranen vol suiker? Koekoek. De volgers van Kluijver geloven er niets van. “Sta je echt achter dit product? Kan me dat eigenlijk bijna niet voorstellen… Normaal ben je volgens mij juist altijd wel met gezond leven bezig. En daar lijkt me cruesli als ontbijt niet zo bij passen“, zegt Mirjam.

Mirjam volgt Kluijver juist vanwege haar gezonde levensstijl. “Ik vind Nicolette alleen altijd een mooi voorbeeld van iemand die goed bezig is met sport en voeding. Vandaar dat ik wat verbaasd ben dat ze juist hier reclame voor maakt.

Sylvia is het daarmee eens: “Jammer dat het nu lijkt of cruesli een heel gezond ontbijt is, alles behalve zou ik willen zeggen.. zit boordevol suiker…

Veel volgers begrijpen niet waarom Kluijver hen aanspoort om dit product te eten. Marie: “Zoooooo jammer van die enorme hoeveelheid suiker.” En Claudia: “Lekker vol suiker nee dank je.

Pascalle: “Met al die suikers enzo ook…. Bewerkte voeding ook best wel! Jammer dat bekende mensen niet wat mooiere dingen steunen en bekendheid geven, en blijkbaar alles doen als hebt geld oplevert.

Geloofwaardigheid

Al met al lijkt het erop dat BN’ers flink moeten waken voor hun geloofwaardigheid, want dit soort gesponsorde posts werken averechts. De portemonnee van Kluijver is gevuld, maar haar volgers staan op hun achterste benen en Quaker ziet een hele discussie over de hoeveelheid suiker in zijn product ontstaan.

Niet alle BN’ers hebben zin om als een soort Insta-reclamezuil te fungeren. Eén daarvan is Chantal Janzen. “Ik verdien niets met Instagram. Ik doe het alleen voor de lol, want anders moet ik allemaal dingen gaan aanprijzen. Dan denk ik altijd: ja, ik weet niet, alleen maar reclame maken vind ik moeilijk“, zei ze onlangs.

Onderstaand vindt u de bewuste Insta-post van Kluijver.

Lees ook:
‘RTL-ster Anna Nooshin belazert Instagram-volgers’ (2017)
Renate reclamezuil op Instagram na vertrek bij SBS (9 mei)
Jan Versteegh zegt ja tegen gratis stofzuiger van Dyson (18 juni)

Foto: RTL, William Rutten
22 Reacties op “Nicolette propageert gezond eten, tenzij ze betaald krijgt”


 1. Sjors van Kempen

  En ook nog vergezeld van een tot in de laatste pixel gestileerde foto. Lekker geloofwaardig, mevrouw Kluijver!

 2. FlyingLotus

  Is zij eigenlijk de zus van patrick kluivert? Vroeg mij dat af.

 3. Jan

  Dit soort mensen van “Spuiten en Slikken” niveau moet je volstrekt serieus nemen….

 4. #NPO kijker#

  Weet je wat de nep sterren van PvdVorst ook doen: Belazeren

 5. Kevin Frikandel

  Die lach; ze lijkt op The Joker van batman, sterker nog nu is ze het gewoon!!

 6. Henrik

  Slowjuicer? Wat is dat nu weer voor een achterlijk kutwoord? Nu in het Nederlands graag!

 7. Meneer Kaktus

  Als ze naast quinoazaad een keer een ander type wil proberen is ze bij mij in de caravan van harte welkom. De rode deurmat ligt uit.

 8. EEEE

  Het is een trend dat mensen die niks kunnen op tv programma’s krijgen. Dit is het ultieme voorbeeld.

 9. Erik

  Een gegeven paard zult u niet in bek schijten…

 10. Winterklaar

  Was Cruesli maar het enige neppe aan dat grietje.

 11. "VeronicaDoetHet?....Beter!";

  Ze werkt in elk geval voor haar geld, dat kan van de meeste reageerders hier niet gezegd worden!

 12. Mediapark

  Ik zo haar graag kandidateren bij het komend Televieziergala voor de Myrna Goosen Award. Niet voor niets vernoemd naar de Godmother van de sponserend TV programma’s. Je principes schameloos opzij zetten voor gemodificeerd product welke barstensvol suiker zit mag niet onbetuigd blijven.

 13. roevka

  Best wel slim…. suggestief doen alsof het zelf eet… maar dat staat niet in haar post. Ondertussen in de comments wordt het product op z’n plaats gezet door het negatief te beoordelen. Bezoekers zijn dus ook niet helemaal achterlijk.

 14. Coca Cola

  Er staat toch #ad? Wat zeuren jullie nou?

 15. Kird

  En zo zijn ALLE bners 😂

  Een stelletje goedkopere ho eren die hun moeder nog verkopen voor wat simpel werk
  Het moetvooralveelbetalen en weinigvoorstellen

  Gelukkig werkt reclame niet op mij
  Want zodra ikweer eens een bekend person iets aan zie prijzen boycot ik het sutomatisch

  Denken jullie nou werkelijkdat messi lays chips eet ?

  Die arme jongen verdient gewoon niet genoeg door tegen een bal te trappen dus is hij gedwongen dat er bij te doen

  Allemaal H oeren
  Stuk voor stuk

 16. Choco

  om 15:18
  haha klopt🤡

 17. Generatie Ruk (door het beleid)

  Zou wel even aan haar willen kluiven.

 18. G.ossip

  Nare reacties zeg,Nicolette is een leuke meid en daarbij bekend Nederland verdienen allemaal aan Instagram,hoe meer volgers hoe meer gratis producten ,het is het nieuwe geld verdienen.

 19. Kardanaal Aarsengel

  Wie is deze predikante? Wellicht omhoog gedreven lichtgewicht, met name qua IQ.

 20. FlyingLotus

  Ik heb het ‘genoegen’ om haar ook zonder frutsels, futiliteiten en make-up te zien.

  Oh dear…

 21. gloria wekker

  Nicolette zou het goed doen in een sigaretten reclame dat zou eerlijk en oprecht overkomen.

 22. Vissenoog met dood haar

  Zelfs ik ben niet zo lelijk als dit mormel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.