John de Mol rekent op talkshowoorlog Pauw en Jinek

John de Mol denkt dat de speculaties over een aanstaande tv-oorlog tussen Jeroen Pauw en Eva Jinek kloppen. Hij verwacht dat de NPO besluit om Pauw per januari door te programmeren. Dat heeft de mediamiljardair vrijdagavond gezegd in DWDD. Eigenlijk zou Jinek haar collega Pauw in januari weer aflossen op de late avond van NPO 1, maar nu stapt ze in die maand over naar RTL 4. Volgens tv-watchers gaat de publieke omroep Pauw nu benaderen om langer te blijven zitten.

De Mol denkt daar hetzelfde over. “Wat ik interessant vind: Eva begint in januari en ik denk dat er op dit moment bij de NPO mensen zijn die heel veel druk uitoefenen op Jeroen om in januari toch nog even een paar maanden te blijven zitten.

Het was al even bekend dat de late talkshow van NPO 1 in januari verhuist van 23.00 naar 22.30 uur, waardoor de concurrentie met de talkshow van RTL 4 sowieso al een stuk directer wordt.

De Mol: “Ook dat timeslot gaat naar half elf, dus je krijgt in januari lijnrecht tegenover elkaar op precies dezelfde tijd Eva tegen Jeroen. Ze vechten om dezelfde kijker, dus ik vind het wel heel spannend.

Hij denkt wel dat het een topzet is van RTL om Jinek in huis te halen. “Ik denk dat het voor RTL een heel goede stap is. Ik hoop dat het niet ten koste gaat van Beau, want die moet wel echt de kans krijgen om even in alle rust z’n ding te doen.

Lees ook:
Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst (dinsdag)
Pauw sluit niet uit dat hij Jinek-concurrent wordt (donderdag)

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen