Pauw sluit niet uit dat hij Jinek-concurrent wordt

Jeroen Pauw sluit niet uit dat NPO 1 hem na zijn oktober-november-december-seizoen doorprogrammeert in januari om de concurrentie aan te gaan met de naar RTL 4 overgestapte Eva Jinek. Dat blijkt uit een interview in het AD. Jinek zou eigenlijk in januari weer van start gaan op NPO 1, maar nu wordt dat de maand van haar RTL 4-première. De publieke omroep heeft een gat op te vullen en in Boulevard is gesuggereerd dat ze waarschijnlijk voor een verlenging van Pauw gaan.

Pauw staat daar in elk geval niet afwijzend tegenover. “Daar kan ik nog niks over zeggen, want het zijn kwesties die nog moeten worden besproken. Dat zal de komende weken gebeuren en dan kijken we naar alle opties. Ik vind het ongemakkelijk daar via het AD over te praten“, reageert hij.

De talkshowhost vertelt dat hij al even op de hoogte was van Jineks transfer. “En ja, ik begrijp dat dit ontzettend leuk is. Dit past wel bij het avontuurlijke karakter van Eva.

Pauw begrijpt dat Jinek bij RTL veel meer geld kan pakken. “Natuurlijk zal geld een belangrijke rol spelen. Stel dat jij bij een ander nieuwsmerk voor hetzelfde werk vijf à zes keer meer kan verdienen. Zou je dat niet doen?

Toch lijkt het ook een enorm risico: al jaren flopt werkelijk élke talkshow op de late avond van RTL 4. “Het is een beetje hetzelfde als met rente van de bank. Als je meer rente krijgt, is er meer risico. Dat is met een salaris ook. Een hoger salaris is een groter risico“, zegt hij.

Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het wél gaat lukken”, aldus Pauw, die in het interview ook nog aangeeft zélf niet in de transfersfeer te zitten.

Lees ook: Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst (dinsdag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen