Eva Jinek slikt tranen in: ‘Op naar volgende vijftien jaar!’

Het lukte Eva Jinek gisterenavond maar nét om haar tranen te bedwingen in de allerlaatste uitzending van haar talkshow Jinek op NPO 1. Ze sprak een uitvoerige bedankspeech uit, waarin ze zich zowel richtte tot haar collega’s als de kijkers thuis. “Voordat ik afsluit, wil ik nog even vanaf deze bevoorrechte plek een paar mensen bedanken, namelijk een paar honderd mensen. Nee, dat is een grapje. Jullie mogen best even lachen, hoor, dat is een grapje“, begon de presentatrice met een lach.

Vervolgens nam Jinek haar kijkers mee door haar carrière heen. “Ik heb het over mijn collega’s, de mensen die de afgelopen vijftien jaar bij de publieke omroep naast mij, achter mij en om mij heen hebben gestaan. Te beginnen bij mijn collega’s van het NOS Journaal, waar ik een geweldige journalistieke opleiding heb gekregen. Ik wil ook mijn collega’s van Met Het Oog Op Morgen bedanken, het mooiste radioprogramma ooit en de plek waar ik voor het eerst leerde interviewen.”

Daarna kwam WNL aan bod, waar haar talkshowcarrière begon. “Ik dank ook mijn collega’s bij WNL, die stoere lefgozers die het aandurfden om mij voor het eerst een talkshow te geven. En tot slot mijn collega’s hier bij de KRO-NCRV, de mensen met wie ik de afgelopen jaren van dit programma een succes heb mogen maken. Dit zijn de mensen die mij zo veel geleerd hebben, dit zijn de mensen die het programma hebben grootgemaakt.”

Heel even leek het erop dat Jinek zou breken, maar ze raapte zich bijeen. “Ik ga het redden tot het uit! En ik wil u bedanken voor het kijken, want als u niet had gekeken, dan zaten we hier al helemaal niet.”

Voor alle keren dat u vroeg met mij bent opgestaan en zo laat met mij naar bed bent gegaan, mijn dank is enorm. Dit is geen afscheid, op naar de volgende vijftien jaar, goed weekend en tot januari!

Jinek duikt in januari op aan de andere kant, namelijk bij RTL 4. Die transfer was gisteren voer voor een geestig filmpje van DWDD’s rubriek Lucky TV. Die ziet u onderstaand:

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen