Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst

Het is waarschijnlijk dat Eva Jinek en Jeroen Pauw rechtstreekse concurrenten van elkaar worden, nu Jinek verhuist van NPO 1 naar RTL 4. Dat zeiden Angela de Jong en Ron Vergouwen maandagavond in RTL Boulevard. Jinek zou in januari aan het winterseizoen van haar talkshow beginnen op NPO 1, maar begint dan al op RTL 4. Dat is dus al over dik drie maanden. “Op zo’n korte termijn een compleet nieuw iemand daar neerzetten is natuurlijk geen optie“, aldus De Jong.

Waarschijnlijk gaat Pauw gewoon door in januari, aldus De Jong. “Volgens mij is de beste optie en ook de enige optie dat de NPO op de knieën gaat bij Jeroen Pauw om te vragen of hij alsjeblieft januari tot maart voor zijn rekening wil nemen.

Het zou volgens haar een spannende concurrentiestrijd opleveren. “Ik vind het wel spannend ook. Ik bedoel: Jeroen tegenover Eva is weer eens wat anders dan Jeroen naast Eva. Tegelijkertijd is het ook een duivels dilemma, want wie ga je dan kijken?

Tv-kenner Ron Vergouwen denkt dat De Jong gelijk heeft. “Ik ben door heel Hilversum gaan bellen vandaag en dit is toch wel een scenario wat het meest voor de hand ligt, dat Jeroen in elk geval voorafgaand aan het komend voorjaar de winter ook gaat werken.”

Luuk Ikink: “Dan staat Jeroen dus zometeen tegenover Eva Jinek. Ik kan me voorstellen dat Jeroen Pauw dat misschien wel helemaal niet zo prettig vind.”

Peter R. de Vries: “Ik denk juist van wel. Ik denk dat hij in elk geval zelf zijn show wel langer wil presenteren. Ik spreek hem wel eens af en toe als ik bij hem zit en hij heeft tegen mij ook wel eens uitgesproken als Jinek het de komende week over zou nemen: ‘Jammer, ik zit net in een goede flow, ik had wel graag door willen gaan. Dit evenement komt eraan en die gebeurtenis.‘”

Ron Vergouwen: “Het feit dat ze vriendschappelijk met elkaar omgaan wil niet zeggen dat ze niet willen concurreren.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen