Beau vraagt Pauw: ‘Ga jij rechtstreeks tegenover Jinek?’

Beau van Erven Dorens heeft Jeroen Pauw vanaf aankomende maandag als zijn directe concurrent, maar gisteren zat hij nog gezellig als gast op zijn bank. Pauw zat samen met Loretta Schrijver en Rick Nieman in de studio om het jubileum van RTL Nieuws te vieren. Beau kon er uiteraard niet onderuit om Pauw ook wat te vragen over de veelbesproken overstap van zijn collega Eva Jinek van NPO 1 naar RTL 4. Want staat er nou een tv-oorlog tussen hem en Jinek voor de deur?

Beau zat eerder op de avond in De Wereld Draait Door en daar sprak John de Mol de verwachting uit dat NPO 1 Pauw gaat vragen om ook ná december nog even op de buis te blijven met zijn talkshow Pauw. In januari begint Jinek namelijk op RTL 4. Beau tegen Pauw: “Ga je dat doen? Ben je ervoor gevraagd?

Pauw: “Nee, daar ben ik niet voor gevraagd en ik denk ook… Nou ja, kijk, het is de publieke omroep en dat is allemaal veel ingewikkelder dan het normale leven. Bij de publieke omroep is het zo dat de KRO-NCRV een blokje heeft en BNNVARA een blokje heeft. Het blokje KRO-NCRV begint in januari en dat loopt dan door tot eind maart, dus zij zullen in principe dat vermoedelijk zelf willen vullen.”

Beau: “We zouden eigenlijk een soort NPO 3-kanaal moeten hebben om alleen maar over elkaar te praten. We moeten er even bij stilstaan, ook omdat jij maandag weer begint. Wij zitten dan verdomme tegenover elkaar.”

Pauw: “Jazeker, Beau.”

Beau: “Maar wat doet het met je hart dat zij nu weggaat?

Pauw: “Ik vind het jammer dat ze weggaat. Ik begrijp heel goed dat ze weggaat. Ik begrijp heel goed dat ze weggaat en daar wil ik ook helemaal niks naars over zeggen, maar ik vind het wel jammer dat ze weggaat. Het heeft er ook mee te maken dat wij ontzettend leuk samen een programma hebben gedaan, namelijk Pauw & Jinek. Daar heb ik ontzettend veel plezier aan beleefd en zij ook. Ik weet in elk geval dat dat er niet meer is en dat vind ik jammer.”

Beau terugkomend op de speculaties van John de Mol: “Hij was een beetje aan het stoken, maar het is wat om die twee giganten tegenover elkaar te hebben. Wat komt er uit, denk jij, Rick?

Rick Nieman daarop: “Ik weet het niet, maar ik denk dat het wel een goede kans van slagen heeft. Laten we eerlijk zijn: toen Twan op RTL 4 begon hebben een paar mensen uit de mediawereld elkaar wel gebeld en geappt van: ‘Twan?’ Het was niet de meest voor de hand liggende keuze: zo’n journalist bij een zender als RTL 4, waar je ook lichter vermaak wil hebben. Eva kan echter moeiteloos switchen, dus ik denk dat het – helaas voor de NPO – zomaar een succes kan worden.”

Lees ook:
Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst (dinsdag)
Pauw sluit niet uit dat hij Jinek-concurrent wordt (donderdag)
John de Mol rekent op talkshowoorlog Pauw en Jinek (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen