Beau vraagt Pauw: ‘Ga jij rechtstreeks tegenover Jinek?’

Geplaatst op za 28 sep 2019 om 10:00

Beau van Erven Dorens heeft Jeroen Pauw vanaf aankomende maandag als zijn directe concurrent, maar gisteren zat hij nog gezellig als gast op zijn bank. Pauw zat samen met Loretta Schrijver en Rick Nieman in de studio om het jubileum van RTL Nieuws te vieren. Beau kon er uiteraard niet onderuit om Pauw ook wat te vragen over de veelbesproken overstap van zijn collega Eva Jinek van NPO 1 naar RTL 4. Want staat er nou een tv-oorlog tussen hem en Jinek voor de deur?

Beau zat eerder op de avond in De Wereld Draait Door en daar sprak John de Mol de verwachting uit dat NPO 1 Pauw gaat vragen om ook ná december nog even op de buis te blijven met zijn talkshow Pauw. In januari begint Jinek namelijk op RTL 4. Beau tegen Pauw: “Ga je dat doen? Ben je ervoor gevraagd?

Pauw: “Nee, daar ben ik niet voor gevraagd en ik denk ook… Nou ja, kijk, het is de publieke omroep en dat is allemaal veel ingewikkelder dan het normale leven. Bij de publieke omroep is het zo dat de KRO-NCRV een blokje heeft en BNNVARA een blokje heeft. Het blokje KRO-NCRV begint in januari en dat loopt dan door tot eind maart, dus zij zullen in principe dat vermoedelijk zelf willen vullen.”

Beau: “We zouden eigenlijk een soort NPO 3-kanaal moeten hebben om alleen maar over elkaar te praten. We moeten er even bij stilstaan, ook omdat jij maandag weer begint. Wij zitten dan verdomme tegenover elkaar.”

Pauw: “Jazeker, Beau.”

Beau: “Maar wat doet het met je hart dat zij nu weggaat?

Pauw: “Ik vind het jammer dat ze weggaat. Ik begrijp heel goed dat ze weggaat. Ik begrijp heel goed dat ze weggaat en daar wil ik ook helemaal niks naars over zeggen, maar ik vind het wel jammer dat ze weggaat. Het heeft er ook mee te maken dat wij ontzettend leuk samen een programma hebben gedaan, namelijk Pauw & Jinek. Daar heb ik ontzettend veel plezier aan beleefd en zij ook. Ik weet in elk geval dat dat er niet meer is en dat vind ik jammer.”

Beau terugkomend op de speculaties van John de Mol: “Hij was een beetje aan het stoken, maar het is wat om die twee giganten tegenover elkaar te hebben. Wat komt er uit, denk jij, Rick?

Rick Nieman daarop: “Ik weet het niet, maar ik denk dat het wel een goede kans van slagen heeft. Laten we eerlijk zijn: toen Twan op RTL 4 begon hebben een paar mensen uit de mediawereld elkaar wel gebeld en geappt van: ‘Twan?’ Het was niet de meest voor de hand liggende keuze: zo’n journalist bij een zender als RTL 4, waar je ook lichter vermaak wil hebben. Eva kan echter moeiteloos switchen, dus ik denk dat het – helaas voor de NPO – zomaar een succes kan worden.”

Lees ook:
Waarschijnlijk concurrentiestrijd Eva – Jeroen op komst (dinsdag)
Pauw sluit niet uit dat hij Jinek-concurrent wordt (donderdag)
John de Mol rekent op talkshowoorlog Pauw en Jinek (vandaag)

Foto: RTL
22 Reacties op “Beau vraagt Pauw: ‘Ga jij rechtstreeks tegenover Jinek?’”


 1. Fopspeen Beau

  O wat zijn ze bang bij RTL voor NPO en Talpa

 2. Karel Paardepoot

  Het zijn allemaal kinderen van de duivel.

 3. Curryworst

  Beetje off topic: Was een mooie opmerking van Jeroen Pauw toen Wilfred Genee tijdens een radio-uitzending vroeg of Twan Huys weer terug kan komen op tv en of het eventueel weer een talkshow kon worden.
  Ach, Pauw vind het best als Huys terugkomt maar geen talkshow. Dat kan hij niet.

  Maar laten we wel wezen, Pauw gaat deze slag makkelijk winnen van Jinek. Hij is ten slotte haar leermeester en een talkshow die 2x onderbroken gaat worden door schreeuwerige reclamespotjes wekt irritatie op.
  Ook zijn veel mensen ’s avonds laat toch zendervast en het is maar de vraag of het vaste RTL publiek op wéér een nieuwe talkshow zit te wachten.

 4. Snake Charmer

  “Pauw gaat deze slag makkelijk winnen van Jinek.”

  Vooralsnog staan ze niet tegenover elkaar.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  tv-oorlog?
  Pauw Witteman wint met twee vingers in de neus élke competitie met RTL en Jinek.
  Don’t worry.

 6. robb

  Ik denk dat Jinek dat gaat winnen omdat ze nu ook iets meer kijkers heeft dan Pauw de jongeren kiezen denk ik Jinek , Pauw is de wijze man en Jinek is de flapuit.

 7. Sander

  Beau gisteren gekeken maar het is wel echt slecht. Er zit geen snelheid in. Er worden geen interessante vragen gesteld. En ik geloof ook echt niet dat hij het kan. Zijn andere programma’s vind ik goed maar een talkshow is toch weer anders blijkt maar weer

 8. Henk

  het word dus blijkbaar echt een omroep dingetje dat KRO NCRV hun plek weer opeisen in januari op t late night tijdslot. Zonde, had idd Pauw gewoon van nu tot en met Maart gedaan! In Maart als evt Beau weer begint ook nieuw gezicht

 9. Curryworst

  @Pluk,

  Pauw Witteman?

 10. Henk

  2 Curryworst: heel interessant interview was dat bij BNR. Hij zei ook dat Blue Circle gewoon geen goede producent is voor een late night talk show. Ook daar lag het probleem.

 11. Ron

  Is ook niet handig. De NPO moet gelijk doorpakken vanaf januari en daar Nadia of Fidan programmeren. Klaar.

 12. Curryworst

  @Henk,
  Ik heb slechts de highlights teruggezien bij VI toen het onderwerp Pauw/ Jinek aangestip werd.
  Pauw was daarin behoorlijk openhartig.

 13. Paul

  @Henk: was niets interessants aan, want dat weet iedereen.
  Interessanter was de volkomen kritiekloze benadering van John de Mol door Matthijs van Nieuwkerk in DWDD.
  Hieruit kun je een bepaalde conclusie trekken.

 14. sukkel

  Pauw gaat winnen die is de beste

 15. Nerd

  Pauw blijft heer en meester en ik denk dat Matthijs inderdaad beter bij SBS zou passen! Hij is veel breder inzetbaar dan Jinek…

 16. Gerard

  Als Jinek het voor elkaar krijgt om haar gepraat niet te laten onderbreken door reclame heeft ze een kans.
  Omdat dat natuurlijk niet bestaat, denk ik dat Jinek de zelfde kant opgaat als al de voorgangers. Denk er aan ze heeft een enorme last te dragen nl de beste talkshow van de Nederlandse tv te hebben. Reclame kunnen/zullen dit kapot maken. RTL4 trekt toch (met respect) een ander soort kijker en dat weten ze daar heel goed.

 17. anoniem

  eva toch

  heb je drugs gebruikt

  shaam je

  schaam je,

 18. Anoniem

  Toch heeft Pauw hier een punt waaraan iedereen, inclusief De Mol, voorbijgaat: hoe de publieke omroep werkt. KRO-NCRV zal natuurlijk niet zomaar (zelfs niet tijdelijk) het slot afstaan aan BNNVARA. Alleen als KRO-NCRV niemand zou kunnen vinden, dat uitspreekt, en dat vervolgens bij de NPO-bazen neerlegt, kunnen zij naar Pauw gaan om te kijken of hij zin heeft. Maar ik denk dat KRO-NCRV dit niet laat gebeuren, en ik denk dat Pauw ook wel erg waarde hecht aan zn 3 maanden vakantie telkens.

 19. Wyatt

  Ja zou ook zonde van beide programma’s zijn om ze tegenoverelkaar te zetten.

 20. Erwin

  3 maanden doorbetaalde vakantie, €140.000., per jaar, 6 maanden per jaar niets doen. Het zal Pauw een worst zijn hoe en wat allemaal op welke zender dan ook.

 21. Henk

  Alsof de mening van Rick Nieman ter zake doet….

 22. Bo de onterfde uit Hoorn

  Ik heb hier het schema van Jinek op RTL 4
  22.22 uur reclame
  22.30 uur aanvang Jinek
  22.33 uur reclame
  22.45 uur 2e deel
  23.05 uur reclame
  23.13 uur 3e deel
  23.20 uur reclame
  23.26 tot 23.30 uur laatste deel

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.