Zaak Job Gosschalk vertraagd door emigratie officier

De zaak Job Gosschalk loopt verdere vertraging op, omdat de officier van Justitie die was belast met deze kwestie is geëmigreerd naar Denemarken. Dat heeft een woordvoerder van het OM laten weten aan Shownieuws. Gosschalk kan zich niet meer in ons land vertonen sinds hij bekend staat als vieze casting director, die jonge acteurs er maar al te graag toe bewoog om zich uit te kleden of met zichzelf te spelen. In januari werd hij gehoord over zijn betrokkenheid bij een mogelijk zedendelict.

Acht maanden later is nog steeds niet duidelijk of Gosschalk daarvoor vervolgd gaat worden. Sébas Diekstra, de huisadvocaat van Shownieuws, vindt het gek dat een emigratie van een officier daarvoor de reden zou zijn.

Diekstra zegt: “Als een officier gaat verhuizen naar een ander land, dan zie je dat aankomen. Die moet ontslag nemen. Dat als argument aanvoeren waarom er nog geen vervolgbeslissing is, zeker gelet op het feit dat er niet maar één officier in Nederland is en velen binnen zijn team dat zouden kunnen waarnemen, vind ik echt een invalide argument. Daar kunnen ze zich niet achter verschuilen, vind ik.

Wordt de zaak geseponeerd? “Er moet wettig en overtuigend bewijs zijn. Dan pas zou het Openbaar Ministerie moeten vervolgen, maar dat weten we nu natuurlijk niet. Ze geven eigenlijk aan dat het op een stapel ligt en het opnieuw beoordeeld moet worden door een nieuwe officier, maar dat duurt wel erg lang.”

Hij hoopt dat het OM nu echt met een beslissing komt. “Dat is in het belang van alle partijen. Niet alleen het slachtoffer, maar ook de verdachte.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen