Yung DWDD krijgt nieuw team, schreeuwmeisje blijft

Het team van YUNG DWDD, de jonge presentatoren die voor De Wereld Draait Door op eigen wijze items maken, is vernieuwd. Dat maakte Matthijs van Nieuwkerk gisteren bekend in zijn show. Het Songfestival-schreeuwmeisje Emma Wortelboer mag net als stationslaper Sahil Amar Aïssa blijven, maar ze krijgen drie nieuwe collega’s, waarvan er twee afkomstig zijn van de BNNVARA Academy. Naast Eva Eikhout en Arda Kaya gaat het om journaliste Fatima Warsame.

Het vijftal moet voor de nodige verjonging zorgen in DWDD. “Samen voorzien zij de uitzendingen en website van DWDD van video’s, vaak gelinkt aan de actualiteit, en zoals altijd met hun eigen twist.”

Zowel Kaya als Eikhout (beide 1996) zijn afkomstig van de BNNVARA Academy. Eikhout mist een groot deel van haar armen en benen. “Bij de BNNVARA Academy onderzocht ze onder meer of zij moeder kon zijn, ondanks haar handicap.

Fatima Warsame is níet afkomstig van de tv-opleiding. Zij heeft vijf jaar als producer voor FunX gewerkt, schreef artikelen voor VICE en was verantwoordelijk voor de social media-accounts van de NOS.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen