Angela Groothuizen: ‘Ik verdien geen tonnen bij RTL’

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 10:30

Angela Groothuizen mag dan wel één van de bekendere gezichten zijn van RTL, dat betekent niet dat ze automatisch een megasalaris heeft. Dat zegt de presentatrice in gesprek met de Volkskrant. Groothuizen heeft een mooi salaris, maar het is naar eigen zeggen geen tonnenregen. “Mensen denken altijd dat je tonnen verdient als je bij RTL zit maar dat is niet zo, althans, ik niet“, aldus de tv-ster, die een belangrijk deel van haar tv-inkomen investeert in haar eigen muziek.

De tv-ster financiert haar muziek zelf. “Ik maak vrije kunst. Ik betaal, dus ik bepaal“, zegt ze. “Als je in Nederland van het zingen wil leven kun je een heel goede boterham verdienen, als je maar bereid bent met een tape alle feesten af te lopen. Nou, ik prakkiseer er niet over.

Daarom is Groothuizen blij met haar RTL-inkomen. “Daarom ben ik blij dat ik bij RTL zit, dat geeft je de vastigheid die je als muzikant nooit hebt.

Heel slecht zal ze het overigens niet hebben, want naast haar huis in een dure Amsterdamse buurt heeft ze ook nog een vakantiehuis. “Ik heb ook een heel hoge hypotheek, hoor. Ik heb een schuld bij mijn eigen bv, omdat ik lekker heb geleefd toen de kinderen klein waren. En ik ben kostwinner.”

Haar man eet van haar tv-inkomen. En van twee walletjes. “Rob heeft een heel dierbaar iemand in zijn leven. En dat vind ik prima, want ik heb óver. Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je?

Het Volkskrant-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
18 Reacties op “Angela Groothuizen: ‘Ik verdien geen tonnen bij RTL’”


 1. Erwin

  Bi.

 2. #NPO kijker#

  Klagen helpt, kijk maar naar Beau

 3. roland maasdijk

  €199.000 dus

 4. WEST*

  Het leukste programma van haar ooit was de uitdaging bij de Avro ,
  Ja dat was nog eens leuke televisie !

 5. Herman Hoogsteder

  Als het om je prestaties gaar moet je geld meebrengen.

 6. By

  @West* Dat mocht ze van Harry de Winter alleen presenteren vanwege haar lekkere kont.

 7. Pieterke

  Je verdiend ze misschien wel maar je krijgt ze niet.

 8. Joep

  Je verdiend?

 9. Bobby Eden

  110.000 euro bruto – alstublieft lezertjes

 10. Jan

  Alles wat ze meer krijgt dan een Aldi-cassière is meegenomen…
  Verder niet zeiken dus…

 11. Andreas

  Ach, ze is bijna zestig jaar, die strubbelt met haar derde jeugd vrees ik.

 12. J.de Vries

  Ze moet gewoon van haar vreemdgaande man scheiden,dan is ze binnen.

 13. Dirk

  Mooi interview, lieve vrouw, bevlogen presentatrice en zangeres. Ik kijk graag naar haar.

 14. FlyingLotus

  Als je geen tonnen verdient bij rtl heb je of slecht onderhandeld of je bent het simpelweg niet waard. In het geval van dit geval is het beide.

 15. Kardanaal Aarsengel

  Wat is zij toch een dikke lelijke domme doos, tenminste vind ik

 16. Jan

  Ze heeft haar tijd gehad…

 17. Piepmuis

  Angela heeft zelfkennis. Zij verdiend idd geen tonnen.

 18. Realist

  Ze verdient het misschien niet, maar wat krijgt ze dan van RTL?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.