Angela Groothuizen: ‘Ik verdien geen tonnen bij RTL’

Angela Groothuizen mag dan wel één van de bekendere gezichten zijn van RTL, dat betekent niet dat ze automatisch een megasalaris heeft. Dat zegt de presentatrice in gesprek met de Volkskrant. Groothuizen heeft een mooi salaris, maar het is naar eigen zeggen geen tonnenregen. “Mensen denken altijd dat je tonnen verdient als je bij RTL zit maar dat is niet zo, althans, ik niet“, aldus de tv-ster, die een belangrijk deel van haar tv-inkomen investeert in haar eigen muziek.

De tv-ster financiert haar muziek zelf. “Ik maak vrije kunst. Ik betaal, dus ik bepaal“, zegt ze. “Als je in Nederland van het zingen wil leven kun je een heel goede boterham verdienen, als je maar bereid bent met een tape alle feesten af te lopen. Nou, ik prakkiseer er niet over.

Daarom is Groothuizen blij met haar RTL-inkomen. “Daarom ben ik blij dat ik bij RTL zit, dat geeft je de vastigheid die je als muzikant nooit hebt.

Heel slecht zal ze het overigens niet hebben, want naast haar huis in een dure Amsterdamse buurt heeft ze ook nog een vakantiehuis. “Ik heb ook een heel hoge hypotheek, hoor. Ik heb een schuld bij mijn eigen bv, omdat ik lekker heb geleefd toen de kinderen klein waren. En ik ben kostwinner.”

Haar man eet van haar tv-inkomen. En van twee walletjes. “Rob heeft een heel dierbaar iemand in zijn leven. En dat vind ik prima, want ik heb óver. Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je?

Het Volkskrant-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen