Tweederde kijkers is inmiddels Angela de Jong-moe

Angela de Jong is hard op weg om Peter R. de Vries in te halen als meest geziene gast in radio- en tv-programma’s. Ze benut werkelijk elke mogelijkheid om een beetje airtime te krijgen. Vers terug van vakantie zat ze onder meer al in Jinek, Nooit Meer Slapen, Spraakmakers, The Friday Move en gisteren nog in Beau. En daar komen haar vijf columns per week in het AD en haar optredens in AD’s ochtendshow nog eens bij. Wordt het niet allemaal een beetje héél veel Angela de Jong?

Het lijkt erop dat de kijker nu al Angela de Jong-moe wordt. Op de Mediacourant-poll ‘Angela de Jong treedt te vaak op in de media’, waarop 5.200 mensen hebben gestemd, antwoordt 64 procent: ‘Ja, het is allemaal een beetje too much’.

Ongeveer eenderde is Angela de Jong-fan en ziet de AD-diva het liefst elke dag op televisie. ‘Nee, Angela is een heldin’, antwoordden zij.

Hoe denkt Angela de Jong er zelf over? Wilfred Genee legde het haar voor in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Heb jij het zelf ook niet dat als je jezelf ziet zitten, dat je denkt: o je, daar zit ze weer. Toen ik je vorige week bij Eva Jinek zag zitten, dacht ik: o mijn god, daar zit ze weer. Heb je dat zelf ook niet als je jezelf terugziet?

Angela: “Mezelf terugkijken doe ik zelden tot nooit, want daar hou ik helemaal niet van. Maar ja, weet je Wilfred, wat moet ik dan? De collega’s van andere kranten laten? Dat is onzin. Het AD heeft mij naar voren geschoven om op een serieuze manier over televisie te praten en als ik word uitgenodigd...”

Wilfred: “Je zei toch: ‘De baas vroeg aan mij of ik een bekende Nederlander wilde worden.‘”

Angela: “Hou ja… Nee… De krant wilde heel graag gezichten naar buiten toe hebben en ze hadden het idee serieus met mij aan de slag te gaan toen ik De Slimste Mens had gewonnen.”

Zijn haar tv-ambities ook de reden dat ze 20 kilo is afgevallen? Wilfred: “Was dat ook vanwege de bekendheid die je toen gecreëerd hebt? Is dat voor jou ook belangrijk geweest om er beter uit te zien op tv?”

Angela: “Nee Wilfred, dat was toen ik drie zwangerschappen achter de rug had en dacht: er moet nu echt iets gebeuren.”

Wilfred: “Maar je weet hoe het werkt op tv. Tv maakt zwaarder. Neem je dat mee in je overwegingen?”

Angela: “Nee, ik ben ver voor De Slimste Mens al afgevallen. Maar ik weet dat je heel fijn alle dingetjes uit mijn privéleven continu aan elkaar knoopt en er één groot complot in ziet.”

Wilfred: “Nee, ik zie geen complot, ik vraag aan je of je het belangrijk vindt.”

Het lijkt erop dat Angela de Jong moet waken voor overkill. Nu ze echt elke dag in de krant en in ieder tv-programma klaagt over zo’n beetje alles wat er uit tv-land komt, verliest de AD-diva steeds meer zeggingskracht.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen