Matthijs en John in DWDD: ‘Beau, gooi je bank eruit’

Beau van Erven Dorens kreeg gisteren in de media-uitzending van DWDD het welgemeende advies van Matthijs van Nieuwkerk en John de Mol om de bank van zijn talkshow Beau zo spoedig mogelijk bij het grofvuil te zetten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Er is al sinds de start veel kritiek op de setting van Beau en inmiddels lijkt de presentator zelf ook geen fan meer van zijn desk en bank. Op de vraag of hij ermee verder wil: “Ik wacht nu al te lang met antwoorden natuurlijk.”

Aanvankelijk wilde Beau helemaal niets hebben van een traditionele talkshowtafel. “Ik vroeg me af waarom mensen nou allemaal aan een tafel zitten in Nederland. In het buitenland zit iedereen de hele tijd op een bank of een stoel. Ik kom er nu achter waarom, omdat je eigenlijk een beetje de dynamiek mist. John is natuurlijk de tv-maker die dat het best kan zien (hallo 6 Inside, red.). Je mist een beetje dat je met elkaar kan praten zoals we nu doen.”

Matthijs: “Dan zeg je eigenlijk dat die bank nu op de drempel staat. Die hoef je maar een duwtje te geven en die is weg. Ik zou geen dag wachten. Als jij dynamiek wil in je programma, moet je een tafel nemen denk ik.”

Tafelheer Marc-Marie Huijbregts: “Ik zou hem op Marktplaats zetten, denk ik.”

Vervolgens klom Beau op de tafel van DWDD. “Ik heb die van Eva al opgemeten. Die van Eva is dus 2,50 bij 1,50 meter. Dit is 2,60 bij 2,80, dus dat is al iets groter. Ik vond die van Eva iets te klein. Dit is wel weer wat beter.

John vindt bank ook niets

John de Mol vindt de bank van Beau ook niets: “Laat ik beginnen om te zeggen dat ik Beau eigenlijk best wel goed vind en door alle kritiek raakt dat een beetje ondergesneeuwd. Ik ben het er wel mee eens dat de keuze voor het te kleine bureautje met het te kleine openingetje, waar hij zich elke keer doorheen moet worstelen om een gast te ontvangen, niet best is. Het wordt er een beetje doods van als je alleen maar 1-op-1- of 1-op-2-gesprekken voert en dat is jammer. Ik moet zeggen dat ik het inhoudelijk wel goed vind.”

Matthijs: “Ik ben het er helemaal mee eens en wat er gebeurt als je minder cijfers hebt dan de concurrentie, dat sommige gasten van de dag de grootste etalage zoeken.”

‘Jullie dirigeren mij naar het graf!’

Beau: “Voordat jullie mij naar het graf dirigeren… Ik wil heel even vooropstellen dat wij het echt naar ons zin hebben. Ik heb daar gesprekken gevoerd die ik bij jou niet gezien heb en bij Eva en Pauw ook niet. Dat is omdat er iets anders is, namelijk dat er een andere man is en die doet het op een andere manier. Ik denk wel dat ik dat voor me heb; ik ben mezelf. Ik ben het wel met je eens dat het lastig is met zo’n bank en zo’n bureautje. De kijker denkt: ‘Wat is dit?’ En dan heb je mijn ambitie om iets anders te gaan doen.”

Matthijs prijst de realiteitszin van Beau: “Je keert na een maand terug naar een gezonder besef van: misschien heb ik wel een tafel nodig.”

‘Auto heeft ook vier wielen’

Marc-Marie vindt een tafel ook de enige optie: “Ja, maar elke auto heeft ook vier wielen, omdat we erachter zijn gekomen dat dat het makkelijkste is.”

Beau kijkt het nog even aan: “Gisteren hadden we drie of vier man op de bank en dan zie je ineens dat het helemaal ontstaat en het helemaal losgaat.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen