SBS 6 zet Hart van Nederland nog niet bij grofvuil

Er gaan al geruime tijd geruchten over de toekomst van Hart van Nederland. Na het lozen van Piet Paulusma lijkt geen enkele vaste waarde meer heilig, maar de zender gaat wél door met de nieuwsrubriek. Sterker nog: volgens SBS 6 zit er nog veel meer potentie in dit merk. “Een onderzoek wees uit dat een vrij grote groep interesse heeft in Hart van Nederland en Shownieuws, maar nog niet kijkt. Er zit dus nog veel potentie in“, zegt Paul Römer, de nieuwe radio- en tv-baas van Talpa, in AD.

Wel gaat Hart op de schop. “Wij gaan kijken naar de vormgeving, het decor en de leader én investeren in onze digitale omgevingen. Wij willen op sites en apps een 24 uursaanwezigheid hebben.”

Er moet dus een goede Hart-app komen. “Dat is wat je tegenwoordig moet doen om de burger optimaal te bedienen. Daarnaast onderzoeken we wat we nog meer met nieuws kunnen doen.

Tegenwoordig is ook het ANP eigendom van De Mol. Er wordt weleens gesuggereerd dat er nu een ANP-nieuwsblok op SBS 6 gaat komen. “Wij hoeven niet te doen wat anderen al doen“, zegt Römer daar echter over.

Even terug naar Hart. Enige tijd geleden bevestigde SBS 6 dat er nieuwe presentatoren getest worden. Hoe zit het daar nu mee? “Wij houden alles tegen het licht en kijken daarbij ook naar de presentatie.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen