SBS 6 zet Hart van Nederland nog niet bij grofvuil

Geplaatst op ma 26 aug 2019 om 11:00

Er gaan al geruime tijd geruchten over de toekomst van Hart van Nederland. Na het lozen van Piet Paulusma lijkt geen enkele vaste waarde meer heilig, maar de zender gaat wél door met de nieuwsrubriek. Sterker nog: volgens SBS 6 zit er nog veel meer potentie in dit merk. “Een onderzoek wees uit dat een vrij grote groep interesse heeft in Hart van Nederland en Shownieuws, maar nog niet kijkt. Er zit dus nog veel potentie in“, zegt Paul Römer, de nieuwe radio- en tv-baas van Talpa, in AD.

Wel gaat Hart op de schop. “Wij gaan kijken naar de vormgeving, het decor en de leader én investeren in onze digitale omgevingen. Wij willen op sites en apps een 24 uursaanwezigheid hebben.”

Er moet dus een goede Hart-app komen. “Dat is wat je tegenwoordig moet doen om de burger optimaal te bedienen. Daarnaast onderzoeken we wat we nog meer met nieuws kunnen doen.

Tegenwoordig is ook het ANP eigendom van De Mol. Er wordt weleens gesuggereerd dat er nu een ANP-nieuwsblok op SBS 6 gaat komen. “Wij hoeven niet te doen wat anderen al doen“, zegt Römer daar echter over.

Even terug naar Hart. Enige tijd geleden bevestigde SBS 6 dat er nieuwe presentatoren getest worden. Hoe zit het daar nu mee? “Wij houden alles tegen het licht en kijken daarbij ook naar de presentatie.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
SBS 6 test nieuwe presentatoren voor Hart van NL (9 juli)
Hart-Selma: ‘Misschien vervangt John ons door jong’ (6 augustus)

Foto: SBS
31 Reacties op “SBS 6 zet Hart van Nederland nog niet bij grofvuil”


 1. Ron

  Moge duidelijk zijn dat HvNL op de schop gaat en het wat ‘newsy’ wordt dan dat het al is met ook ander nieuws ‘verzorgt door het ANP’ (legendarische woorden…).

 2. RaymondVL

  Hart van Nederland is een stabiele pilaar binnen SBS6. Er is altijd wel interesse in het wel en wee in en om de camping.

 3. [MikE]

  Eerste!

 4. Ad Visser

  Het is weer veel ketelmuziek bij SBS. Bescheidenheid is nóg niet zichtbaar in gedrag. Ook al zegt men dit met de mond te willen….

 5. Zonder Naam

  “Wij houden alles tegen het licht en kijken daarbij ook naar de presentatie.” Ik zou maar alvast toekomstplannen maken als ik tot het wat oudere deel van de Hart Van Nederland-presentatrices zou behoren (die paar die rond de 40 zijn, houden ze misschien nog).

 6. Job

  Quote: Wel gaat Hart op de schop

  NEE, niet doen, dan kun je t net zo goed schrappen!

 7. Sky

  Ik heb al vaker geroepen: verplaats HvNL naar NET5. Of wellicht een editie op SBS6 en een een editie op NET5. Dat geef deze zender veel meer urgentie.

 8. Bep

  Het zou ook stom zijn.Dan wordt er zelfs om 22.30 niet meer naar SBS gezapt.Stabiele factor.

 9. Snake Charmer

  Dit is het enige scorende programma van SBS6 als dit wegvalt gaat hun dagelijkse marktaandeel zwaar omlaag.

 10. Paolo

  Lachen dit. Zie SKO iedere dag, HVN scoort nu juist nog WEL.

 11. LucasVD

  Decors van Hart en Show zijn zeer gedateerd, goed dat ze daar wat aan gaan doen. Maar inhoudelijke wijzigingen zijn af te raden, dat hebben ze in 2012 ook geprobeerd en dat was desastreus voor de kijkcijfers. Overigens zal de vroege Shownieuws ook wel weer terugkeren. De 19:00-uitzending van Hart duurt nu een halfuur, dat is veel te lang.

 12. wc eend ..........

  “Een onderzoek wees uit dat een vrij grote groep interesse heeft in Hart van Nederland en Shownieuws, maar nog niet kijkt. Er zit dus nog veel potentie in“

  Wie verzint deze onzinnigheid. Dit is een onderzoek wat een gewenst resultaat laat zien niet een realistische blik in de toekomst.

  Droevige marketing van een zinkend schip.

 13. Bart

  @Ron Als dat gewone nieuws er maar komt. Apart of in Hart van Nederland maakt niet uit. Het hoort op je hoofdzender. Overigens had jij het ook niet bij het rechte eind want jij zei dat er vroeg Hart van Nederland zou komen en laat het gewone (ANP) Nieuws.

 14. FlyingLotus

  Groot dilemma: camping TV hangt samen met grootste deel van interesse van NL’se bevolking. Of ga je je zender upgraden naar meer welvaartspubliek en kap je met die hersenloze sjizzel.

  Respect voor John de Mol, eindeloos groot respect zelfs.

 15. Ron

  @B-art: heb ik helemaal nergens geschreven.

 16. Henk

  In 2012 een gloednieuw decor, maar dat werd allemaal heel snel teruggedraaid

  https://www.youtube.com/watch?v=sy8eU1LC49Y

 17. Bart

  @Ron Niet in die bewoordingen maar het kwam er wel op neer.

 18. Ron

  Dan heb je het verkeerd begrepen of het wat was weer een of ander kloon.

 19. Danny

  ok bijzonder…..De paspoppen van Shownieuws vinden alles van SBS geweldig en gaan zeker alles kijken. Is dat jullie al eens opgevallen??

 20. Robert

  Even wat anders, zit er geen styliste of zo meer bij Shownieuws, weet niet wat Leonie had gedaan, maar die kwam volgens mij net uit de bosjes vandaan.
  Als dit nu in de mode is heb ik niks gezegd natuurlijk.

 21. Zonder Naam

  @Danny – Dat moeten ze zeggen van John De Mol. Misschien kijken ze thuis wel hele verantwoorde Netflix-series en Vpro-docu’s (opvallend genoeg zijn al die Shownieuws-hosts behoorlijk opgeleid).

 22. Bart

  @Ron Ik heb het goed begrepen en jij was het. Het is niet erg om soms je ongelijk toe te geven hoor. Doe ik ook wel een eens. Helemaal niets mis mee.

 23. Ron

  @B-art: dan heb je het maar goed begrepen, maar ik was het niet vriendelijke vriend.

 24. Rietlandpony

  Ik zou die Shownieuws-deskundigen wel eens wat meer vanuit zichzelf horen praten. Dat lijkt me ook hun taak. Nu staan ze er meer als medepresentatoren dingen te vertellen die de presentator/trice ook wel kan opdreunen. Ze hebben daar een heel zootje hoofdredacteuren staan maar ik krijg toch weinig mee van hun visie op bepaalde dingen. Jammer, daar ligt nog wel een kans.

 25. Lau

  @Henk; Dat decor was inderdaad ook wel over de top. Verschrikkelijk, die stroomschokken door die buizen. Dat lange scherm vond ik overigens wel mooi, evenals de vormgeving. Vervolgens zijn ze weer teruggegaan naar een oudbollig decor. Als ze daar nu tussenin gaan zitten is het prima!
  Voeg een mannelijke nieuwslezer toe en laat de dames ook eens het land ingaan voor een item.

 26. Lau

  Kortom; volgens dit artikel dus geen nieuws/journaal op SBS6?!

 27. Ron

  @Lau: nope. Alleen een aanpassing van HvNL.

 28. ano@niem.nl

  Er komt dus gewoon wel een nieuwsuitzending maar ze blijven het Hart van Nederland noemen. Slechte keuze.

 29. Bart

  @ano@niem.nl Ik vind het wel een goede keuze.
  @Ron Je was het wel!

 30. Ron

  @B-art: welles nietes.

 31. Bart

  @Ron ja klopt!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.