Eva Jinek bevestigt: ‘Ik ben in gesprek met RTL’

Eva Jinek bevestigt de geruchten die nu al een tijdje rondzingen. Ze is inderdaad in gesprek met RTL over haar toekomst. Dat zegt ze in de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt. Wél ontkracht Jinek het gerucht dat ze samen met Jeroen Pauw zou overstappen naar RTL 4. “Ik weet niet waar dat gerucht vandaan komt, maar het is niet waar. Ik spreek overigens altijd alleen voor mezelf. Wat wel waar is, is dat ik met meerdere partijen praat, ook met RTL.

Jinek beweert echter dat het praten met RTL geen nieuws is. “Dat heb ik altijd al gedaan, mijn hele loopbaan. Er zijn maar een paar plekken waar je het werk van talkshowhost kan doen en als een andere partij mij vraagt om koffie te drinken, dan doe ik dat. Daar ben ik ook altijd eerlijk over geweest.”

De ambitie van Jinek reikt ver. “Ik wil scherp blijven, mezelf ontwikkelen, waakzaam zijn, anders glipt het uit mijn vingers. Wat voor mij op dit moment een belangrijk punt is, is het tijdstip van mijn talkshow. Als ik om half twee ’s nachts thuiskom van mijn werk, heb ik geen enkele aanspraak en moet ik op mijn tenen door het huis sluipen om niemand wakker te maken.

Is het DWDD-slot iets voor haar, nu het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk bij de NPO lijkt te naderen? “Ik ben wel heel erg gehecht aan late night. Ik heb graag politici aan tafel, hou van de actuele component. Om 7 uur ’s avonds zijn veel van die hoofdrolspelers nog gewoon aan het werk. DWDD is gewoon een heel ander soort programma.

Wordt het dan toch half elf bij RTL 4? “Ik ben me nu aan het oriënteren, dus zo uitgekristaliseerd als jij het nu zegt, is het voor mij nog niet. Maar ik verwacht ergens wel dat het gaat lukken dat mijn talkshow naar half 11 gaat, en dat zou voor mij al heel veel schelen.

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk overweegt einde DWDD in 2020 (hierna)

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen