Peter R. verklaart stroeve interviews Igmar en Wilfred

Geplaatst op do 11 jul 2019 om 11:55

Peter R. de Vries heeft een dozijn ongemakkelijke tv-interviews op zijn naam staan. Hij kreeg het recentelijk aan de stok met Wilfred Genee in zijn talkshow op Veronica, maar ruim een half jaar geleden deed hij zwaar geërgerd mee aan de YouTube-serie Rumag Roulette van Igmar Felicia. Toevallig was Felicia vrijdag de sidekick van Genee in zijn radioshow The Friday Move op BNR en daarin was De Vries te gast. Met z’n drieën blikten ze terug op die twee stroef verlopen interviews.

Om te beginnen met Rumag Roulette. De Vries liet zich in een fabriekshal interviewen door Felicia, maar had er al vanaf de eerste seconde zichtbaar geen zin in. Toen er een stelling voorbijkwam dat De Vries wel érg vaak op tv is, raakte dat een gevoelige snaar bij de misdaadjournalist.

De Vries blikt terug: “De omstandigheden waren heel slecht. Ik had al gezegd dat het voor mij niet zo hoefde. Mensen denken altijd dat ik sta te springen om aan programma’s mee te werken. Dat is helemaal niet zo. Zij hebben moeten bidden en smeken of ik alsjeblieft wilde komen en waar ik dan inderdaad wel narrig van kan worden, is dat als je dan komt, dat mensen gaan vragen: ‘Waarom zit je altijd in programma’s?’ Dat deed hij ook. Dat vond ik wel een hypocriete gang van zaken, ja.”

Het was verschrikkelijk koud op de opnamelocatie, aldus De Vries. “Het was een íjskoude fabriekshal waar we zaten. Het was niet normaal. Er was geen verwarming, niks. Je zat te klappertanden. Op een gegeven moment denk ik wel: wat doe ik hier? Ik vond de vraagstelling ook niks.”

De misdaadjournalist was ook snel weer weg. “Ik dacht meer: hup, klaar, dat hebben we weer gehad. Ik heb het gedaan om iemand een lol te doen. Ik meen dat het Humberto was die mij over haalde en mij zei: ‘Peter, zou je het willen doen?’ Ik heb vaak bij Humberto in het programma gezeten en dacht: ik doe Humberto een lol.”

Hendriks & Genee

Hetzelfde gebeurde onlangs bij Café Hendriks & Genee, aldus De Vries. “Verleden week ging het ook zo bij jou. Ik dacht: op zondagavond heb ik nog wel wat anders te doen, maar ach, voor Wilfred doe ik het wel. En vervolgens word je afgezeken tot en met.”

Om te beginnen hield jij je niet aan de afspraak waarvoor ik was uitgenodigd en had je de neiging om heel erg te laten merken dat je de knipselmap had gelezen over mijn leven. Je kwam met allerlei voorvallen uit een heel ver verleden, waarvan ik dacht: waar wil die in hémelsnaam naartoe? Toen nam bij jou volgens mij de druk erg toe en ging je steeds meer praten. Je vergat eigenlijk vragen te stellen en daardoor werd het een heel rommelig interview.”

Lees ook:
Peter R. de Vries weer eens met ongemakkelijk interview (16 november 2018)
Peter R. de Vries: ‘Wilfred Genee is altijd uit op relletje’ (3 juli)

Foto: YouTube
13 Reacties op “Peter R. verklaart stroeve interviews Igmar en Wilfred”


 1. Rotkop

  Als het maar betaald dan komt dat stuk
  verdriet wel ,BN ers die elkaar interviewen
  en dan daarna elkaar weer interviewen over
  dat interview ,wat een triest aandachtsziek
  zooitje is het toch ,een bord voor de kop!
  nu maar hopen dat die hypocriete de Vries
  maar snel uit de running zal zijn.🏁

 2. Minder of Mirjam

  Igmar kan dus ook niks. Weg bij slam, weg bij Q, mislukt rumag interview, geen sidekick te vinden bij 538.

 3. Suze

  Interesseert me dus helemaal niks.

 4. man pan

  Was bizar slecht interview van Genee, hij sprong van hak op te tak, niets bleef hangen na gesprek.

 5. Kird

  Peter R

  Krijgt een interview om zijn andere interview uit te leggen

  Knkr toch eens op van tv nazale monotome bloe dzuiger
  Iedereen is je spuu gzat

 6. Brimstig

  Genee bakte er inderdaad weinig van in dat interview. Ik kan me voorstellen dat je dan als De Vries zijnde liever wat anders gaat doen op je zondagavond.

 7. Nevik

  Dus Peterrr deed het uit de goedheid van zijn hart? Flikkerrr toch op. Enge zelfingenomen man.

 8. Dij Enkletser

  De MC maakt een stukje over een Interview over een Interview !!
  En daar reageer ik weer op.

  Is soort van Droste-effect, Haha,…

 9. Coret

  Ten eerste dot hij het voor geld,maar hij hoeft voor mij nooit meer op de tv ook al gaat het bij hem niet om geld ,je word ziek van die monotone. Betweter wat een nare enge man.

 10. Mark l.

  Aan wie zouden al die stroeve interviews liggen? Aan al die interviewers of aan Peter R.?

 11. Barry Atsma

  Redelijk verhaal

 12. Gerard

  Ach die Petertje de Vries heeft nog een dikkere plaat voor zijn kop dan een olifant voor zijn knieën heeft. Hij vind zich nu eenmaal zo belangrijk.
  Erg jammer dat hij zich zelf altijd zo voor lul.
  Gewoon overschakelen die tv en snel dat zeurmannetje maar weer vergeten.

  Iedereen is die man zat, dat blijkt ook wel als die zeur probeert met een eigen progamma te komen

 13. Ben

  Er is in ieder geval een iemand die in petertje nobody geloofd…..
  Voor de rest na zijn schaamteloze uitventen van nathalie holloway ben ik gestopt om ook nog maar iets (met terugwerkende kracht) te geloven van deze engnek………
  Zijn motto : als je maar betaalt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.