Peter R. verklaart stroeve interviews Igmar en Wilfred

Peter R. de Vries heeft een dozijn ongemakkelijke tv-interviews op zijn naam staan. Hij kreeg het recentelijk aan de stok met Wilfred Genee in zijn talkshow op Veronica, maar ruim een half jaar geleden deed hij zwaar geërgerd mee aan de YouTube-serie Rumag Roulette van Igmar Felicia. Toevallig was Felicia vrijdag de sidekick van Genee in zijn radioshow The Friday Move op BNR en daarin was De Vries te gast. Met z’n drieën blikten ze terug op die twee stroef verlopen interviews.

Om te beginnen met Rumag Roulette. De Vries liet zich in een fabriekshal interviewen door Felicia, maar had er al vanaf de eerste seconde zichtbaar geen zin in. Toen er een stelling voorbijkwam dat De Vries wel érg vaak op tv is, raakte dat een gevoelige snaar bij de misdaadjournalist.

De Vries blikt terug: “De omstandigheden waren heel slecht. Ik had al gezegd dat het voor mij niet zo hoefde. Mensen denken altijd dat ik sta te springen om aan programma’s mee te werken. Dat is helemaal niet zo. Zij hebben moeten bidden en smeken of ik alsjeblieft wilde komen en waar ik dan inderdaad wel narrig van kan worden, is dat als je dan komt, dat mensen gaan vragen: ‘Waarom zit je altijd in programma’s?’ Dat deed hij ook. Dat vond ik wel een hypocriete gang van zaken, ja.”

Het was verschrikkelijk koud op de opnamelocatie, aldus De Vries. “Het was een íjskoude fabriekshal waar we zaten. Het was niet normaal. Er was geen verwarming, niks. Je zat te klappertanden. Op een gegeven moment denk ik wel: wat doe ik hier? Ik vond de vraagstelling ook niks.”

De misdaadjournalist was ook snel weer weg. “Ik dacht meer: hup, klaar, dat hebben we weer gehad. Ik heb het gedaan om iemand een lol te doen. Ik meen dat het Humberto was die mij over haalde en mij zei: ‘Peter, zou je het willen doen?’ Ik heb vaak bij Humberto in het programma gezeten en dacht: ik doe Humberto een lol.”

Hendriks & Genee

Hetzelfde gebeurde onlangs bij Café Hendriks & Genee, aldus De Vries. “Verleden week ging het ook zo bij jou. Ik dacht: op zondagavond heb ik nog wel wat anders te doen, maar ach, voor Wilfred doe ik het wel. En vervolgens word je afgezeken tot en met.”

Om te beginnen hield jij je niet aan de afspraak waarvoor ik was uitgenodigd en had je de neiging om heel erg te laten merken dat je de knipselmap had gelezen over mijn leven. Je kwam met allerlei voorvallen uit een heel ver verleden, waarvan ik dacht: waar wil die in hémelsnaam naartoe? Toen nam bij jou volgens mij de druk erg toe en ging je steeds meer praten. Je vergat eigenlijk vragen te stellen en daardoor werd het een heel rommelig interview.”

Lees ook:
Peter R. de Vries weer eens met ongemakkelijk interview (16 november 2018)
Peter R. de Vries: ‘Wilfred Genee is altijd uit op relletje’ (3 juli)

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen