Na Gordon, Giel en Johnny is Ali B volgende ‘roastee’

Na Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol is dit jaar Ali B de officiële Comedy Central Roastee. Hij wordt op dinsdag 17 december geroast door collega’s uit het vak. Dat heeft de comedyzender vandaag laten weten. Comedy Central-baas Maurice Hols heeft bewust voor Ali B gekozen. “Wij hadden ons geen betere kandidaat dan Ali B kunnen wensen voor dit jaar. Iedereen kent Ali, hij wordt gerespecteerd in zijn vak, maar is niet bij iedereen even geliefd en dat is het perfecte profiel.

Daarnaast omarmt hij zelfspot, weet Hols. “En heeft hij vorig jaar op de loper bij The Roast of Johnny de Mol nog geroepen dat je alles over hem mag zeggen mocht hij geroast worden. Hij mag zijn borst nat gaan maken.

Comedy Central heeft de internationale roast-traditie van het merk vier jaar geleden naar Nederland gehaald en daarmee het roasten op de kaart gezet. “Genomineerd worden voor The Comedy Central Roast is voorbehouden aan een select gezelschap en de Comedy Central Roastee moet een bewezen staat van dienst hebben in zijn of haar vakgebied; Ali B past perfect in dit plaatje.

Peter Pannekoek, die ieder jaar zijn opwachting maakt bij The Roast, zegt: “Ali B? Nog nooit van gehoord. Is het een rapper, tv-presentator, jury-lid, cabaretier of platenlabelbaas?

Ali B zelf laat weten: “Ik ben al jaren fan van The Roast. Voorwaarde voor mij om mee te doen, was dat het niet scherp en hard genoeg kan. Toen dat werd toegezegd, zei ik gelijk ja!

Wie er plaatsneemt in het Roast-panel wordt na de zomer bekend gemaakt.

Foto: Persbericht Comedy Central

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen