Peter R. de Vries: ‘Wilfred Genee is altijd uit op relletje’

Peter R. de Vries vindt dat Wilfred Genee altijd uit is op een relletje. Daardoor is zijn interview met hem afgelopen zondag in Café Hendriks & Genee ook mislukt. Dat zei de misdaadjournalist dinsdagavond in RTL Boulevard. Genee zorgde weliswaar voor een lekker pijnlijk tv-interview, maar was niet zo scherp als hij normaal gesproken is. “Ik vind dat Wilfred zich een beetje in de eigen voet heeft geschoten. We kennen hem natuurlijk een beetje: hij is belust op een relletje.”

De Vries werd onder meer geconfronteerd met zijn dubbele pet in Boulevard. “Hij had me ergens anders voor uitgenodigd, maar kan dan toch de neiging niet onderdrukken om tijdens de show te laten merken dat hij de knipselmap van de afgelopen dertig jaar heel goed heeft gelezen en wil je dan over de hoofden van kijkers heen confronteren met wat dingetjes van twintig jaar geleden. Dan ontspoort zo’n gesprek eigenlijk.”

Er zat geen lijn in het interview, meent De Vries. “Ik vond het een heel raar, gek gesprek en dacht: waar wil je nou naartoe en wat is je bedoeling nou eigenlijk? Ik was er eerlijk gezegd ook een beetje gekomen, omdat we elkaar best goed kennen en ik werd gevraagd op zondagavond, dus ik dacht: nou, oké, doe ik, Wilfred. Dan gaat hij er zo in.”

Toch is hij niet boos. “Ik vind het ook niet erg. Iedereen mag mij keihard aanpakken en alles vragen. Daar deins ik helemaal niet voor terug, maar de manier waarop hij het deed was heel rommelig en onjournalistiek, vond ik.”

Gaat hij Genee nu boycotten? “Ik zit vrijdag geloof ik alweer bij hem in zijn radioshow. Dat was een afspraak die al stond en die gaat ook gewoon door, hoor.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen