‘Het sterft daar van de homo’s, bij de EO’

Henny Huisman moet er niet aan denken om ooit weer aan de slag te gaan bij de EO, waar hij jarenlang het succesvolle Korenslag presenteerde. Dat geeft de voormalig tv-ster aan in gesprek met de Story. Het is een verschrikkelijke omroep, vindt Huisman. Hij ergert zich er vooral aan hoe directeur Arjanscheve schaatsLock en zijn kornuiten omgaan met homoseksualiteit. “Bij de EO vind ik ze hypocriet. Het sterft daar van de homo’s, bij de EO, waarom mag je het dan niet zijn?

Het waren lastige mensen, aldus Huisman. “Ik had een mooie tv-serie maar dan moest ik het hebben over de Here Jezus, terwijl ik altijd Onze Lieve Heer zeg. Wat is daar nou fout aan?

Bij Korenslag bemoeide de EO zich ook overal mee, stelt hij. “Dan had je een koor dat heette Just for Him, dan zeiden ze: Je moet vragen waarom het zo heet. Ja hallo, ik ben niet achterlijk. Bij Him met een hoofdletter snap je toch dat dat de Here Jezus is? Maar nee, ik móést het vragen.

De presentator had ook een keer opnames in Volendam, bij een echtpaar dat familie had verloren bij de grote cafébrand daar. “Die mensen verweten God niks. Ongelooflijk. Toen zei ik: Zullen we dan met z’n allen een weesgegroetje doen, dat biedt troost. Mocht niet van de EO, daar waren ze niet van.”

Het was een katholiek gezin met een pastoor en ik erbij, een katholieke jongen. Ik werd gek. Wat is daar nou mis mee?

Bij de EO werken was een grote vergissing, besluit hij. “Achteraf zei Joop van den Ende dat hij die samenwerking met de EO nooit had gedaan. Het had te veel stuk gemaakt, vond hij.”

Het Story-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen