BNNVARA: ‘Dave-gesprek had nooit op radio gemogen’

Geplaatst op do 25 jul 2019 om 11:40

BNNVARA betreurt dat Timur Perlin twee weken geleden het veelbesproken telefoongesprek met de boze luisteraar Dave heeft uitgezonden. Het had nooit mogen gebeuren. Dat zegt een woordvoerder van de omroep tegen GeenStijl. Dave heeft contact opgenomen met GeenStijl en op verzoek uitgebreid verslag gedaan van zijn ervaringen met Perlin en zijn NPO Radio 2. Daaruit blijkt dat hem nooit om toestemming is gevraagd om het gesprek uit te zenden op de nationale radio.

Dave is getergd. “Dat gesprek werd ten eerste stiekem opgenomen. Daarenboven bleek er in te zijn geknipt toen het werd uitgezonden, en werd het ook uitgezonden zonder mijn medeweten en toestemming, wat een misdrijf inhoudt onder de Nederlandse Privacy-wetgeving.

Het is precies de reden waarom BNNVARA zo zweeg over dit voorval, meent Dave. “Het is mogelijk de reden waarom de VARA zich in stilzwijgen hult, nooit excuses heeft aangeboden, en ook social-posts heeft verwijderd.

BNNVARA geeft toe dat Dave gelijk heeft. “Er is in het fragment geknipt, zoals altijd. Over dat gesprek is uitvoerig nagesproken met Timur en Radio 2. We beschouwen dat als een volkomen verkeerd uitgepakt item, waarvoor Timur inmiddels blijk van spijt heeft gegeven. Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf“, aldus de omroep.

Er is voor uitzending van het gesprek geprobeerd contact op te nemen met Dave, maar dat is niet gelukt. Het item had alleen al daarom niet uitgezonden moeten worden.”

Het GeenStijl-artikel ‘Radio 2 zond verknipt EIKEL!!!-gesprek Timur Perlin uit zonder toestemming van luisteraar Dave’ met daarin het verslag van luisteraar Dave kunt u hier lezen.

Lees ook:
Volkskrant vindt ‘nare man’ Timur Perlin mediaflop (12 juli)
BNNVARA roept ontspoorde dj Timur Perlin op matje (13 juli)

Overigens is Perlin al op ludieke wijze door het stof gegaan in zijn eigen radioshow:

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “BNNVARA: ‘Dave-gesprek had nooit op radio gemogen’”


 1. Sjaak

  Typische V ARA reactie, niets geleerd van de Ex ota affaire. Nog steeds mensen onterecht beschuldigen en dan eerst kijken of je het met negeren kunt oplossen. De M van D am methode wordt nog steeds gehanteerd. Snap niet dat er nog mensen lid zijn van de V ARA, zeg vandaag je lid maatschap op.

 2. Sjaak

  Typische VARA reactie, niets geleerd van de Ex ota affaire. Nog steeds mensen onterecht beschuldigen en dan eerst kijken of je het met negeren kunt oplossen.

 3. Sjaak

  Typische VARA reactie, niets geleerd van de Exota affaire.

 4. Sjaak

  Typische VARA reactie, niets geleerd van de Exota affaire. Nog steeds mensen on terecht be-schuldigen en dan eerst kijken of je het met negeren kunt oplossen. De Marcel van Dam methode wordt nog steeds gehanteerd. Snap niet dat er nog mensen lid zijn van de VARA, zeg vandaag je lid maatschap op.

 5. Sjaak

  Typische V ARA reactie, niets geleerd van de Ex ota affaire. Nog steeds mensen onterecht beschuldigen. De M van D am methode wordt nog steeds gehanteerd. Snap niet dat er nog mensen lid zijn van de V ARA, zeg vandaag je lid maatschap op.

 6. Dorian

  Haha Sjaak, mooie poging om de verboden lettercombinaties te omzeilen.
  En wat het topic betreft: typisch VARA: gemeen en hypocriet.
  Het zinnetje: ‘hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn’ is een belachelijk excuus. Zo kun je meest afgrijselijke misdaden ook goedpraten. Stalin heeft laten zien op alle vlakken een mens te zijn.

 7. ik ook

  Geroyeerde FvD-senator Henk Otten doet aangifte tegen Baudet vanwege smaad.
  Volgens Otten houdt Forum de cijfers geheim omdat anders zou blijken dat partij prominent Rob Rooken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam 450.000 euro aan de campagne heeft uitgegeven. Forum haalde bij die verkiezingen 3 zetels.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4792561/thierry-baudet-henk-otten-fvd-forum-voor-democratie-geroyeerd

 8. jan

  Als je naar de Staatszender luistert, dan ben je bij voorbaat al sneu.

 9. Peanut

  Nou Sjaak, lukt het een beetje met posten?

 10. Ben Zine

  Sjaak is de sjaak. Overigens ben ik voor om Timur ogenblikkelijk van de radio te halen en een enkeltje zuidpool te geven voor niet bewezen diensten. Hopelijk Rob en Carolien er a.s. maandag weer.

 11. 123

  En laat nou net PowNed/GeenStijl de omroep te zijn die dit maar wat graag maar naar buiten brengt. Net als de Telegraaf: alles om te overleven. Volgens mij doen ze daar zo’n beetje álles om nieuwe leden te werven.

  Neemt niet weg dat Timur Perlin/de omroep dit natuurlijk nooit had moeten/mogen doen, en ik denk dat iedereen dat wel zal vinden. Een nieuw contact + excuses aan die Dave lijkt mij meer dan gepast.

 12. Femke

  Framen, racisme roepen en slachtoffer spelen…. de drie steunpilaren van de VARA.

 13. Vara Radio

  Framen .. doen we.
  Racisme bij alles roepen….. doen we…
  Slachtoffer spelen….. doen we……….
  Zheikradio maken… doen we……..
  ja daar selecteren we medewerkers op.

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ja echt waar. Zo bleek maar weer dat de bovenste beste Dave een betere radio dj zou kunnen worden dat dat sneue gebroed waar die Timur uit voortkomt.
  Wat een verhaal. Verliezers en domme excuustruusjes.. ze moeten zich deerlijk gaan schamen en die Timur op de keien smijten. Zo’n kansloze druiloor hoort bij de lokale omroep van Schilverdam een baantje te krijgen. Kansloze. Druiloor.

 15. CreaBea

  Je ziet in zijn ogen dat hij niet betrouwbaar is. Net een doorgefokte hond.

 16. Umfufu

  Timur dacht door Dave te bellen en voor het blok te zetten, een komisch item te maken, denkende dat hij Dave de baas zou zijn. Dave draait de rollen om en Timor gaat vol op het orgel.
  Wat een sukkel dat hij het toch uitzond.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.