BNNVARA: ‘Dave-gesprek had nooit op radio gemogen’

BNNVARA betreurt dat Timur Perlin twee weken geleden het veelbesproken telefoongesprek met de boze luisteraar Dave heeft uitgezonden. Het had nooit mogen gebeuren. Dat zegt een woordvoerder van de omroep tegen GeenStijl. Dave heeft contact opgenomen met GeenStijl en op verzoek uitgebreid verslag gedaan van zijn ervaringen met Perlin en zijn NPO Radio 2. Daaruit blijkt dat hem nooit om toestemming is gevraagd om het gesprek uit te zenden op de nationale radio.

Dave is getergd. “Dat gesprek werd ten eerste stiekem opgenomen. Daarenboven bleek er in te zijn geknipt toen het werd uitgezonden, en werd het ook uitgezonden zonder mijn medeweten en toestemming, wat een misdrijf inhoudt onder de Nederlandse Privacy-wetgeving.

Het is precies de reden waarom BNNVARA zo zweeg over dit voorval, meent Dave. “Het is mogelijk de reden waarom de VARA zich in stilzwijgen hult, nooit excuses heeft aangeboden, en ook social-posts heeft verwijderd.

BNNVARA geeft toe dat Dave gelijk heeft. “Er is in het fragment geknipt, zoals altijd. Over dat gesprek is uitvoerig nagesproken met Timur en Radio 2. We beschouwen dat als een volkomen verkeerd uitgepakt item, waarvoor Timur inmiddels blijk van spijt heeft gegeven. Hij heeft aangetoond op alle vlakken een mens te zijn. Met een primaire reactie. En met spijt achteraf“, aldus de omroep.

Er is voor uitzending van het gesprek geprobeerd contact op te nemen met Dave, maar dat is niet gelukt. Het item had alleen al daarom niet uitgezonden moeten worden.”

Het GeenStijl-artikel ‘Radio 2 zond verknipt EIKEL!!!-gesprek Timur Perlin uit zonder toestemming van luisteraar Dave’ met daarin het verslag van luisteraar Dave kunt u hier lezen.

Lees ook:
Volkskrant vindt ‘nare man’ Timur Perlin mediaflop (12 juli)
BNNVARA roept ontspoorde dj Timur Perlin op matje (13 juli)

Overigens is Perlin al op ludieke wijze door het stof gegaan in zijn eigen radioshow:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen