BNNVARA roept ontspoorde dj Timur Perlin op matje

Geplaatst op za 13 jul 2019 om 9:30

BNNVARA heeft Timur Perlin op het matje geroepen nadat hij afgelopen weekend een luisteraar heeft uitgescholden via de telefoon. De kwestie is intern met hem besproken. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten aan De Telegraaf. Perlin heeft een merkwaardige band met zijn luisteraars. Hij hekelt kritische reacties: eind vorig jaar begon hij al met ‘godverdomme’ te schelden toen iemand sms’te dat hij de plaat van Anouk niet mooi vond en nu was het weer raak.

De radio-dj belde afgelopen weekend luisteraar Dave op, die kritisch is over de dj’s van Radio 2. Uiteindelijk kon Perlin zich niet meer beheersen en besloot hij hem de huid vol te schelden. “Eikel!“, schreeuwde hij.

Volgens de Volkskrant is het geen toeval meer en is Timur Perlin gewoon een heel nare man. Ook op Twitter krijgt de radiomaker flink wat kritiek te verduren.

De woordvoerder van BNNVARA wil er niet te veel over zeggen. Wel laat hij in reactie op vragen van De Telegraaf weten dat het telefoongesprek ’intern bij BNNVARA met Timur Perlin is besproken en geëvalueerd’.

Op andere vragen, zoals bijvoorbeeld of de omroep begrip heeft voor de ophef over het gedrag van Timur of waar over het algemeen grenzen liggen van de omroep, wil de woordvoerder ’naar buiten toe geen mededelingen doen’“, aldus De Telegraaf.

Lees ook: Volkskrant vindt ‘nare man’ Timur Perlin mediaflop (gisteren)

Foto: BNNVARA
59 Reacties op “BNNVARA roept ontspoorde dj Timur Perlin op matje”


 1. Gertie

  Gaan ze Francisco van Jole nu ook eindelijk ontslaan voor zijn witte onderbroek smeerlapperij?

 2. Minder of Mirjam

  Voor straf mag hij 2 maanden lang niet meer zitten op de poef van 800 ‘eu’ maar moet hij het doen met het krukje van 400 ‘eu’. Dat zal hem leren!

 3. Sjaak

  Nare en onaangename man. Past prima bij de Vara.

 4. Marianne

  Zeker iemand die een baan heeft gekregen dankzij diversiteitsbeleid? Anders was hij wel ontslagen. Want ook bij de Vara gelden fatsoensnormen.

 5. Paolo

  Duidelijk: Het verhaal is wel genuanceerder. Dave had enigszins gelijk maar Perlin ook die lang netjes bleef en in zijn rol tegen dit pedantje mannetje. Radio en Tv zijn niet enkel van Dave omdat hij belasting betaalt, Dan was er nog meer dan nu sprake van 17 miljoen meningen zoals nu. Perlin is een goed radiomaker en ik vraag me af waar de ‘oude VARA’ ( met BNN niks van doen) naar toe is. Daar was het toch mogelijk om een controversieel radio en tv geluid te horen dat ook zorgde voor ophef vaak maar waar wel glegenheidwas hiervoor. Ik bedoel dus: In tijden van Sonja, Jack Spijkerman. Kom op VARA. Maar ja, er moet aan het hele station, radio2 worden gedacht in de strijd om luistercijfers en luister-dichtheid. We snappen het wel!

 6. Henk

  Die nieuwe muziek van Anouk is toch ook niet om aan te horen? Of ging het om een oud nummer?

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Op de keien met die vent zei Dave.
  Misschien kan Timur een paar maandjes post rondbrengen in Hoogeveen, dan krijgt deze hondebrok misschien z’n contact met de samenleving terug.
  Zo’n over het paard getilde nono hoort niet op de radio.

 8. Bullshizza

  Is toch juist leuk een beetje actie op de radio. Wat zijn Nederlanders toch zeikerds.

 9. Ben Zine

  Ik zeg: weg met Timur Timur van de radio, man kan geen programma presenteren. Timur Timur is een complete nono en een slechte presentator.

 10. Flexi

  Het zal zijn luistercijfers geen kwaad doen, integendeel. Missie geslaagd.
  En de VARA speelde het spelletje leuk mee door symbolisch een gesprekje aan te gaan en zodoende haar straatje schoon te vegen.
  VARA is hypocrisie, maar dat wisten we al een tijdje.

 11. Marcktv

  Narcist

 12. wil

  Laten we radio saai en onvoorspelbaar maken. Nog meer Radio 10, Sky of 538. Go Timur.

 13. Margreet

  @Paolo. Timur heeft nergens een beetje gelijk hoor.
  Timur moest zich in allerlei bochten wringen om deze meneer in een kwaad daglicht te stellen en zelfs daar faalde hij in.
  Toen Dave heel redelijk erop wees dat Timur de vraag eerst anders stelde begon Timur te schreeuwen en te schelden.
  Ik denk dat hij het niet eens begrijpt anders zou hij dit fragment niet uitgezonden hebben. Tijd voor wat anders, deze dj is kapot.

 14. Bart

  @Poalo Dit is het zelfde als iemand die achteraf een klacht gaat indienen bij het restaurant waar hij heeft geweten. Vervolgens word zoiets dan hoog opgenomen door dat restaurant. Hierbij gaat men dan voorbij dat er die zelfde avond heel veel mensen juist hebben genoten van het eten, de sfeer en de bediening. Vaak blijft de klagende klant hierna gewoon in het restaurant komen en krijgt zelfs dingen gratis aangeboden. De omgekeerde wereld. Soms doe je wel eens iets fout op je werk of klikt het niet met een bepaald persoon. Is gewoon menselijk. Dus ook Timur. Al hoef je het niet op te zoeken natuurlijk.

  De vergelijking met het restaurant. Je kan er als ontevreden klant besluiten om er niet meer te gaan eten. Deze Dave kan besluiten niet naar Radio 2 te luisteren. Dan gaat hij zeggen maar ik betaal er wel voor. Daar kan Radio 2 niets aan doen. Iedereen betaald belasting en dus ook voor de NPO. Deze geven een bepaald gedeelte uit aan Radio 2. Daar genieten dagelijks heel veel mensen van. Als deze Dave problemen heeft met het bestaan van Radio 2 of de NPO moet hij niet zorgen dat ze nog meer geld krijgen door al doe sms’jes maar dan moet hij bij de politiek zijn. Als Dave echt iets wil met zijn luie leventje dan moet hij lekker gaan demonstreren tegen Radio 2 op het Binnenhof of zelf een politieke partij oprichten met als enige punt afschaffing van de NPO. Misschien kan hij Eric en zijn luistercijfers gelijk meenemen.

 15. Marianne

  @Paulo Als je spraakmakend bent ten koste van anderen (zonder noodzaak en zonder iets wezenlijks te bereiken, zoals Giel en Sonja wel eens deden) dan pas je juist niet bij de Vara. Neem aan de dat je ook doelt op die keer dat Sonja een huwelijkscrisis veroorzaakte door op tv te vragen of die meneer nu meer van zijn auto hield dan zijn vrouw (wetende wat het antwoord was). Dan ben je verkeerd bezig.

 16. Paolo

  @Margreet, goed lezen ( mijn reactie) of anders even terug naar de schoolbanken voor een lesje: begrijpend lezen.
  Ik geef duidelijk aan dat het verhaal genuanceerder ligt ( ik help je even: Niet eenzijdig dus) .
  Ik deel de mening van Wil voor de volle 100%. Ja laten we vooral veel meer van dezelfdeshit maken en 13 in een dozijn proppen.

 17. Bart

  @Marianne Als je spraakmakend bent ten koste van anderen dan hoor je niet thuis bij de VARA? Euhm Paul de Leeuw, Jack Spijkerman, Youp van ‘t Hek, Kassa, Zembla, De Kwis enz..

 18. Henk

  Wat kan jij lekker uit de hoogte doen Paolo.
  Mensen die schelden laten zich meestal niet genuanceerd uit. Bovendien wordt hij door de overheid betaald.

 19. #NPO kijker#

  Paolo
  Sat 13 Jul 2019 om 10:26

  Trol ook aanwezig

  Fijne dag

 20. Wauter

  Op de keien met deze waardeloze dj. Zo ga je niet om met luisteraars die zijn salaris betalen. Misschien moet dit pedante mannetje even een tijdje vrijwilligerswerk gaan doen in de maatschappij, kan hij weer contact met de werkelijkheid krijgen.

 21. Ron

  Op zijn minst een schorsing had wel op zijn plaats geweest in deze…maar het moet weer met de mantel der liefde worden bedekt blijkbaar. Zwak.

 22. Wessel

  Radio cabaret mensen.

 23. Wat!?

  Bart, wat een absurde onzin kun jij uit je duim zuigen.
  Misschien kun jij beter de politiek in gaan ;)

 24. Gob Reus

  Het was een topshow. Prima dat hij zo reageerde, Dave gedroeg zich als een pedante lul. En het argument dat de luisteraar invloed zou moeten hebben omdat de P.O met belastinggeld wordt betaald is kolder.

 25. Malleman

  De beerput is half open bij deze zogenaamde “aardige Radio 2 DJ”. Dat was best even moeilijk om op te schrijven…

  Maar deze DJ is in het echt dus niet aardig. Integendeel, ik denk dat we over een paar jaar of eerder te lezen krijgen, dat hij al jaren een wietplantage heeft of dagelijks zijn vriendin slaat. Kwestie van tijd en hoevaak Radio 2 zijn werk / gedrag waardeert en accepteert ;)!

 26. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Wat moet die ouwe foto van Chuck Norris bij dit artikel?

 27. Jelle

  Ik ben vaste luisteraar van Radio 2, en vind het ook niet erg als dj’s een beetje hoekig zijn. Stenders en De Wild vliegen ook wel eens uit de bocht. En ja, ik heb het fragment teruggeluisterd en vond die luisteraar ook een pedante kwast die beter zijn eigen Spotify-lijstje kan aanzetten. Hoeft hij zich ook niet te ergeren aan de dj.

  Maar. De manier waarop Timur dit gesprek liet ontsporen was beneden alle peil. Stenders zou hem hebben afgekapt, De Wild met een opmerking weer op zijn plaats hebben gezet. (Of andersom). Het is tekenend voor het gebrek aan talent dat deze nono zo losgaat. Hij is gewoon een opvliegerig mannetje, een dj van B-garnituur, die niet met kritiek kan omgaan. Ik zou hem minstens drie weken schorsen en een laatste waarschuwing geven, als ik BNNVARA was. Of transfereren naar Q Music. Ik hoef deze sociale kluns niet meer te horen.

 28. UTF-16

  Zo zo. In 2019 iemand een eikel noemen. Dat kan echt niet, gaat veel te ver. Sjonge jonge wat een ophef om niets.

 29. Tim H

  Typisch naar VARA mannetje

 30. Smeg ma

  Typische gutmensch. Sukkeltje. Typisch vara

 31. Nope

  Liever Timur dan de verschrikkelijke A lijst.

 32. Wout

  In scene gezet.

 33. TomTom

  @Nope: idd, de A-lijst en Annemieke en die vreselijke saaie side-kick-muts, booooooooring. Vrouwen kunnen simpelweg geen radio popmuziek-programma dragen (hoogstens fungeren als side-kick en dan is het vaak ook op het randje; denk bv aan die Carolien bij Stenders (leuk? NOT!) en bij Annemieke komt dat wel heel erg tot uitdrukking. Het beperkt zich tot het zgn leuk feitjes en weetjes opzeggen, gekunsteld praten over ‘n artiest of nummer, flauwe woordspelinkjes, gemaakt lachen en balletje kaatsen met die nog flauwere side-kick. Brrrrrr, gelukkig zit er een knop op de radio.

 34. Admiraal de Ruijter

  Hebben jullie het fragment terug gehoord?. Wat een verschrikkelijk vent die Dave.

 35. Jelle

  @Admiraal: inderdaad, vreselijke kerel. Maar Timur haalt hem zelf in de show – hij weet nota bene uit de ‘zwarte lijst’ dat het een lastig mannetje is. Als gastheer zou je je gast goed moeten behandelen, en al helemaal niet ten overstaan van alle luisteraars op luide toon koeten uitschelden.

 36. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Potverdrie. Timur had het goed kunnen maken met Dave.
  En net toen er sprake was van een plezierige interactie gaf Timur blijk van gebrek aan incasseringsvermogen. Hij had ook kunnen zeggen: iedereen een mening, en dit is jouw mening Dave. In plaats daarvan verliest Timur z’n zelfbeheersing en gaat schreeuwen en schelden. Kansloze actie dit, Timur zou ’s een paar maandjes de nachtprogrammering voor z’n rekening mogen nemen wat ons betreft, met een open microfoon, dan kunnen we genieten van z’n opvliegende karakter als de nachtvlinders en de loonie-toonies aan te telefoon hangen te zeuren op de nationale radio. Wedden dat ie dat niet kan?

 37. Karel

  Het fragment is van te voren opgenomen, insiders weten dat er dan keurig toestemming voor uitzending is gevraagd en het fragment geëvalueerd is.

 38. Lex H

  Hij is er ooit niet voor niets uitgedonderd door RTL/Veronica FM.
  Te weinig kwaliteiten!

 39. Bart

  @Lex H Hij is er helemaal nooit uitgedonderd door RTL/Veronica. Het was trouwens Yorin. Die zender veranderde in CAZ en Timur verhuisde gewoon mee naar die zender.

 40. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Annette van Trigt werd in de 80’s voor minder geschorst door Lex Harding.

 41. Jerusalem

  Misschien kunnen ze hem ontslaan en Dave aannemen? Dave lulde hem helemaal onder de tafel met zeer beschaafd taalgebruik. Timur (wat een naam!) wist niet meer wat hij moest zeggen en begon toen als een debiel te schreeuwen. Ik vind hem ook een zeer arrogante houding hebben met zijn belerende stemmetje.

 42. anoniem

  Onbeschoft gedrag begint zo langzamerhand weer de Nederlandse norm te worden.. En verschillende beeldbepalende figuren werken daar hard aan mee.

 43. PRADIO

  Muzikale smaak daar gelaten, dient het deze meneer niet welke luisteraar dan ook te schofferen. Meneer heeft ook een dienende taak en daarnaast was deze luisteraar een prima gebekte en intelligente man. Waarom hem deze behandeling ten deel viel is mij beyond me! Luisteraars bereiken is het doel en uiteraard je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Ik heb dit item gehoord en vind het stuitend van deze dj. Officiële waarschuwing waardig! Juist mensen met een zo beperkt talent als deze dj, zouden voorzichtiger met hun uitzendlicentie om moeten gaan! Wie deze licentie heeft gegeven en vooral waarom is mij ook een raadsel. Echt geen voldoende deze Timur. Monitoren van af nu directie en bij de volgende overtreding dit jaar…afscheid van nemen! Vriendelijke groet van een radiomaker!

 44. Lies

  @Pradio: Mijn god zeg. Dave was degene die Timur schoffeerde en ik vond het briljante radio! Wat een zieligerd….

 45. Rutger

  Timur kan niet tegen kritiek of als er iets afwijkt van wat hij wil.

  Philo zijn redacteur bereid alle gesprekjes voor die zogenaamd spontaan zijn, en als je daar vanafwijkt zegt hij dat hij boos wordt. Ik deed een paar keer mee op 3FM toen Ramon het produceerde en vorig jaar een keer toen Philo het produceerde. Ging over een jingle die ik zocht en hij eiste dat ik het in de uitzending zong.

  Verder neemt hij veel op en playbackt hij het voor de webcam en doet of het live is. Hij kan niet tegen druk, zit zo in een burnout en kan niet tegen verandering. Het is niet voor niets dat Ramon zonder hem is opgebloeid.

 46. Lies

  @Rutger: bijzonder lullig dat jij hem dan nog verder afbrandt. Ik denk dat jij jouw baantje mede aan hem te danken had?

 47. anoniem

  Heb ook al jaren geen radio geluisterd.. Ik heb genoeg aan mijn eigen ego.. :-)

 48. Jeroen

  Slechte actie van Timur! Als je het hele gesprek teruggeluisterd begrijp je precies waarom, wat een laag niveau, dit kan echt niet Timur!

 49. critikast

  Timur laat exact zien wat voor figuren die dj’s zijn: nauwelijks opgeleid en opgevoed, vooral overtuigd van zichzelf, niet bestand tegen een luisteraar die qua niveau iets meer uitstraalt dan zijzelf, voelen zich verheven boven het gewone volk omdat ze dankzij kruiwagens in Hilversum terecht zijn gekomen en zichzelf schromelijk overschatten, als jonge blagen de belezen, ontwikkelde schertsfiguur uithangen en ook nog eens in de meeste gevallen muziek draaien, waarvan ze zelf niet eens de achtergronden kennen. Kortom: nitwits, die de hele dag de radio bevuilen. En Timur is daar nognaals leen uitstekend voorbeeld van ! Kliko in met dit dj-gepeupel ! Bravo Dave !

 50. Sietske K.

  @Lies.
  Je bent een trol.
  Of je bent Timur zelve.
  Hier dan ook, jij bent als enige persoon hierzo nog positief over die droeftoeter die volwassen luisteraars schoffeert. En zoals je ziet vindt men dat onacceptabel gedrag. Op de keien ermee. Ontslag. Weg met dat stuk verdriet. Goedpraten doe je maar ergens anders maar teren op belastingcenten en denken dat je overal mee wegkomt probeer je dan maar bij een lokale omroep. En daarctrappen ze je net zo hard de straat op om dit soort wangedrag op de radio. Dat wou ik eventjes kwijt. Stik er verder maar in.

 51. Rutger

  @lies, neehoor, gewoon via de directie.

 52. Don

  Prima vent, er moesten er meer zo zijn die het gem. zeik-publiek eens onderhanden nemen! :-)

 53. Martin

  @Don.
  Dat gemiddelde zeik-publiek wordt al elke dag onder handen genomen door ome John en z’n drie ballenzenders en z’n radioemperium. Hoeveel meer kan je gebrek aan achting hebben?

 54. Uuuh

  De tijd van ‘Lieve luisteraars’ ligt ver achter ons. Het pad van beschaving heeft de Nederlandse radio al jaren langgeleden verlaten. Het is ‘jij en jou’ met veel schreeuwen, hard lachen en inhoudsloos geklets van een ‘kijk mij eens’ dj. Dat is wat Hilversum wil. Dan krijg je dj’s van dit niveau.

 55. Realist

  Het hele item was nog niets een live, maar van te voren opgenomen. Dus het was niet in een opwelling gebeurt. Genoeg reden om van uitzenden af te zien.
  Zie hier de video (met een brede grijns op het smoelwerk van de ‘presentator’:
  https://youtu.be/2wrK1w7iVPw
  Tijd dus voor (goedkoper) aankomend talent.

 56. Sven L.

  Timur zal wel aan narcisme lijden, een normaal mens reageert namelijk niet zo fel op kritiek.

 57. PatatmetMayo

  Timur is een beetje een patiënt,al meerdere keren gestopt en weer begonnen omdat hij mentaal niet helemaal lekker ging
  Zal binnenkort wel weer even een tijdje thuis zitten als ik het gesprek zo aanhoorde.
  Man heeft groot gelijk.
  Stenders en De Wild trekken de zender de rest is vervangbaar.
  Ik overigens wel fan van Stasse.

 58. Lies

  @Sietske K: wat vervelend dat je het lastig vindt, hoe om te gaan met een afwijkende mening? Zonde van je energie.
  Be happy! Succes en ik wens je het allerbeste toe.

 59. Theo

  Omdat mijnheer Timur het leuk en grappig vind om luisteraars te kakken te zetten en daar zelf om erg kan lachen en niet is staat is om zelf kritsch te zijn eigen onderbroeken lol te evalueren luister ik al een tijdje niet meer naar zijn progamma.
  Helaas en voor mij en denk velen met mij totaal onbegrijpelijk laat BNN VARA dit heerschap ook nog invallen wat voor mij impliceert dat deze omroep ondanks alle kritiek een vorm van arrogantie heeft die zijn weerga niet kent .
  Zo nu ook is dit heerschap met zijn onderbroeken lol een van in mijn ogen en anderen een van het beste NPO 2 de platenbonanza totaal te degraderen tot een Timor onderbroeken show waarbij en denk vele met mij de radio op een andere zender gaan instellen
  Heb wel begrepen dat Timor een standje gekregen heeft van de leiding “nooit meer doen hoor “…feit dat Timur geen afstand neemt van zijn scheldpartij zegt wat over hem en over de BNN VARA …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.