Volkskrant vindt ‘nare man’ Timur Perlin mediaflop

Geplaatst op vr 12 jul 2019 om 11:15

De Volkskrant roept Timur Perlin, een van de presentatoren van NPO Radio 2, uit tot mediaflop van de week. Hij ontmaskerde zichzelf afgelopen week als een nare man. Dat schrijft redacteur Loes Reijmer in de krant. Perlin verloor in september al eens zijn zelfbeheersing op de radio en nu is het weer raak. Waar hij toen ‘kut’ en ‘godverdomme’ begon te roepen omdat luisteraars kritisch waren over een Nederlandse plaat die hij draaide, kreeg hij het dit weekend aan de stok met een luisteraar.

Luisteraar Dave (58) is door verschillende dj’s op de zwarte lijst geplaatst vanwege bepaalde berichten die hij naar de studio appte. Perlin belde Dave op als onderdeel van zijn ‘radiovergevingsdienst’.

Dave was verbaasd dat hij überhaupt op de zwarte lijst stond. “Ik sta hier wel een beetje van te kijken, maar misschien is het zelfbeeld van de heren en dames niet al te sterk en moet dat worden gecompenseerd door een beetje staatshoofdengedrag.

De heren werden het niet eens en uiteindelijk besloot Perlin om luisteraar Dave de huid vol te schelden. Bizar, vindt Reijmer van de Volkskrant. “Radio-dj’s denken nog weleens dat ze God zijn.”

Dave stuurde berichtjes als ‘dat is niet eens muziek, dat is slootwater’. “Wat dan weer te denken geeft over het incasseringsvermogen van de mensen bij NPO Radio 2“, aldus Reijmer. “Dave bleek welbespraakter dan Perlin.”

Uiteindelijk gaf Dave aan dat hij zich niet weg wil laten zetten als nare man. “Maar voor de luisteraars was het allang duidelijk. Die nare man zat aan de andere kant van de lijn.”

De rubriek Top & Flop kunt u hier lezen en het bewuste fragment kunt u onderstaand bekijken.

Foto: NPO
53 Reacties op “Volkskrant vindt ‘nare man’ Timur Perlin mediaflop”


 1. Aha!

  Haha, Dave zit ook hier. Alleen gebruikt hij een pseudoniem. Drie keer raden welke.

 2. RT

  Dave heeft met sommige dingen wel gelijk maar de manier waarop hij spreekt is bekakt en op zo’n toon van ‘ik ben meer dan een ander en weet meer etc.’

 3. Broodje gezond (verstand)

  Als de volkskrant iemand een nare man vindt moet het wel een topgozer zijn!

 4. Ron

  Helemaal eens met Dave in deze. Timur liet zich behoorlijk gaan op een onbeschofte manier. Maar hoorde wel een soort lachende ondertoon tijdens zijn tirade tegen Dave dus iets zegt me dit hele gebeuren met een grote knipoog beluistert moet worden.

 5. wauter

  Timur is een vervelend mannetje op de radio met zijn hipsterbaardje. Sowieso denken heel radio 2 diskjockey’s dat ze god zijn. Arrogantie ten top daar.

 6. Pro Du Cent

  Ik dacht dat het ging om de volkomen onwaardige wijze waarop hij Rob Stenders vervangt. Had Annemieke hier liever weer ingezet…

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Timur heeft zichzelf als een kansloze hondenbrok neergezet.
  De radiouitzending waar het om gaat is al op verschillende podia ruimschoots belicht. De meningen zijn bijna unaniem. Timur krijgt de lading vol in het gezicht.
  Waar hij dacht luisteraar Dave eventjes af te kunnen zeijken bleek luisteraar Dave meer argumenten te hebben dan Timur kon pareren. En toen ging Timur schelden.
  Exit Timur. Je bent af.

 8. Minder of Mirjam

  Wat is de Volkskrant?

  Oh, u bedoelt De Azijnbode.

 9. Margriet

  De link staat hier.
  https://www.dumpert.nl/mediabase/7716441/6bbb1d5f/boosmeneer_opbellen_op_de_radio.html

 10. jelle

  @ Pro Du Cent
  “Had Annemieke hier liever weer ingezet…”

  Ik zou als ik Timur was zachtjes gaan huilen in hoekje na het lezen hiervan.

 11. Mans

  Wat een sneu volk, bij de media en hier als lui met hun reactie. Ongelooflijkdat deze gast gewoon bij de NPO zijn gang kan gaan.

 12. Roelof

  Vroeger konden dit soort telefoon gesprekken nog wel (steen en been show, Jensen, Jacques Plafond)

  Tegenwoordig is er bij het minste geringste politieke verontwaardiging en durven de jongetjes bij de hitzenders niks meer te roepen omdat de werkgever meeleest op twitter.

 13. peter

  Inhoudelijk heeft die Dave wel gelijk, maar zoals hij aangeeft, als een dj een foutje maakt, dat hij direct gaat bellen of mailen of wat dan ook, dan denk ik. Manmanman, zoek een leven. Waar maak je je druk om. Heeft zeker niks anders te doen overdag.
  Omdat hij belasting betaald mag niemand een fout maken? Ik vind het veel te ver gaan en een geneuzel om niks. Als hij irritant is steeds volgens de dj’s blokkeer hem dan, ben je van het gezeik af.

 14. Nope

  Dave luistert naar de verkeerde zender, hij kan beter naar Pidi Radio luisteren.

 15. wijsneusje

  Dave heeft volkomen gelijk. Wat een arrogante kwast is die Timur. En van een enorm grote domheid. Weg met die gast. Hup naar de commerciëlen.

 16. Sean

  Fan van Dave!

 17. Paolo

  Timur is top. Humor, spontaan, en ja ook empatisch ….teaser, maar ook enorm lief voor de jonge gasten en girls die plaat voor hun moeder aanvragen: ‘Een voor je moeder, een voor jezelf’
  Ook dat doet hij dus keigoed. Timur for president. En boeit ons De Volkskrant!!

 18. den Draaiert Joost

  Welke ouder noemt zijn kind in godsnaam Timur

 19. Paolo

  Dan moet je in zijn familiehistorie duiken, die verklaart dan ook meteen zijn achternaam. Wat een kul argument!

 20. Joris Agema

  I love Dave. Hij is weliswaar tikje pedant, maar zijn essentie klopt als een bus. Heren radiomakers bij NPO zijn niet sterk in omgaan met kritiek.

 21. Bart

  @Roelof Helemaal juist!

 22. Hij en loo

  @den Draaiert Joost
  M0ng0len (no pun intended). Google maar.

 23. Berry

  Dave stuurde berichtjes als ‘dat is niet eens muziek, dat is slootwater’. “Wat dan weer te denken geeft over het incasseringsvermogen van de mensen bij NPO Radio 2“, aldus Reijmer.

  Eh hoezo? Ik heb zelf een pokkehekel aan radio en luister daarom nooit. Dat zouden dit soort types ook moeten doen. Als je niet blij wordt van wat je hoort, dan luister je niet. Dan ga je niet als een 11-jarig schoolmiepje berichtjes lopen sturen. Groot gelijk dat ze die idioot op de zwarte lijst zetten. Je blijft bezig met dat soort sneuneuzen.

 24. Boy

  Ik hou van Timur!! Hij was het leukst samen met Rámon op 3FM maar ben blij dat ie bij Radio 2 toch nog te horen valt. Hij maakt radio tenminste nog een beetje leuk om naar te luisteren, ipv die suffe programmering gedurende de dag (m.u.v. Ruud in de middag).

 25. Henk

  Tip voor NPO Radio2:
  Ontsla die laaggeletterde verwaande kwast Timur en vraag de welbespraakte Dave of hij malle Perlin wil vervangen.

 26. Henk

  @Roelof, vergelijk het genie Wim T. Schippers svp niet met minkukel Timur!

 27. oijoepio

  Ik vind – of vond – Timur een goede, onderscheidende presentator maar hier ziet hij volkomen fout. Ironische is dat hij de verbale verliezer is in de strijd, en dat niet eens doorheeft en het ook in latere instantie kennelijk niet ziet, want dit gesprek blijkt opgenomen te zijn. Timur beschikt kennelijk over weinig zelfkennis.

  Ook storend is dat gansje in die panterprint, die heel dom zit te lachen. De producer of zo. Onthullend dit!

  Ik ben altijd groot fan geweest van NPO Radio2 maar de laatste tijd is het met name in de nachtelijke uren heel slecht. Radio2 moet er voor hoeden om niet door zelfingenomenheid NPO Radio3 achterna te gaan.

 28. Ron is Dave

  Ron is Dave. En Dave is anders geaard.

 29. Paolo

  Timur bewaarde zijn geduld en stelde drie keer dezelfde vraag. Maar Dave, inderdaad zeer pedant luisterde alleen niet. Ja en dan schiet een mens wel eens uit zijn slof. De DJ’s moeten weerwoord kunnen verdragen inderdaad maar zijn geen pispaaltjes van Dave en andere minkukels.

 30. Jean la Taupe

  Ik vond ook dat er niets mis was met de manier waarop Timur zich gedroeg.
  Misschien komt het gedrag van Dave door bijwerkingen van zijn aids-medicijnen?

 31. Joop55

  Timur is de Bram Krikke van Radio 2, snel opzouten ermee.

 32. Ben Zine

  Timur had afscheid genomen van de radio, maar er is weer een halve zool geweest die hem terug heeft gehaald. Ik ben na een van de eerste uitzendingen van hem op zaterdagochtend afgehaakt en heb dat via de app van Radio2 ook aangegeven. Schijnbaar kan de app maar één kant op en waarschijnlijk direct de afvalbak in want niks op gehoord.
  Overigens zou Annemieke de boel overnemen bij afwezigheid van Rob en vice versa, waarom deze 1/2 zool het nu overneemt is mij en dus vele anderen een raadsel.

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nee @paolo.
  Timur stelde een vraag en kreeg een antwoord dat hem niet beviel.
  Vervolgens wijzigde hij z’n vraag, op zoek naar een hem welgevallig antwoord en verweet Dave vervolgens van alles. Wij waren net zo verrast als Dave, waar haalt deze radionazi de brutaliteit vandaan om zo tekeer te gaan terwijl hij zelf zulke domme fouten maakt door zich te verspreken? “Wat zou je willen Dave”
  Dave geeft antwoord: inpakken met ontslag, op de keien met jullie en Doeidoei.
  Zegt Timur: neeneenee, dat bedoel ik niet. Ik vroeg, ik bedoel, hoe zou je willen dat we reageren. Stomme draaikont. Dave is tienmaal meer alert dan Timur.
  Prachtige radio. De luisteraar wint.

 34. Ge Leen

  Hoe heettie nu Timur of Timor?

 35. Sjeng

  Dave heeft 100% gelijk. Wat een sukkeltje die tim h o e r !

 36. RaymondVL

  Niet alleen de Volkskrant hoor, heel veel mensen. Timur was leuk ten tijde van Yorin FM, maar is nu volkomen achterhaald en overbodig.

 37. Lies

  Vond het wel vermakelijke radio, wat een kwal die Dave. Jammer dat programma’s zoals VARA’s Steen en Beenshow tegenwoordig niet meer ‘kunnen’.

 38. Momo

  Timur lijkt aan de drugs te zijn.

 39. Momo

  @Lies

  Haha, jij bent wel de laatste die andere mensen een kwal mag noemen. Jij geeft iedereen behalve jezelf de schuld van het feit dat jouw kinderen vreemden uitschelden voor Zwarte Piet.

 40. Henk

  Ja hoor, daar gaan we weer.

 41. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  @Momo
  En Wat is er Nou weer mis met Zwarte Piet?
  Laat Zwarte Piet buiten deze discussie aub.
  De goede Sint en z’n helpers zijn met vakantie.
  Straks in November gaan we weer sylvanasimoniseren en tot die tijd laten we het onderwerp rusten, oké?

 42. anoniem

  Er is ooit een burgeroorlog ontstaan door dj-s die zich niet konden beheersen..

 43. B-noniem

  Berry
  Fri 12 Jul 2019 om 13:13

  Als 85% van de muziek die ze draaien goed is en 15% volkomen ruk, moet je dat gewoon kunnen zeggen zonder dat dj’s meteen op hun teentjes getrapt zijn. Radio 2 wordt langzamerhand verpest door dj’s met veel te grote ego’s die slechte muziek door iedereens strot douwen.

 44. "Veronica Doet Het?....Beter!":

  Waarom staat er een foto van Chuck Norris bij dit artikel?

 45. Hans Klok

  Dit is alleen om te laten zien dat z’n handen groter zijn dan z’n gezicht.
  Zo’n staatsmongeaul verdient geen podium.

 46. Barry Snuift

  Waarom zou je als middelmatige DJ de Radio 2 luisteraar 8 minuten lastig vallen met een misplaatst, arrogant en beledigend gesprek? De luisteraar mag vinden wat hij wil vinden. En de luisteraar heeft altijd gelijk. Radio 2 is er om luisteraars te plezieren en niet voor onzekere DJ’s die graag voor een groot publiek hun gelijk proberen te halen of flinker over te komen dan ze zijn omdat ze vroeger wat tekort gekomen zijn. Bah. Dan heb je dit vak niet begrepen. Ga iets anders doen Timur!

 47. Peter van de Plas

  Met z’on naam kun je veel ellende verwachten –

 48. Laura

  @Peter van de Plas
  Zo’n!

 49. Wessel

  Luister, of bekijk, het fragment eens goed en oordeel dan opnieuw. 😉

 50. anoniem

  loes Reijmer over mediaflop gesproken

  ik heb een email in mijn bezit

  hoe ik mijn werk moest doen bij een krant

  die krant is familie van je krant…………………………..

  bel 06 502 85 297

 51. Guusje

  Als ik jou was zou ik niet bellen, loes
  #gekkie alert

 52. man pan

  Dave is een beroepszeikerd die niet helemaal spoort.
  Anderszijds, het is wel creatief armoede dat je zulke gesprekken opneemt en op radio afspeelt.

 53. Bankzitter

  Ik vond Timur helemaal niet slecht reageren. Heel vermakelijk, een beetje in de traditie van Hilversum 3 in de jaren 70. Timur wordt quasi-kwaad, niet echt dus. Het is een soort act als je goed terugluistert. Timurs programma is een licht in de saaie, voorspelbare Radio 2-meuk. Hij heeft leuke items. Helemaal top, Timur. Die Dave is een zeur. Allemaal luisteren a.s. zaterdagmorgen. Topradio! Heel wat anders dan dat onzin-klimaatgezwets van BNNVARA elke dag op radio en tv.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.